Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče kvality, je srovnatelná s první sérií. Oproti jejímu sladkému mysteriu se zde setkáváme s postavami více do hloubky a spíš než Hannu, zde řešíme je. Což je velice příjemná změna. Jen kdyby to chvílemi nebylo až tak moc dramaticky přemrštěné a vám nějaký hlásek vzadu v hlavě neříkal "Tohle už je trošku blbost..". Každopádně se mi více než hlavní příběh se soudem, líbila spousta vedlejších linek - Tyler a Cyrus, Alexův příběh a další. Přestože poslední díl je tu hodnocen jako jeden z nejslabších, pro mě je naopak velice silný. Scéna na záchodě a její následky by mohly slibovat mnohem lepší a vzrušující podívanou, i když bez dalšího pokračování už bych se obešla. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co dělalo seriál tak dobrým je naprosto fuč. Zůstalo je natahování a moralizování. Příběhově to akorát mírně rozvíjí děj první série, místy ho šíleně překrucuje a přidává další za vlasy přitažené dějové linky, které spíše rozbíjejí kompaktní prvotní dojem. Nelze tomu upřít, že to má opět řadu dobrých scén. Režijně i herecky je to pořád solidně zmáknuté, ale absence nosné předlohy a nějaké tvůrčí vize ten seriál táhne ke dnu. Seriál už jednoduše nemá pořádně o čem vyprávět. Místo mysteriozního děje divák dostává moralizující agitku přiživující se na všem, co je momentálně v murice nejdiskutovanější. Některé scény navíc působí, jakoby se tvůrci omlouvali kritice, která se na seriál po první sérii snesla (viz např. dialog o "popularizaci" sebevražd). Kde je sakra ta nekompromisně a bez příkras zobrazovaná realita, kterou předvedla první série? Inu, za mě zklamání. Druhá série 13 Reasons Why je zářným příkladem, že dojení značky za každou cenu je někdy spíše ke škodě. Samo o sobě to není špatné, ale po takřka dokonalé první sérii jsem čekal trochu něco jiného. Finální scénu raději rozebírat nebudu. To už bruslilo na hraně sebeparodie. 2,5* ()

Reklama

barrahir 

všechny recenze uživatele

Svoje momenty tahle série měla, ale bylo tam i pár nesmyslů a nudných pasáží. No a pak ty flashbacky… chtěli udržet Hannah ve hře za každou cenu, ale i za cenu toho, že jí seberou půlku důvodů z první série? Však její kamarádství nakonec nebyla tak bezvýznamná, jak říkala na kazetách. Hlavně epizoda se Zachem mě zvedla ze židle. Ale i s Tonym měla hlubší vztah, zachránila mu zadek, pomohl by jí, kdyby mohl. Každopádně co druhé sérii chybělo byly emoce a to je největší mínus. Za pár dnů si na ní nevzpomenu. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrím k ľuďom, ktorí si 1.sériu zamilovali a aj napriek tomu, že som chcel, aby to 1.sériou skončilo, tak mi zvedavosť nedala a pozrel som si samozrejme aj túto druhú. Bohužiaľ som sklamaný a to veľmi. Potenciál tu síce bol...rozprávanie udalostí z pohľadu osôb, ktorí boli na páskach sa zdal byť dobrým ťahákom. Ale bohužiaľ je to veľmi slabé.. Navyše najviac času na obrazovke je najmenej sympatická osoba z 1.série(rozumej Hanina matka), ktorej absolútne nefandíte.. monológy a myšlienky postáv chcú byť múdre a hlboké, ale skôr sú bezduché.. a nedá mi to.. v prvej sérii mi homosexualita vôbec nevadila, nebola samoúčelná. Ale táto séria je sprostou propagandou homosexuality. Hnevajte sa ako chcete, ale aby každý druhý človek v seriáli bol homosexuál, nemal problém si nájsť na každom rohu ďalšieho s kým sa môže dať dokopy.. k tomu príhovory ako je dobré že sa Chloe priznala a blá blá, to už je cez hranicu.. prahsprostá propaganda.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý příběh má víc verzí. Nikoliv další sebevražda a 13 důvodů, ale soudní proces rodičů Hannah vs. selhání střední školy, při němž si vyslechneme 13 výpovědí – pohledů, doplnění, vyvrácení i prachsprostých lží – převážně od jejích spolužáků. Clay samozřejmě vyšiluje, všichni všechno strašně řeší a scénáristé přímočaře vychovávají, nicméně 2. sezóna dává naprostý smysl – i proto, že cíleně relativizuje čin, který nic nevyřešil, akorát způsobil nevýslovnou újmu lidem, jež milovala. Kapitola o Hannah se tímto definitivně uzavřela. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama