Reklama

Reklama

Anatahan

  • Japonsko アナタハン (více)
Trailer

Recenze (4)

stub 

všechny recenze uživatele

Příběh skupiny japonských námořníků, kteří v červnu 1944 uvíznou na zapadlém ostrově, kde nakonec stráví sedm let. Postupný rozklad pravidel a hierarchie je umocněn přítomností ženy, hloupou ztrátou autority velícího důstojníka a přítomností dvou pistolí. Pokud toto téma vyjde z pera tak zajímavého filmařského fenoménu, jakým Josef von Sternberg bezesporu je, byla má očekávání poměrně vysoká, přesto však nezůstala nenaplněná a předposlední režisérův snímek jsem si náležitě vychutnal. Pseudodokumentární styl umocněný vypravěčem (kterým je sám JvS) navozuje nečekanou autenticitu a syrovost, dokonce ani není zřejmá žádná potíž s vedením asijských herců, což bývá u euroamerických režisérů dost zásadní problém. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je povedený, to se musí uznat, je přece jen založen na zajímavé události, která se stala, ale styl filmu mi prostě nesedl. Celé je to natočeno jako pseudodokument, což znamená, že sledujeme herce, jak hrají trosečníky, což je ještě fajn, ale do toho neustále mluví vypravěč, což mi tu přišlo prostě iritující. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Černobílý film přesně charakterizuje stub. Vznik filmu souvisí s objevem několika japonských bojovníků zapomenutých na tichomořském ostrově Anatahan  a po letech objevených. Je zajímavé, že Sternberg tento film považoval za svj nejlepší (?) (recenze OZU IMDd)...(max.70%) ()

Reklama

Reklama