Reklama

Reklama

Loajalita a etika se střetnou, když ochrnutý Worf požádá posádku, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. (SkyShowtime)

Recenze (9)

ADIO45 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda Etika nabízí zajímavý konflikt, ale někteří diváci mohou najít frustraci v postavě lékařky Crusherové, která příliš zdůrazňuje své vlastní etické postavení. Její arogance a zdůrazňování morálních principů některým může připadat odtažité, což snižuje schopnost empatie s jejím charakterem v této obtížné situaci. Tímto způsobem se epizoda může zdát nepříjemně jednostranná a ztratit potenciál pro komplexnější pohled na dilema, které představuje. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj medicínske epizódy patria medzi tie, ktoré môžem. Len keby nebolo toľko nariekania okolo - večne problémový Worf radšej umrie ako by mal vláčiť nohami po zemi, zasa nejaké trápne klingónske rituály, do toho výlevy s jeho synom. Zachraňujú to dobrý záver, keď už Worfa takmer "pochovali" či etické zvady medzi dvoma doktorkami. Do hlavy mi nejde iba jedna vec, že v 25. storočí nevedia liečiť miechu, trebars laserovým skalpelom či iným čudom, tak to sa v medicíne Zem a vôbec celá Federácia ďaleko nepohli. Také jednoepizódné prispôsobenie, aby bola z toho lekárska dráma. Hlavne, že v iných častiach budú robiť transplantácie mozgu alebo celej hlavy na počkanie. ()

Reklama

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktorka Otravná dělá arogantní self-righteous píču co touží rozhodovat za ostatní, sekunduje jí Riker co si hraje na alibistickýho kreténa, to celé aby bylo možné prosazovat západní morálku a její univerzalitu... snaha o drama byla směšně debilní, protože kdo by věřil, že Worf umře (navíc takhle debilně, potom, co se autoři už 4 série snažej ne moc úspěšně "odčinit" obdobně náhodně debilní smrt Tashi Yar) - takže SPOILER když umře a pak zázračně bez vysvětlení jak Ježíš vstane z mrtvejch, tak to už je fakt absurdní debilita. Jinak všechna morální "dilemata" laciná a stupidní a jejich rozřešení od samýho začátku super předvídatelný. O stupiditě medicínské části zápletky ani nemluvě. Jeden z těch vzácnejch dílů, kde autoři zvládli udělat špatně úplně všechno a to tim nejprovokativnějšim možnym způsobem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama