Reklama

Reklama

Záchranná mise vede k nebezpečné romanci mezi Rikerem a členkou vzbouřenců. (SkyShowtime)

Recenze (8)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We have a very high success rate in treating deviants like this, and, without exception, they become happier people after their treatment, and grateful - that we care enough to cure them. You see, Commander, on this world, everyone wants to be normal." ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasné, že je to paralela so sexuálnou menšinou tu na Zemi v heterosexuálnej spoločnosti. Epizóda so silnou témou a posolstvom, ktorá v roku vzniku asi balancovala na hrane, dnes to už také ostré nie je, ale treba povedať, že je celkom dobre vypointovaná. Riker si tentoraz narazí hermafrodita, jemu je to jedno a ak by sa natáčalo teraz, tak by si narazil možno aj chlapa. Vyskytuje sa tu však zásadný nelogizmus...zpočiatku sa hermafrodit vypytuje na rozdiely medzi pohlaviami, nerozumie tomu, je to pre neho komplikované, neskôr však ide tvrdiť, že ono je žena, má ženské pohlavie, a vie, čo je náklonosť k druhému pohlaviu. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadčasová epizoda, taková gendrově neutrální společnost by se dnešním moderním "liberálům" moc líbila. V Londýnském metru už se nehlásí Ladies and Gentlemen, ale Hello everyone. Už žádná těhotná žena, pouze těhotný člověk. Nicméně Sexmise byla daleko zábavnější, z Rikerova tokání už se stává nekoukatelné klišé, to mu vážně stačí, že se zasměje jeho vtipům? ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě si přijdou na své vlastně všichni. Jak ti, kdo na základě alegorie vidí kritizování normativit obdobně, jako ve zpracování fantazií, kdyby „normální“ byla homosexualita. Ale i možná nevědomí členové Aliance za rodinu a kritici „genderové ideologie“ a „moderních liberálů“, jak je vidět z komentáře DocBrown. I když epizoda je v zásadě hetero a cisnormativní (ve skutečnosti jsou vztahy a pohlaví, gender, složitější a zahrnují neheterosexualitu, intersexualitu, transgender identitu, nebinární lidi apod.) splňuje podobenství o tom, jaké to je žít v totalitní společnosti dovolující jen předem definované gendery a orientaci, jinak je jedinec podroben léčbě a operacím. Nepřipomíná nám to něco? Ale jak píšu s poukazem na komentář DocBrown, které/mu nevadí mít jen dvě pohlaví a vadí mu respekt k sebeurčení lidí, mnozí to nepochopí :) Mimochodem, až lidé jako DocBrown, muži, ženy, zjistí, že v pražské MHD se používá neutrální „cestující“… ()

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hluboukou. ... Epizodu. ... Poznáte. ... Podle. ... Toho. ... Jak. ... Pomalu. ... A. ... Důležitě. ... A. ... Potichu. ... Tam. ... Všichni. ... Mluví. Taky. ... Podle. ... Toho. ... Že. ... Tam. ... Nejsou. ... Dialogy. ... Ale. ... Jen. ... Záminky. ... K. ... Moralistickejm. ... Monologům. ... K. ... Divákovi. A taky vlastně ani žádná zápletka, jen záminka pro ty monology. A křečovitě prvoplánovitá a samoúčelná "společnost" co má Demonstrovat Pointu. Kdybyste byli tak dementní že byste to nepochopili z těch monologů. Že se autoři ani nesnažej o nějakou smysluplnost, takže Picardovi je jedno, že si Riker s Worfem vyrazí na Rambo style misi a fakticky se pokusí o násilnej prison break proti vůli cizí a spojenecké planety... Jediné, co se autorům musí nechat je, že se jim podařilo vyrobit prázdnou woke sračku dřív, než to bylo cool. (Ach jo, zlatej The Orville, kde tyhle témata dokážou zpracovat s humorem a SKUTEČNOU pointou.) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama