Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

papushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečný. Ano, první série nechala hodně cliffhangerů, ale proboha proč tohle? Začátek byl hroooozně pomalýýýý, až to tahalo za všechny audiovizuální údy (připadala jsem si znásilněná tím umělým background story, co chvíli byl a chvíli nebyl pravda, a Hanninou přítomností inspirovanou Šestým smyslem). Když pak děj konečně nabral nějaké tempo, tak ten konec takhle doje*ali... Uznávám ale, že mají tvůrci koule poukazovat dost otevřeně na aktuální kontroverznější témata i mimo hájskůl a zas se jim docela povedl soundtrack. Jsem zvědavá, co se s tím bude dít dál. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce tomu ubližují flashbacky, které sice rozšiřují druhou řadou další příběhy Hannah, ovšem silně podkopávají první sérii, která byla dokonalá jako taková uzavřená minisérie. Ovšem podobně jako u Sedmilhářek jsem si po oznámení druhé řady řekl, že se do tohoto světa rád vrátím. A ačkoliv to ze začátku několik dílů trvalo, nakonec jsem do toho dostal a děj druhé série mě pohltil. V závěrečném díle bylo vidět, že tvůrci mohli dupnout ještě víc na plyn, ale to by se pak posunulo zřejmě někam úplně jinam. Za mě kvalitativně nevidím zhoršení od první série, poměrně značně ale pošramotili dojem, jaký jsme měli v první sérii o Clayovi a Hanně. Třetí řada už bude bez rodiny Bakerových, tak snad tvůrci přijdou opět s něčím novým a zajímavým. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patřím mezi ty diváky, kterým bohatě stačila první série, ale zvědavost mi opět nedala a musela jsem si pustit, co se bude dít dál. A jsem ráda, že mám tuhle vlastnost. Druhá série se mi líbila asi stejně jako první, ale opět jsem musela počkat několik epizod, abych kvalitu docenila. Jsem ráda, že se celou dobu drží formát, co díl, to jedna osoba. Nyní ne z pásky, ale na lavici svědků. Veškerý vývoj postav, kdy se dozvídáte trochu víc, než jen pohled ze strany Hannah je skvělý a prostě musíte sympatizovat úplně se všemi, tedy až na násilníka, že? U mě má největší sympatie Alex!! Celkově příběh zabývající se docela aktuálním problémem na amerických školách a snaha tvůrců seriálem pomoc, mi prostě není cizí. Takže nebudu lhát, další řada zase přitáhne moji zvědavost :o) ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrím k ľuďom, ktorí si 1.sériu zamilovali a aj napriek tomu, že som chcel, aby to 1.sériou skončilo, tak mi zvedavosť nedala a pozrel som si samozrejme aj túto druhú. Bohužiaľ som sklamaný a to veľmi. Potenciál tu síce bol...rozprávanie udalostí z pohľadu osôb, ktorí boli na páskach sa zdal byť dobrým ťahákom. Ale bohužiaľ je to veľmi slabé.. Navyše najviac času na obrazovke je najmenej sympatická osoba z 1.série(rozumej Hanina matka), ktorej absolútne nefandíte.. monológy a myšlienky postáv chcú byť múdre a hlboké, ale skôr sú bezduché.. a nedá mi to.. v prvej sérii mi homosexualita vôbec nevadila, nebola samoúčelná. Ale táto séria je sprostou propagandou homosexuality. Hnevajte sa ako chcete, ale aby každý druhý človek v seriáli bol homosexuál, nemal problém si nájsť na každom rohu ďalšieho s kým sa môže dať dokopy.. k tomu príhovory ako je dobré že sa Chloe priznala a blá blá, to už je cez hranicu.. prahsprostá propaganda.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý příběh má víc verzí. Nikoliv další sebevražda a 13 důvodů, ale soudní proces rodičů Hannah vs. selhání střední školy, při němž si vyslechneme 13 výpovědí – pohledů, doplnění, vyvrácení i prachsprostých lží – převážně od jejích spolužáků. Clay samozřejmě vyšiluje, všichni všechno strašně řeší a scénáristé přímočaře vychovávají, nicméně 2. sezóna dává naprostý smysl – i proto, že cíleně relativizuje čin, který nic nevyřešil, akorát způsobil nevýslovnou újmu lidem, jež milovala. Kapitola o Hannah se tímto definitivně uzavřela. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama