Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Recenze (123)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o patológovi, ktorý nájde v mŕtvole odkaz s menom svojej dcéry, a tak zistí, že ju uniesli. V minulosti totiž odmietol sfalšovať lekársku správu, vďaka čomu sa dostal na slobodu sériový vrah, a niekto sa mu chce očividne pomstiť. Horor je prisilné slovo, pokiaľ neberieme do úvahy rozrezávanie mŕtvol. Skôr je to čistý kriminálny thriller, síce dosť naťahovaný a domotaný, ale obsahuje niekoľko zaujímavých zvratov a na konci to celkom dáva zmysel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud mám možnosti vidět film v hlavní roli s J.F. Bauer ještě ke všemu v tandemu s M. Bleibtreu moc neváhám a jdu do toho. Christian udělal opravdu dobře temný a napínavý thriller, který si hravě poradí i s delší stopáží, až na ten konec, tam se zbytečně kombinovalo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů Němci! I když jsou ve filmu momenty, které působí lehce béčkově, a celý námět vlastně úplně vynechal pojem policejních složek, a tak si s příběhem dělá doslova co chce, tak pořád jste se atmosférou přiblížili poctivému atmosférickému mysterióznímu thrilleru, kterému zřejmě navždy bude vládnout legendární Fincherův kousek Sedm. Poprvé jsem se snad setkal s tím, že Němci konečně pochopili, jak využít kulisy severní části Německa omílající moře a natočit film, který svým obsahem bude připomínat to nejlepší ze skandinávských kriminálek. Po dlouhé době thriller, který jsem si opravdu nesmírně užil! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christian Alvart, který natočil Symptom Pandorum a Případ číslo 39 dává po 10 letech o sobě vědět v slušném Německém Thrilleru. Příběh se zaměřuje na Patologa, který v mrtvole nalezne číslo své dcery, která byla unesena sadistickým psychopatem a rozpoutá hon na kočku a myš, kde hlavní hrdina bude muset hledat nápovědy k nalezení své dcery. Tradičně výborný Moritz Bleibtreu, který patří současně k nejlepším hercům Německé kinematografie a dojde i na hezky zobrazené vnitřnosti, především při pitvě. Celkem mi zážitek kazily nepřehledné titulky a je to možná až moc dlouhý, ale jinak slušné. 65% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vložil jste náš osud do rukou autoprodejce?!“ - „Výrobce. Výrobce!“ Potřebujete se rozptýlit od halucinogenních myšlenek ohledně násilnického ex? A co takhle zvednout zvonící telefon náhodné mrtvoly na pláži…Podívána, která hraje hodně na efekt a „coolovost“, přičemž se se ještě snaží být nad věcí a „hláškovat“ při vypjatých situací. Takhle, místy to filmu trochu ujíždí a někdy to vyznívá až nechtěně úsměvně (už jen ta kreslířka komiksů, ze které se během chvilky stává skoro otrlá patoložka), i přesto se však Alvartovi daří držet vtahující atmosféru (zasněžený Helgoland je pro to jako stvořený), slušné tempo a solidní dávku napětí. Problém je však v tom, že cca 20 minut před koncem se film začne stylizovat do jakéhosi hollywoodského „béčka“ a vše dobré jde pomalu ale jistě do háje. I z do té doby perfektně slizkého Eidingera se na konci stává spíš karikatura. Závěrečné přepálené hrátky v helikoptéře snad ani raději nebudu komentovat. Za ty cca 3/4 filmu ještě slabší 4*, přesto je škoda, že to Alvart ke konci neukočíroval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešte po telefonu únos dcery, když jsou indicie umístěné na místech, že by si i otec Fura nablil pod latexovou masku.. Souostroví Helgoland v Severním moři a zasněžená krajina přinášejí skandinávský feeling, neobvyklá součást thrillerů (signál nabitého mobilu) zase perfektní scénu pitvy po telefonu. Směrem k finále se sice začne docela hodně kombinovat, ale „suspension of disbelief“ stihne využít setrvačnost. Vrtulníkový epilog budiž roztomilá béčková třešnička na napínavém a zároveň zábavném dortu.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi to, nevím proč, připomnělo Purpurové řeky. Jinak pátrání po vrahovi s pomocí symbolů a zpráv, které zanechává, není nic nového, přesto pro mne tenhle typ thrilleru funguje. Bleibtreu je charismatický a dokáže většinu filmu utáhnout sám, Bauerová mu výborně sekunduje. Napínavý příběh s pěkným vizuálem zklame snad jen vyloženě akčně založené diváky. Kopice mrtvol, pitevna, pitva, orgány. Venku zuří bouře, sníh, izolovaný ostrov, hluboké lesy. Linda je samozřejmě nepoučená z hororů, že protivníka je třeba utlouci, rozmašírovat ho a nejlépe mu uříznout hlavu. Ale chápu, že pak by nedošlo na závěr, který se může zdát někomu přepálený, já však tohle hororové klišé očekával a vítal jsem jej. Jen s mladíkem Ingolfem (E. Hesse) jsem si tak nějak nevěděl rady, pořád jsem nedokázal odhalit, na které straně barikády stojí. Povedené. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, který drží(zatím) film v červených číslech jsem čekal dechberoucí podívanou. Což se ale nestalo a já jsem měl místy co dělat abych u filmu(přes den) neusnul. Na můj vkus byl tenhle kousek zbytečně zdlouhavej. Na němce asi dobrý ale na prdel si z toho nesednu. Už teď ale vím, že víckrát tenhle film vidět nepotřebuju. Slabší 3 hvězdy. PS: Ale dozvěděl jsem se skutečnost, kterou jsem doposud netušil... Mrtvoly smrdí jako mrtvoly(to mě fakt pobavilo). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Už před časem mě napadlo, že Moritz Bleibtreu snad zatím nikdy nehrál ve vyloženě špatném filmu (aspoň z těch, co jsem viděl), což se zde opět potvrdilo. Jeho postava je hodně zajímavá a sympatická, že mu člověk prostě musí držet palce, aby ta jeho zběsilá jízda (a tak trochu reklama na Mercedes) dopadla dobře. Nějaká míra uvěřitelné pravděpodobnosti sice dostává v příběhu dost na frak, ale není to nijak na škodu celkové zábavnosti, spíše naopak. Na můj vkus je taky děj trochu moc překombinovaný, až jsem se v tom občas docela ztrácel, ale opět - nevadilo mi to tolik, aby mi to zkazilo výsledný zážitek. Btw. pitva po telefonu - to jsem ještě v žádném filmu neviděl a hodně mě ten nápad nadchnul. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Atmosférou by som to videl kľudne možno i za päť, avšak scénaristickými prehmatmi som to jednoducho "nedával". Ten koniec vo vrtulníku to len potvrdzuje. Prižmurujem oči len kvôli Moritzovi Bleibtreu, ktorého mám rád. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně mrazivá, temná, brutální (chtěl jsem napsat Severská, ale je to Německá !) kriminálka. Moritze jsem viděl naposledy před více jak 15 lety v Experimentu a ani po tolika letech mě nezklamal. Dobře zahrané, výtečná atmosféra, spousta pitvání. I přes tu délku, jsem se vůbec nenudil a rozhodně doporučuji k nočnímu zhlédnutí, mně tu navíc do oken bije vichřice, takže požitek z filmu dvojnásobný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thriller ve zběsilém tempu, kde máte hned od počátku pocit, že jste naskočili do rozjetého rychlovlaku a krajina za okny se vám míhá před očima podobně jako příběh tohoto německého spektáklu.   Brzy sice zjišťujete, že se nekoukáte na divoké Bavorské Alpy, ale spíš na pečlivě naaranžovanou Potěmkinovu vesnici s několika více či méně vrávorajícími kulisami, ale pokud máte rádi třeba lunaparky, nemůže Vás Odříznutí zklamat. Atrakce střídá atrakci, co do  filmového řemesla je pak vše na svém  místě, nikde se nezabředává do předstíraných uměleckých přesahů a všechno krásně a jednoduše odsýpá. Přepálený závěr se pak dal v rámci žánru přece čekat a za mě pak nadprůměrnou čtvrtou hvězdu přidává evidentně záměrně nejednoznačná postava Ingolfa, která naopak do klasického rámce nezapadá. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejná nadhodnocena mrdka o únosu. Opět nechápu vysoké hodnocení, proto podhodnocuji. Nazdar. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co se týká německé kinematografie, nenapadá mě moc slušných kousků, které by se dali rovnat s americkou nebo jinou populární kinematografií a když už se objevil nějaký zajímavý snímek byl spíše někde v kategorii art, než zábavná komerce. A díky tomu, že mám takové přesvědčení, většina filmů německé produkce, mě může jedině překvapit a to se povedlo právě snímku Odříznutí. Dle vzoru ze Švédska i zde se spojuje nesourodá dvojice muž a žena z odlišných světů, aby vyřešili případ brutálních vražd. Film má výborné tempo a velice vtahující atmosféru, kdy je nastolena celá řada otázek a na odpovědi se musí čekat, přestože si divák může brzy myslet, že už ví vše. Herecky i režijně opravdu povedený thriller, přestože se nejedná o žádnou špičku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Z Nemecka k nám prišla opäť výživná žánrová porcia plná napätia a dynamiky. Parádny vizuál a prostredie, v ktorom sa príbeh odohráva, ponúka množstvo motívov a film ich využíva. Záver je trochu síce prekombinovaný, ale dáva zmysel. 4+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nechutný film plný náhod a nelogičností. Sice je hezké, že hlavní linka do sebe zapadne, ale je to na úkor podivného jednání postav, které by se v reálu takhle velmi pravděpodobně nechovaly. Navíc to s tím Dannym tam skutečně není nijak dořečené, a jestli se něco stalo tomu studentovi, co pana profesora celý film vozil (nebo jestli v tom dokonce snad nebyl nějak zapleten), se taky nedozvíme. A jinak už vidím, jak záchranáři ochotně přepraví vrtulníkem někoho místo do nemocnice na ostrov, kde zuří bouře. Jak říkám, spousta nesmyslných náhod a zbytečně moc naturalistického pitvání mrtvol. Pamatuju doby, kdy se člověk u filmů bál proto, že uměl tvůrce dovedně vyšponovat napětí, a přitom tam žádné naturalistické násilí ani nemuselo být. --- EDIT: Těch náhod je tam fakt až moc, když nad tím přemýšlím. Náhodou šla holka po pláži kolem mrtvého, když zazvonil telefon. Co kdyby nešla okolo? Tak telefon nikdo nezvedne. A konec překombinované linky. Navíc ten telefon bez nabíječky vydržel dva až tři dny! V zimě, na pláži u vody, v bouři. A taky v tom domě je funkční notebook a vydržel ty dva tři dny, aniž by byl v zásuvce! a podobných blbin, když nad tím tak přemýšlím, je tam daleko víc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně kvalitní německá thrillerovka, která scénami připomíná Saw a prostředím klasické severské detektivky a Christian Alvart zkušeně skombinoval oba prvky. Patolog najde v hlavě mrtvoly vzkaz o únosu jeho dcery a postupně jde po vodítkách, které jej dovedou přes mrtvoly až k finálové pointě "proč právě on?" a v průběhu cesty děj nabírá jak na kvalitě, tak na syrovosti, gradaci i mrtvolách. Herecké obsazení nadstandartní, tempo neskutečně akční a scénář geniálně napsaný. Scény pitev byly vymazlené a postupy patologů ve filmech moc nevídané. Tady nemám moc mínusů, kdyby konec působil hladčeji a ne až tak moc překombinovaně, šel bych do plné pětky. Výborný film, který by za poslední dobu měl tvořit alespoň základ každého fanouška žánru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Minuty běží a je těžké najít toho zmrda, celkem napínavý a hodně zajímavý příběh, jemně nepříjemný, zapůsobil. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemci sa pokúsili urobiť škandinávsku detektívku. Herci sú kvality B, ale to by zasa až tak nevadilo. Problémom je skôr skutočnosť, že príbeh lieta z B do C (postavám zbytočne klesá IQ až do kategórie hororová teen vyvraždovačka), a takto poletuje celý film. Bohužiaľ vo finále pristane či teda skôr vzlietne k C. Zápletka je super. Patalóg nájde v mozgu mŕtvoly kapsulu v ktorej je lístok s menom a tel. číslom jeho dcéry. Následne sa rozbehne séria udalostí plných stôp a ďalších mŕtvol. No a keďže stopy treba hľadať v telách, tak sa reže, reže, a reže. Purpurové řeky do ktorých spadol SAW? Asi tak nejako. Ak by mal film 90 minút, tak by som mohol dať 3*, ale tá prešpekulovanosť, ktorá sa v konečnom dôsledku minula účinkom, to celé rozťahala o 40 minút nad povolený minutážny rozpočet. ()

Reklama

Reklama