Reklama

Reklama

Enterprise se pod velením nového kapitána pokouší zachránit Picarda. (SkyShowtime)

Recenze (7)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chain of Command jsem měl zafixovanou jako jednu z nejlepších epizod Star Treku. I když postupem času trochu vybledla, k absolutní špičce ji pořád počítám. Nesmlouvavě prosazované nové pořádky, výslechová linie a efektní eliminace hrozby nepřátelského útoku jsou působivé i po letech. Děj je jen střípek něčeho mnohem většího odehrávajícího se v pozadí, něčeho co brutálně vtrhlo do mikrokosmu Enterprise a vyžádalo si to i změnu na postu kapitána. Jen ten Riker by se nemusel chovat jako umanuté děcko. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are arrogant, and closed-minded. You need to control everything and everyone. You don't provide an atmosphere of trust, and you don't inspire these people to go out of their way for you. You've got everybody wound up so tight, there's no joy in anything. I don't think you're a particularly good captain." ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší dvoudíl v historii ST. V podstatě se něco řešilo, ale nikdo pořádně neví co. Vyřešení toho něčeho, bylo takové, jako že se asi něco stalo a povedlo? Picarduv výslech byl zbytečně natahovaný a proč vlastně bylo nutné vyměnit kapitána je hodně diskutabilní! Rikera bych za spratka rozhodně neoznačil, naopak to sehrál naprosto správně, komandér nemůže být pouze kapitánova loutka a Cox dobrý kapitán fakt nebyl... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto sa robí Piccardovi? Hlavne, keď ľudia neokúsili mučenie už možno stáročia? Cardassianci pôsobia v tejto epizóde neprateľskesjší ako hlavní nepriatelia Federácie - Romuláni a pomaly siahajú až k Borgom. Spolu s ich maskami vynikajúce. Podporené známym filmovým hercom Davidom Warnerom, ktorý ide spoznať aj zamaskovaného. Na lodi pokračuje konflikt Riker - nový kapitán, a musím uznať, že argumenty a spôsoby nového kapitána boli lepšie a dôležitejšie ako tie Rikerove. Ten dokonca nepochopiteľne pri vyjednávaní s Cardassiancami a popieraní federačných špiónov na Cardasii sa prezradí, keď sa pýta, či je Piccard živý. Takéto amatérstvo a vraj veľmi schopný komandér. Každopádne výborný dvojdiel. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Riker pokračuje v hraní si na spratka, téma nového vedení se vyčerpalo (resp. je odloženo)... a díl se zmítá mezi vojenskou akcí, ve které se ale vlastně nic neděje (resp. Enterprise prostě něco udělá, žádná komplikace, žádné drama...) a mezi výslechem Picarda který se hrozně snaží působit jako 1984, ale jako fakt jen snaží - a dost marně, takže ty scény s holčičkou věznitele atp. tam sou fakt zjevně samoúčelná křeč. Mimochodem celá ta story působí jakoby měla bejt zajímavá (spory o hraniční území, dozvuky nějaké války, hrozba invaze...), ale nějakym zázrakem vůbec neni - nejspíš protože se o ní ani nic nedozvíme a vlastně funguje jen jako odmávnutá záminka pro... nevim pro co, pokus o něco co se nepovedlo, zjevně. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama