Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý lekárnik Martin (Nicholas Hoult) sa ešte nevyliečil z rozvodu po rýchlom manželstve. Náhradu a zabudnutie hľadá vo vzťahoch zvyčajne trvajúcich jednu noc. Takto spozná cez internet i očarujúcu Gabi (Laia Costa), ku ktorej zacíti predsa len niečo viac. Avšak vyvíjajúci vzťah sa naštrbí a obaja sú nútení zachrániť ho spoločným úsilím a kompromisom totálnej otvorenosti. No klady takzvaného otvoreného vzťahu sa pozvoľne začnú vytrácať pod tlakom miznúceho súkromia a intimity, ktoré tento vzťah značne ochromil. Je cesta k sebe ešte stále otvorená? (sochoking)

(více)

Recenze (23)

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna z podob zvrácenosti internetu. Svět se zbláznil a po síti jde prostě všechno „líp“. On-line seznamování s sebou díky své jednoduchosti přináší nezávaznost a lehkomyslnost. A zajímavá sexuální dobrodružství. Prostě dva si padnou do oka, dají si termín, drink a pak už jen řeší, ke komu domů půjdou. Ani jeden se nezavazuje, že se bude „vztah“ někam vyvíjet. Holt dnešní doba, stačí jen další kliknutí na chytrém telefonu. Mladý filmař Drake Doremus si opět všímá mezilidských vztahů, má je už docela solidně zmapované, ovšem divák bude spokojený asi hlavně podle toho, jak moc tenhle „život na síti“ uznává. Tihle dva se totiž chtějí setkat i příště, zamilují se do sebe, ovšem o předchozí dobrodružství na jednu noc přijít tak úplně nechtějí. Atmosféra, herci, nálada, kamera, hudba. To všechno poměrně klape, ostatně na to jsme už u mladého režiséra zvyklí. Horší je to se scénářem a několika momenty, které mi jednoduše nesedly. Vyhrocené okamžiky postrádaly uvěřitelnost, střípky z minulosti úplně nefungovaly, úcta k druhému je pro naše hrdiny sprostým slovem. A samotný závěr a jeho vyznění mi spíš vadil. Slušné tři hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romanca, ktorá zohľadňuje moderný trend randenia a nadväzovania známostí - zoznamovacie apky, ktoré slúžia na vybúrenie hormónov a prevetranie trenírok. Z tohto pohľadu určite zaujímavá záležitosť... smutné, no tak to žiaľ funguje. Dnes už duchovno a spriaznenosť dvoch ľudí tak neletí ako tomu bolo kedysi. Čo sa týka samotného príbehu, zaujal ma najmä ten chalan. Všetko čo robil a čo si myslel sa mi zdalo omnoho prirodzenejšie a sympatickejšie ako u tej dievčinky. Tá mi pripadala len ako taká nevycválaná čúza (ale veľmi pekná čúza). A záver? Čo ja viem, musela to byť fakt láska, ja by som konal inak. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vzťahová dráma, ktorá sa tvári, akoby chcela zvestovať dôležité posolstvo, avšak je len obyčajným príbehom kurvičky s peknou tváričkou, ktorá vedela všetko pekne zabaliť do premúdrelých kecov. Na konci mi Gabi už pekne liezla krkom a pri záverečných titulkoch som cítil, ako celý film, ktorý je mimochodom plný iba krásnych mladých ľudí, vyšumieva do prázdna. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec mám pocit, že "Newness" má dobré momentky, pre ktoré stojí za to si ho pozrieť. Ako vzťahová dráma vie podať svoje postavy, dokáže ísť trošku zvláštnymi cestami, no nakoniec dospejeme k tomu, že exkluzívny vzťah je postupom času celkom nuda. Ale musíme si ho preto spolu oživiť. Spoločnými dňami, momentkami a hlavne láskou a úctou, ktorú prechovávame jeden k tomu druhému. Nicholas Hoult je tradične skvelý a mám pocit, že aj Laia Costa je celkom dobrá. No osobne mám pocit, že kým jedna postava je veľmi dobre pochopiteľná (Martin), tak po čase som nadobúdal pocit, že Gabi ide absolútne nesprávnym smerom, nevie vôbec čo má robiť a hlavne začne robiť rozhodnutia, kde som na prvý dojem mohol určiť, že nie sú správne. Hold, niekto si potrebuje užívať a mať otvorený vzťah. Lenže ono to tak nemôže trvať dlhodobo. A sú veci, ktoré vždy ostanú trošku nevypovedané. A chceme ich povedať. Lenže minulosť a život môžu byť občas ťažké a nedá sa o nich rozprávať príliš otvorene. Najmä, keď môže mať Martin pocit, že Gabi tieto veci už ani nejako reálne nezaujímajú. Iba keď sa potom dozvie, že ich povedal niekomu inému než jej. Lenže tak ako láska, tak aj vzťahy sú komplikované. A záleží už len na oboch hrdinoch, aby pochopili sami, čo vlastne chcú. Lebo najnešťastnejší človek je ten, ktorý nevie čo chce. (Myšlienka filmu, nie moja vlastná). Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja by som v takomto vzťahu existovať nevedela, a evidentne ani Martin. Ten bol na začiatku vzťahu ochotný urobiť hádam všetko. No a ako to dopadne s Gabi, ktorá mala sama so sebou problémy, to sa uvidí. Tá mi miestami liezla aj na nervy. Ale nechýbalo tu nič z Doremusa, výborná atmosféra, nálada, kamera, hudba ... ja jeho filmy skrátka môžem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o vřelosti ve vztahu a odvaze přiblížit se k druhému. Ona je typ Anety Langerové, on jak z módního žurnálu. Působí jako správný psychotický pár do filmu, takže jsem byl překvapen, že celý děj byl uvěřitelná sociologicko-psychologická sonda do jejich života, trochu fádní. Ale mnoho českých párů vede ještě obyčejnější život. A ten sladký závěr, němž tvůrci divákům napovědí slovy jedné z postav "jsou jen děti co si hrají na rodinu". Jeden chce být opečovávaný, druhý pečující rodič a druhý si role vymění. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečně dlouhy, krásna žena, slušný příběh o poznáni, seznámeni a touhy, ale nedokazal bavit, jednohubka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se snímek vlastně snaží říct to, jak jsou vztahy komplikované a že to je vlastně většinou jenom proto, že si je komplikované děláme samy. Ale i když byli herci vybráni typově dobře, tak mě Hoult nebavil a Costa mě vyloženě iritovala, že jsem trochu doufal, že by se to mohlo zvrtnout ve slasher a ona umře... Bohužel žánr se náhle nezměnil. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na to hodně zvědavá, ale ve výsledku mě to zklamalo. Nevím moc co si myslet. Přišlo mi, že všechny nějaké "vyhrocené" okamžiky byly poskládané v následujícím sledu okolností; ta divná holka se začne chovat divně a začne křičet a udělá z ničeho hrozný problém- odejde- týpek se pak cítí být vinen, jakože udělal něco špatně. To je jedna věc co mi přišla absurdní, další byla vůbec prostě celé ta postava Gabi a v neposlední řadě i celý příběh filmu. Je to takové prázdné nanicovaté a hloupé.Škoda. Jedna a půl hvězdičky. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

65% ... Postavy boli hrozné, hlavne teda Gabi. Ale ak máte radi realistické vzťahové drámy, tak je toto niečo pre vás. Niekoľko myšlienok z filmu ma ozaj zasiahlo, takže určite to nie vzduchoprázdna chobotina. "Najsmutnejší ľudia sú tí, ktorí nevedia, čo chcú." ()

andalin 

všechny recenze uživatele

"Are you happy? - I am. But you know what the funny thing is? It's not very exciting. It's kind of... boring, predictable. I don't know. Maybe that's just adulthood." Milostný příběh moderní doby, který vlastně není ničím unikátní, ale velmi mě svou obyčejností bavil. Kluk a holka se poznají přes seznamovací appku. Kluk a holka se zamilují. Kluk ani holka neumí ve vztahu chodit a snaží se tak o něco nového. Kluk a holka zjistí, že mít jeden druhého je ta nejlepší nuda. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Definice romantického dramatu 21. století. Pomalé, občasně melancholické drama o vztahu, který začal na Tinderu. Syrové, plné emocí a skutečných lidských událostí, které dříve nebo později v každém vztahu nastanou. Chemie mezi Nicolasem Houltem a Laiou Costou funguje skvěle a věříte jim každý společně strávený den. Upozorňuji dopředu ovšem na velký počet nadávek a explicitních sex scén, které ale dobře zapadají do celého tématu “reálného vztahu”. Jeden z nejlepších indie filmů roku. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus mě nadchl svým 'Breath in' a Newness není vyjímkou. Pojetí vztahů v moderní městské společnosti vykreslil autenticky, citově mě to chladným rozhodně nenechalo, bude to i tím, že se v tom člověk může částečně najít. Herecky jsem byl naprosto spokojený- hlavní hrdinové uvěřitelní, krásní lidé. Myslím, že to trefil skvěle. Doremus bude někde uvnitř velký romantik. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Filmy Drakea Doremuse jsou prostě vždycky o vztazích, podobně koncipované, podobně zahrané... ale já je mám pro jejich něžnost, unikavost a schopnost přirozeně zachytit stádia vztahu dvou lidí ráda. Trochu to připomíná svým námětem LOVE od Gaspara Noé, i když samozřejmě notně uhlazenou, mnohem mainstreamovější a uzpůsobenou pro daleko širší publikum. Film příliš nového nepřináší (ani v rámci režisérovi vlastní tvorby), ale na Doremusovu filmařinu se mi zkrátka hezky dívá. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Paul: Love is two people who don't give up on each other (Paul, Newness 1:31) __________________________________________ Martin: Do you want other people? Gabi: Sometimes, I miss flirting with other people. Do you? Martin: Part of me does, yeah. Gabi: Which part of you doesn't? Martin: The part that's afraid I'll lose you. Gabi: If you are honest with me, you will never loose me. Just have to be honest. Martin: Yeah, I'll will be always honest. __________________________________________ Esther: So the sacred cow of the romantic ideal is monogamy. And the idea itself that it could be negotiated means already is there something missing. The conversation about infidelity and the conversation about open relationships is not the same one. Because the essence of infidelity is secret. It's organized around a secret. ... Uh, just so we are clear, I'm not recommending it, but that doesn't mean it's not valid. So, if you think of it as the thing that doesn't kill us but makes us stronger, then, yes. But I really want you to imagine it less as a destination and more as a layover. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Príbeh modernej doby, kde sa zblížil mladý pár cez zvrátenosť internetu v útrobách veľkomesta. Pútavý príbeh zvrátených nápadov, ktoré mladý muž a žena s vyšším stupňom inteligencie produkovali a prežívali, zažili toho až príliš. Potom všetkom si začali uvedomovať skutočné ľudské hodnoty mi pripadalo trochu skreslene. Dokonca na takom základe si budovať počestnú a mravnú budúcnosť muža a ženy je veľmi malo pravdepodobné. Slušné herecké výkony, pomerne dobre prepracovaný dej a čo najviac, skvelá hudba. Určite to malo niečo do seba. ()

Miska2712 

všechny recenze uživatele

V popise tohoto filmu je to trocha inak popísané oproti tomu, v akej podobe sa tento film nesie. Ale to nemení nič na tom, že je to veľmi dobrý film. Určite sa pri tomto filme nudiť nebudete. Na začiatku vidíme lásku a vzťah, následne skočíme do deja ľudí, ktorí vlastne nevedia čo chcú a riešia svoje sexuálne túžby, poprípade závislosti. Následne sa prenesieme, tam kde sme boli na začiatku a popritom vyriešime ďalšie problémy, ktoré vznikli. Myšlienka super, situácie zaujímavo skreslené, myšlienkové pochody hercov na zamyslenie a skvelé pridanie náznaku sociálnych sietí v našich životoch. ()

Reklama

Reklama