Reklama

Reklama

Moje sestřenice Rachel

  • Velká Británie My Cousin Rachel (více)
Trailer 1

Touha ovládá všechny smysly v temné a spletité romanci na motivy klasického románu Daphne du Maurier, ve které září držitelka OSCARA® Rachel Weisz*. V přesvědčení, že jeho tajemná a krásná sestřenice Rachel (Weisz) zavraždila muže, který ho vychoval, zosnuje mladý Angličan Philip (Sam Claflin) plán pomsty. Navzdory důkazům, které vinu Rachel potvrzují, se ale Philip do Rachel ve vizuálně úchvatném a napětím nabitém filmu vášnivě zamiluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Jelikož jsem četl původní předlohu pro tento film, tak musím konstatovat, že to byla fakt bída. Pořád jsem to srovnával s knihou a to byla asi ta chyba. Jako tak špatné to zase nebylo. Herecké výkony byly obstojné a kostýmy byly taky dobové. Ale kniha měla prostě všechno lepší - Vyústění, atmosféru i vyprávění. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná chyběla sem tam stránka - v románové předloze, a tak se improvizovalo... nenápaditě, dlužno dodat. Roger Michell si tak často vypomohl "mysteriózní" berličkou, která měla diváka sofistikovaně mást, ve finále s ní ovšem dostal naloženo na záda. Škoda, že se o učebnicových příkladech, jak se to nemá dělat, nemohu s ohledem na vyzrazení pointy více rozpovídat, aby si i ostatní tu nakládačku užili, tak se jen zmíním o kamerově hezky podaném životním prostředí i romantice bez chemie, jakož i standardních hereckých výkonech - zvlášť ze strany Rachel Weisz... až na letmou chvilku, kdy zaperlila změnou chování předváděčkou taliánského naturelu, skoro jako kdyby vzala roli své jmenovkyně melouchem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Miluji tyhle filmy odehrávající se na anglických sídlech. Tohle mi sedlo od prvního okamžiku a vážně se divím zdejšímu nízkému hodnocení! Když pak do filmu ještě přibyla Rachel Weiszová, nechybělo mi už nic. Tuhle skvostnou herečku zbožňuji a málokdo by hádal, že jí táhne na pátý křížek ! Film celkem skvěle roztáčí kola podezření, paranoi i napětí. U mně to tak tedy fungovalo stoprocentně. Co je neuvěřitelného na mladém 25 letém muži, který se poprvé a opravdu vášnivě zamiloval? Takový muž by lásce dal na oltář cokoliv a jmění je to poslední nad čím mladý a chemií zblblý mozek v takovém stavu uvažuje... Takový mlaďoch bez zkušenosti se pak ale může stát snadnou obětí zkušené a po majetku jdoucí ženy... Jak říkám byl jsem okouzlen. Už jen ty lokace! Film byl natáčen u Torpointu v jižním Cornwallu a ty výhledy na záliv byly úžasné, stejně jako samotné sídlo Philipa. Směji se těm co se tu nad ním opovrhují. Řada venkovských sídel chudší šlechty v té době tak zkrátka vypadala! zatékalo tam, tapety plesnivěly a nikdo tam neuklízel. Tohle je doba, kdy bohatí Američané po celé Anglii od zchudlých šlechticků odkupovávali vše od obrazů, knih, soch po celé domy. Některé si dokonce nechaly odvézt domů a např. knihy jsou dnes základem nejedné národní knihovny v USA. V podstatě se dá řící, že bohatí američtí průmyslnící zachránili hodně z britského národního dědictví, byť jsou dnes artefakty deponovány v USA. Parádní byl i český dabing. Tohle je za 4 poctivé bylinné odvary ! * * * * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde převážně o vztah naivního mladíčka a tajemné ženy, které jen tu a tam doplňují ostatní herci, se překvapivě podařilo udržet téměř až do konce napjatou atmosféru a nezodpovězenou otázku, jestli kráska ve smutečním byla nebo nebyla…. Dobová výprava je krásná, stejně jako přírodní scenérie plné výrazných barev. Chybí trochu víc dramatu, zajímavější příběh, ale zakončení s trpkou příchutí se vydařilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bylo to na HBO GO v poslední šanci, hraje v tom Rachel, tak jsem po tom hrábnul, ale moc oslněn nejsem. Především Philipovo chování mě sralo, přesně takový typ chlapů nesnáším, půlku filmu tam defacto profňukal, fakt nechutnej chlap. Jasně scénarista si s námi trošku hraje, ale nějak zvlášť mě to nezaujalo, snad kromě toho že Rachel černá sluší. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama