Reklama

Reklama

Moje sestřenice Rachel

  • Velká Británie My Cousin Rachel (více)
Trailer 1

Touha ovládá všechny smysly v temné a spletité romanci na motivy klasického románu Daphne du Maurier, ve které září držitelka OSCARA® Rachel Weisz*. V přesvědčení, že jeho tajemná a krásná sestřenice Rachel (Weisz) zavraždila muže, který ho vychoval, zosnuje mladý Angličan Philip (Sam Claflin) plán pomsty. Navzdory důkazům, které vinu Rachel potvrzují, se ale Philip do Rachel ve vizuálně úchvatném a napětím nabitém filmu vášnivě zamiluje. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (64)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bylo to na HBO GO v poslední šanci, hraje v tom Rachel, tak jsem po tom hrábnul, ale moc oslněn nejsem. Především Philipovo chování mě sralo, přesně takový typ chlapů nesnáším, půlku filmu tam defacto profňukal, fakt nechutnej chlap. Jasně scénarista si s námi trošku hraje, ale nějak zvlášť mě to nezaujalo, snad kromě toho že Rachel černá sluší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, že Claflin to hrá lepšie ako hlavná hviezda. Inak solídne, len tomu chýba taká tá pravá "daphneovská" gothic atmosfére. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,716,368Tržby Celosvetovo $9,047,925▐ Strašne dejovo nevýrazne, po hodine som to vzdal, keď sa to nikam rázne neuberalo. /25%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zkratkovitost to celé zabíjí už na samotném začátku. Hlavní hrdina připravuje velkolepou pomstu, stačí jeden střih a je ihned zamilovaný. Až ke konci přichází logické pochyby o Rachel. Působí to hrozně hloupě. Strojená nuda po anglicku. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná adaptace knižní předlohy - jeden z těch filmů, u nějž se jeho smysl nad rámec pouhé literární ilustrace hledá dost těžko. Pád z útesu ve filmu působí hodně vykonstruovaně a vzhledem k jeho ústřední roli konstrukce zápletky vyznívá trochu hloupě. V knižní předloze od Daphnie du Muriel se pád netýká útesu a vyústění má poněkud odlišné vyznění. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Miluji tyhle filmy odehrávající se na anglických sídlech. Tohle mi sedlo od prvního okamžiku a vážně se divím zdejšímu nízkému hodnocení! Když pak do filmu ještě přibyla Rachel Weiszová, nechybělo mi už nic. Tuhle skvostnou herečku zbožňuji a málokdo by hádal, že jí táhne na pátý křížek ! Film celkem skvěle roztáčí kola podezření, paranoi i napětí. U mně to tak tedy fungovalo stoprocentně. Co je neuvěřitelného na mladém 25 letém muži, který se poprvé a opravdu vášnivě zamiloval? Takový muž by lásce dal na oltář cokoliv a jmění je to poslední nad čím mladý a chemií zblblý mozek v takovém stavu uvažuje... Takový mlaďoch bez zkušenosti se pak ale může stát snadnou obětí zkušené a po majetku jdoucí ženy... Jak říkám byl jsem okouzlen. Už jen ty lokace! Film byl natáčen u Torpointu v jižním Cornwallu a ty výhledy na záliv byly úžasné, stejně jako samotné sídlo Philipa. Směji se těm co se tu nad ním opovrhují. Řada venkovských sídel chudší šlechty v té době tak zkrátka vypadala! zatékalo tam, tapety plesnivěly a nikdo tam neuklízel. Tohle je doba, kdy bohatí Američané po celé Anglii od zchudlých šlechticků odkupovávali vše od obrazů, knih, soch po celé domy. Některé si dokonce nechaly odvézt domů a např. knihy jsou dnes základem nejedné národní knihovny v USA. V podstatě se dá řící, že bohatí američtí průmyslnící zachránili hodně z britského národního dědictví, byť jsou dnes artefakty deponovány v USA. Parádní byl i český dabing. Tohle je za 4 poctivé bylinné odvary ! * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak takúto nesympatickú postavu stretnete vo filme len zriedka. Hrozne, ale hrozne ma tu iritovala iracionálna stupidita a naivita toho mladíčka, to bolo niečo strašne odpudzujúce. No vytvor si potom k takejto postave nejaký vzťah, veď je jasné, že všetko čo je spojené s takýmto úbohým pajácom človeka odpudí. Nanešťastie tento dutý balvan bol na obraze najčastejšie, takže tým pádom som si film moc neužil, skôr odtrpel. A zápletka s rozuzlením? Hrozný paškvil, nuda a banalita. Také niečo vymyslím aj po trojdňovej opici. Pekná výprava s kostýmami, hudbou a príjemne presvetlenou kamerou sa však uprieť nedajú. Na priemer je ale toho stále málo. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Diváci, kteří rádi tápají a ještě dlouho a rádi bádají po závěrečných titulcích, co že jim to režisér naservíroval za neskutečně iritující píčovinu, co se v závěru zvrhla v ještě větší iritující píčovinu nedávající valný smysl, si film relativně užijí. Je zde přece charismatická Rachel Weisz, co umí utáhnout i slabší filmy, a dámskému publiku bude pasovat i málo známý Sam Claflin v hlavní roli mládence, který chtěl tak moc smočit ve své sestřenici, až se sám začal zmítat mezi životadárným orgasmem a teprve v plnoletosti, ve staré Anglii je to věk 25 let, objevené mohutné erekci, aby posléze zjistil, že žena, kterou tajně lovískuje i současně podezřívá z intrik, je divná kunda, hrající si na Černou vdovu, která, kdoví proč, padá bez zjevných příčin z útesu. Načež mladík lituje, že její jedovaté odvary nechlastal víc, neb na starém anglickém bělidle zavládne bez Rachel nuda a šeď. Převážně nudné, scenáristicky zmatené a režijně neujasněné je celé tohle psychologické drama, které při absenci atraktivních diváckých vodotrysků, působí jako rutině udělaný tv film. První hodinu se takřka nic neděje, druhá hodina už zvedá hladinu diváckého zájmu podstatně více, neb se v ní jednou romanticky šuká v chrpách a v kombinaci se soustavným popíjením servírovaných jedovatých odvarů, je divák natěšen, co z toho v závěru vyleze, a ono je to v závěru dokonale blbé, až k neuvěření. Zkušený Roger Michell už jen těžce z příběhu doluje romantiku, neumí ani namíchat chemii mezi ústředním párem, který k sobě prostě nikterak neladí, Rachel těžce zestárla, samotné venkovské sídlo, kde se příběh převážně odehrává, moc krásy nepobralo, navrch je to pekelná nuda. A závěr to celé zabil. Zbývá jen doufat, že román není taková bída, jako jeho adaptace. 4/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já vážně nechápu pro každý druhý film z UK musí být historické, romantické drama. Neříkám, že to neumí. Umí. Ale už je to celkem ohrané. Ovšem musím uznat, že tady je otravná zápletka naopak velmi příjemná a Rachel Weisz jistě ocenila, že ji všichni oslovovali jejím pravým jménem. Nicméně její herecké schopnosti zde mohla předvést trochu profesionálněji, přišlo mi to od ní takové odfláknuté. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to dobre, kamera je skvelá a vo filme je pár skutočne kvalitných záberov, na ktoré sa skvele pozerá, no celý čas film zápasí s jedným vážnym problémom. Nakoľko nám hneď na úvod položí otázku, tak po celý zvyšok filmu na ňu iba hľadáme odpoveď. A film nás bude zamotávať, aby sa naša myseľ a dojmy neustále menili. A výsledne to potom spôsobí, že človek nesleduje film a nie je zvedavý čo sa bude diať, ale miesto toho iba premýšľa nad tým, čo je vlastne pravda. Herecké výkony sú okey a réžia filmu je dobrá, no v rámci príbehu a postáv to ponúka málo. Najmä z toho titulu, že to neustále niekam smeruje, no nevieme kam. Neustále sa niečo deje, no nerozumieme prečo. A jedinou odpoveďou je asi iba láska. Film je strašne ťažkopádny, monotónny a hlavne sa človek nevie naň poriadne sústrediť, keď viac rieši záhadu, ktorú nám predostiera. Pozerať sa to dá a vizuálne sú tam pekné momenty, no to je asi všetko, čo stojí za to. Plus teda výprava a hudba. Som rád, že som film videl, znovu by som sa k nemu nevrátil, ale na jedno pozretie to nie je zlé. Zvážte si a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Trvá 15 minut než se Rachel objeví na scéně. Bohužel chemie mezi Weiszem a Claflin je jako když si na chleba namažete margarín. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rachel Weisz je vynikajúca herečka a táto rola jej aj sadla, ale to spracovanie je strašne nudné. Lavírovanie medzi nečestnou hrou, mysterióznym prvkom a romantickou drámou, ale vyuzlenie také nemastné neslané. A chémia medzi Rachel a Clafinom vôbec nefunguje a ak chcel Claflin s ňou hrať, to mal radšej skúsiť ísť do Múmie. Tak si mohol zahrať tú múmiu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná chyběla sem tam stránka - v románové předloze, a tak se improvizovalo... nenápaditě, dlužno dodat. Roger Michell si tak často vypomohl "mysteriózní" berličkou, která měla diváka sofistikovaně mást, ve finále s ní ovšem dostal naloženo na záda. Škoda, že se o učebnicových příkladech, jak se to nemá dělat, nemohu s ohledem na vyzrazení pointy více rozpovídat, aby si i ostatní tu nakládačku užili, tak se jen zmíním o kamerově hezky podaném životním prostředí i romantice bez chemie, jakož i standardních hereckých výkonech - zvlášť ze strany Rachel Weisz... až na letmou chvilku, kdy zaperlila změnou chování předváděčkou taliánského naturelu, skoro jako kdyby vzala roli své jmenovkyně melouchem. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po Rebecce byla Rachel vrchol tvorby Daphne du Maurier. Uměla psát výrazné ženské postavy (někdo by mohl říct mrchy), naopak muži jsou v příběhu spíše loutky a nemají moc drajv. Takže Sam Claffin odehrál v podstatě dobře roli rozhořčeného mstitele, který zkrotne v beránka během chvilky. Po zbytek doby už jen bečí a koulí očima, na víc nemá právo. Zbytek si ukradla Rachel, které sluší dobové šaty, jízda na koni, příprava čaje, hmmm. Příběh se odehrává v autorčině milovaném Cornwallu, kde jej naštěstí i natočili a to je asi poslední klad, který dokážu z těch 106 minut vyždímat. Navzdory Rachel Weisz to nemělo dumaurierovskou náladu, možná její duch nebděl nad scénářem a málo chodil strašit producenty. Mimo to ten konec... měl být zkrátka absolutně jiný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde převážně o vztah naivního mladíčka a tajemné ženy, které jen tu a tam doplňují ostatní herci, se překvapivě podařilo udržet téměř až do konce napjatou atmosféru a nezodpovězenou otázku, jestli kráska ve smutečním byla nebo nebyla…. Dobová výprava je krásná, stejně jako přírodní scenérie plné výrazných barev. Chybí trochu víc dramatu, zajímavější příběh, ale zakončení s trpkou příchutí se vydařilo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracované drama, které ovšem občas stojí na velmi chatrných základech v podobě zmateného chování postav a podivného střihu. Jsem si téměř jistý, že kdyby se režisér Roger Michell vyvaroval těmto rušivým elementům, z filmu My Cousin Rachel by byla skvělá kombinace romantického a mysterózního dramatu, která by působila jako svěží závan vzduchu v těchto stojatých vodách. Bohužel, takto dostaneme jenom další průměrný film, jehož potenciál nebyl ani zdaleka využit tak, jak by si zcela jistě zasloužil. Škoda. „Whatever it cost my cousin in pain and suffering before he died I will return with full measure upon the woman that caused it.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Natočené hezky, zahrané dobře a ačkoliv Rachel Weisz se znovu nepřetrhla, pořád jí žeru. Nicméně to matení diváka, na kterém to bylo do určité míry postavené, na mě moc nefungovalo. Ne že by mi bylo jasné, jestli to udělala či neudělala, ale jednak to podle mě netušil ani režisér a druhak to vodění za nos mi občas nedávalo valný smysl. Navíc chemie mezi Rachel s Claflinem vůbec nefungovala, takže se film nemohl příliš opřít ani o tu romantiku. 50%, ale s přivřenýma očima. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Víte, ta Rachel měla vážně smůlu na chlapy... Film o nevyspělém blbci, který myslí rozkrokem, ale není to vtipné...je to jen otravné. A to říkám o herci, který mi jinak připadá ultimativně sexy. A prostě, celé mě to celkem otravovalo. Fakt mají štěstí, že se to aspoň odehrává v Anglii, a přes otravnost je Claflin pořád sexy (chvílema). ()

Reklama

Reklama