Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědec Jakob ten Brinken (Erich von Stroheim) provede uměle genetický proces oplodnění a z genů prostitutky a odsouzeného vraha vytvoří člověka. Jak dívka pojmenovaná Alraune (Hildegard Knef) roste, svádí muže s jediným cílem – přivést je ke zkáze. (mac000)

Recenze (3)

mac000 

všechny recenze uživatele

Alraune je německý výraz pro kořen mandragory. V lidové pověsti rostla mandragora pod oběšencem a právě legendární výron semene z oběšence údajně způsobil růst této rostliny. Kromě toho existovala ještě jedna legenda, podle níž mandragora přiložená na ženské přirození mohla vyvolat těhotenství, ať už při pohlavním styku s živým mužem, nebo i bez něj. No potěš pánbůh... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se s ostatními hodnotícími nepotkal na stejný vlně... nebo s tím filmem... nebo obojí dohromady. Anebo se mýlím já a ostatní mají pravdu (hm, to je nepravděpodobné). Starší verze jsme neviděl, tak je nemohu porovnat, ale tohle bylo pomalu plynoucí melodrama s jemnými prvky sci-fi a hororu, které ale po většinu stopáže nejsou vidět. Kořen mandragory, úprk před duchy, "rozpad" - dobré. Ale ten zbytek? O samém závěru ani nemluvím. Ne ne, ani skutečně úchvatná Hildegard Knefová nezachrání celkem dlouhý a zbytečně protahovaný film, u kterého jsem se nudil víc, než by bylo záhodno. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že na žádnou verzi s Brigitte Helm to nemá ani v nejmenším, ale jelikož se tato druhá zvuková verze stala svébytným dílem, můžu jí plně akceptovat. Hildegard Knef byla v počátcích své kariéry jednou z mála nositelek starého dobrého hvězdného přístupu, kdy pečlivý výběr rolí určil i její postavení mezi kvalitními umělci. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama