Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů Němci! I když jsou ve filmu momenty, které působí lehce béčkově, a celý námět vlastně úplně vynechal pojem policejních složek, a tak si s příběhem dělá doslova co chce, tak pořád jste se atmosférou přiblížili poctivému atmosférickému mysterióznímu thrilleru, kterému zřejmě navždy bude vládnout legendární Fincherův kousek Sedm. Poprvé jsem se snad setkal s tím, že Němci konečně pochopili, jak využít kulisy severní části Německa omílající moře a natočit film, který svým obsahem bude připomínat to nejlepší ze skandinávských kriminálek. Po dlouhé době thriller, který jsem si opravdu nesmírně užil! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně příjemné německé překvapení. Dlouho jsem neviděl takhle příjemně mrazivý thriller. Na začátku nás tvůrci nemilosrdně hodili do vody a nechali nás se topit. Postupně se však v této vodě začínáte orientovat a vyplavete nad hladinu. Nevzpomínám si, kdy jsem ve filmu viděl lépe zobrazené pitvy mrtvol. To byl opravdu pošmak pro moji citlivou duši. Závěr byl na můj vkus možná až zbytečně složitě překombinovaný, ale v rámci celého filmu to nebylo nic, co by mi nějak zvlášť vadilo. [82 %] ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Odříznuto“ síce obsahuje zopár chýb, ale napriek tomu je to jeden z tých obrazovo ťažších mix „Akčný / Krimi / Horor / Mysteriózny / Thriller“ žánrov, čo som na Európskej úrovni za posledné obdobie videl. Inspiráciu krimi príbehmi zo Škandinávii je vidieť a cítiť. Herci a herečky hrajú presvedčivo a divákova pozornosť neklesá. Silné obrazy sú ozaj silné – na niektoré sa mi pozeralo veľmi ťažko (u niektorých som dokonca pozeral niekam inam). L. Edinger hrá záporáka – ukazuje nám úplne inú tvár ako napríklad vo filme 25 km/h. Na „svetlej strane“ je dobrá kolaborácia dvojici M. Bleibtreu / J. F. Bauer. Film, ktorý pre citovo slabších (vôbec) nemusí sedieť. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller dělal čest svému žánru. Už od začátku je plný napětí, akce a super atmosféry. Pravda. Jste sice na začátku zmatení jak lesní včela, ale postupně vám jsou karty hezky rozkrývány. Veškeré herecké obsazení bylo perfektně vybrané. Nejsympatičtější mi byla Laura. Konečně sympatická a příjemná ženská postava. „Hledání pokladu“ bylo nápadité, mělo to šmrnc a napětí. Minimálně 1* letí i za realistickým vyobrazením. Jak už pitvy, znásilňování, tak mrtvých těl a sebevražd. Kolečko událostí se hezky pomalu uzavírá a vše do sebe zapadá. S postavami tedy nešetřili, takže konec byl trošku chaotičtější, ale stejně jsem byla přikovaná k obrazovce a napnutá. Už jsem ani nevnímala brebentění milé společnosti.  Obrovské překvapení. Jen ten úplný konec byl navíc a rozhodně by se bez toho film obešel. Velmi silné 4*. Moje nerozhodnost ale možná časem zvýší na 5*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, který drží(zatím) film v červených číslech jsem čekal dechberoucí podívanou. Což se ale nestalo a já jsem měl místy co dělat abych u filmu(přes den) neusnul. Na můj vkus byl tenhle kousek zbytečně zdlouhavej. Na němce asi dobrý ale na prdel si z toho nesednu. Už teď ale vím, že víckrát tenhle film vidět nepotřebuju. Slabší 3 hvězdy. PS: Ale dozvěděl jsem se skutečnost, kterou jsem doposud netušil... Mrtvoly smrdí jako mrtvoly(to mě fakt pobavilo). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama