Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Francie, 2014, 51x53 min

Obsahy(1)

V epizodách tohoto seriálu vám ukážeme dvojici známých lidí nebo světoznámých značek, jak spolu rivalizují. Pokaždé jsou vybráni takoví protagonisté, kteří hrají rozhodující, případně dokonce průkopnickou roli ve své oblasti, ať už je to politika, věda, technologie, ekonomika nebo umění. Vyhrocená soutěž pro ně je a vždy byla neustálou výzvou, která je nutí a nutila ke stále strmějšímu vývoji a růstu – tato pozitivní soutěž měla nepochybně vliv na celou společnost, tudíž i na naši všední současnost. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Díl o Suge Knightovi měl silný příběh a prostředí gangů a černochovi, který vydělávat desítky milionů dolarů ročně a skončil v dluzích ve vězení. V dílu Gates vs. Jobs se pakuje se co je notoricky známo. Při popisu vývoje počítačů a byznys plánů těch dvou típků jsem myslel že vyrostu protože počítačový fanoušek zrovna nejsem. Pak mi došlo že ještě budu muset absolvovat exkurzi růstu jejich firem a obvyklé chvalozpěvy na geniální moudré třetí oko. Ani suchopárné chronologické zpracování mi nesedlo. Svérázné povahové rysy Jobse jsou už známé. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Včera, t. j. v utorok, 11. 4. , som videl akurát dvoch odvekých RIVALOV, ktorí v podstate BOJOVALI za rovnakú VEC : Občianske práva Afroameričanov. Dr. Martin Luther King a Malcolm X, to sú veľké OSOBNOSTI, len s tým rozdielom, že každý podľa svojho GUSTA. Používali rôzne METÓDY, ako sa dopracovať ku SPRAVODLIVOSTI... Kinga som mal možnosť vidieť prostredníctvom kamier, ktoré ho zbožňovali, ale aký bol v súkromí ? To je druhá stránka mince... Za to Malcolm X, bol MOSLIM, ktorý si málokedy servítku pred ústa dával, čo mal na srdci, to na jazyku, bol Kingov veľký KRITIK. Ak by som si mal vybrať, kto z nich je väčší BOREC ? Tak by som VOLIL KINGA. Obidvaja skončili na psí tridsiatok, boli zavraždení. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Coca-Cola vs. Pepsi-Cola Obidva nápoje vymysleli lekárnici, čo celkom sedí s tým, že sú kvôli obsahu kyseliny vhodné po ťažkom jedle na lepšie trávenie. Aj pri malých rozdieloch prebieha storočný boj, najmä na reklamnom poli, kde okrem malých prestávok jednoznačne vyhráva Coca. Tento diel seriálu priniesol aj pri tak bežnej veci, ako sú tieto nápoje, veľa zaujímavého z histórie až po súčasné smerovanie k zdravším nápojom. To sa nedá dosiahnuť zákonnými príkazmi, ale vlastnou snahou konzumentov, čo vyzerá, že sa darí. –––– Kokaín do nej prestali pridávať v roku 1903. –––– Postaráme sa, aby naši vojaci dostali fľašu coca-coly kdekoľvek budú nasadení. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Viděn díl: Gates vs Jobs. Musím říct, že z nějakého důvodu to byl spíše díl o Jobsovi, ke Gatesovi se dostávali jen mimochodem... A nijak mě to nenadchlo... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu výborný seriál. Skvelý námet, slušná realizácia. Samozrejme jednotlivé časti bavia priamo úmerne tomu ako sa divák zaujíma o danú tému. ()

Reklama

Reklama