Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 3

(série)
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 12 h 22 min (Minutáž: 49–72 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves, Timothy Granaderos (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Řadu měsíců po Jarním plese dopadne na Liberty High další rána: při srazu absolventů je zavražděn Bryce Walker a podezřelí jsou úplně všichni. (Netflix)

Recenze (60)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Velké zklamání. Tam, kde se první dvě série nesnaží uměle vytvářet dramata, jde třetí série svou charakteristikou proti všemu, co doposud zastupovala. Herci se fakt snaží a na "školní drama" jde o precizně natočenou věc (ty přechody časových rovin fantastický) a stále to má silné momenty. Scénář však neví kudy kam a točí se nonstop v kruhu, přičemž k zemi tahá jak postavy, tak hlavní myšlenky, přirozenost, logiku a témata. Korunku tomu nasazuje nová postava Ani, která je tím nejhorším, co nám tvůrci během tří let představili. Škoda. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série docela překvapení. Kupodivu mi detektivní práce Claye a Ani docela bavila a i proto, že i když občas nesouhlasím s tím jak se Clay chová, furt mě baví jeho hlas :D Ale co je na třetí sérii zajímavého, že mě udržela se dívat? Jak vyobrazuje násilníky z druhé strany. Nechci se jich nijak zastávat, to vůbec ne, ale málo kdy se násilníkem narodíte. Takže ukázat druhou stranu Bryce, Montyho i trochu Tylera, byl dobrý tah tvůrců. Až pak máte občas pocit je i litovat. Jsem zvědavá, co vytvoří v další řadě :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci to ve třetí řadě už skutečně přehnali se zabíjením postav, na takovou školu bych fakt chodit nechtěl. Neuvěřitelně uměle natahovaná whodunit sezóna, která, ne jenom že má klasických třináct dílů, ale také zbytečně dlouhou stopáž (klasický nešvar Netflixu). Jestli další řada nebude kratší, asi mě to zabije, ale tu čtvrtou asi budu chtít vidět, když už bude poslední (holt prokletí kompletisty). Byly i super díly a finále se snažilo o nějaký emoce, ale to u mě fakt nešlo, jelikož zůstaly ty nejhorší postavy..Navíc jsem nepochopil, proč současná linka má šedivější vizuál a flashbacky jsou barevné a fullscreen, když by to z logiky věci mělo být opačně. Tohle taky tvůrci příště mohou vynechat. :D PS : děsím se, co ještě přijde letos za nové charaktery... ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"13 Reasons Why" sa vracia v tretej sérii na Netflix. A akosi som si ani nejako už nemyslel, že to bude na úrovni ako to bolo prvýkrát. Prvá séria ma zasiahla, druhá mi prišla zbytočná, ale nakoniec mi dala ďalšie zaujímavé a dobre spracované moentky. Tentokrát by som povedal, že tu máme absolútne zbytočnú sériu s pár dobrými momentkami. Nie všetko sa nepodarilo, no je to rapídny pokles kvality. V prvom rade si povedzme plusy. S výnimkou toho, že seriál sa stále snaží aspoň vizuálne a herecky držať svoju úroveň. Všetky scénky, ktoré sú s Tylerom sú podľa mňa najlepšie časti seriálu. S tým, čo sa mu udialo v poslednej sérii je tu podľa mňa najlepšou postavou a rozhodne si prejde veľkou cestou počas tých mesiacov, ktoré ubehli. Prekvapivo poviem, že Bryce je v tejto sérii vynikajúci. Po minulé série pôsobil len ako obyčajný tyran. A neveril som tomu, že z neho tvorcovia urobia skutočnú ľudskú bytosť s citmi, ktorý chce svoje chyby napraviť a ukázať, že vie byť lepším človekom. Najprv som tomu neveril, no čím viac sme toho videli, tým viac som mal pocit, že to myslel skutočne úprimne. A v záverečnom diele som skutočne veril všetkému čo povedal. Možno budem jediný, ktorý bude mať ten pocit, no uveril som im to. Jessica s Justinom majú pár dobrých momentiek a myslím si, že v predposlednej časti bude mať Jess skvelú momentku v telocvični, ktorú treba vidieť. Vôbec si myslím, že predposledný diel má asi najviac srdca. Alebo predposledné 3. Tam už začínajú kúsky do seba zapadať. Seriál podľa mňa zlyháva vo všetkom ostatnom. Clayov príbeh je tu veľmi mizerne spracovaný a hlavne je to predvídateľné ako to celé nakoniec dopadne. Tonyho príbeh je podľa mňa zapracovaný neskutočne nasilu. Ako keby sme len chceli adresovať problémy dnešnej Ameriky, než reálne priniesť niečo úprimné. Mnohé postay tú chýbajú a hoci niektorí mi nejako výrazne nechýbajú, tak by som povedal, že Sheri a Courtney si zaslúžili svoj priestor. Courtney tu je na pár momentiek, no nič veľké nečakajte. Záver mi príde veľmi americký a nebyť toho, že tu budeme mať peknú fotografickú výstavu, tak by som skutočne ostal nespokojný. A potom sa priznám, že absolútne mi nie je sympatická hlavná rozprávačka tejto série. Nová postava Ani. Prečo sa nemol Clay spojiť so Skye? Potrebovali sme pre neho novú frajerku. Tak ďakujem pekne. Túto otravnú a všemúdru holku si mohli tvorcovia skutočne odpustiť. Čo viac dodať? Budúci rok má byť posledná séria, tak dúfam, že bude prínosnejšia než táto a seriál odíde so cťou. Lebo tentokrát ma dosť sklamal. Hodnotenie: C ()

Coleator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno stylem první a poslední epizoda, víc času už tomuhle natahovanému seriálu nechci dávat... Bude ve čtvrté sérii potřeba zabít někoho dalšího nebo bude stačit postava upovídaného zamilovaného fotografa? ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní pičovina. Už druhá série začínala bejt celkem na vyližprdel, ale trojka? Tak ta to dotáhla do úplně jinejch rozměrů. Ani byla neskutečně otravná postava. Atmosféra byla tak akorát nudná. Příběh? Tak to tahle série nezná, protože to jsou pořád jenom kecy kecy a hovno z toho. Z Bryce nakonec udělali chudáka, kterej vlastně za nic nemohl a náběh na čtvrtou řadu byl pěkně lacinej. Hodnocení: 3/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli byla druhá série zbytečný dovětek, tak je série třetí vyloženě mizerná fanfikce, která nemá s původními postavami a myšlenkou vůbec nic společného. A jestli tohle má být osvěta současné mládeže (a že se to tak po celou dobu tváří), tak to finále skutečně moc dobrý příklad nedává. Netflix se zřejmě pro velkou slávu finální série Game of Thrones snaží celý ten scenáristický průser napodobit. Hodnotí se mi to těžko, protože produkční kvality to stále má, stejně jako pár silných dílčích momentů a obzvláště herci do toho dávají kus sebe a jedou na doraz. Ale scénář, to je patlanina lvl Weiss & Benioff. Osobní poznámka: doufám, že příští sérii se bude vyšetřovat smrt Ani. ()

fannah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elite - US version coz rikam od zacatku. Akorat ze postavy jsou fakt hrozny, clovek by je nejradsi videl dead skoro vsechny. Totalne iracionalni a na silu pridavane postavy i dily. Kdyby mel netflix moznost prehravani 2x rychleji, byli bychom nadseni. Celou druhou serii doporucuji poustet rychlosti 1,5x a tuto klido vynechat. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navrat do formy. Ne tak unikatni a 80's friendly jako prvni serie, ale rozhodne lepsi, nez ta druha. Je to temnejsi a to nejen tematem, ale dokonce i samotnym vizualem. It's killing tiiiiime. 7/10 ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě tohle byla nejsilnější série, ať už jen dějem a hlavně napětím. I kdyz jsem na ní ze začátku koukala jen se skepsí a první díl mě vůbec nenakopl pokračovat ve sledování. Musela jsem se tím doslova prokousat a seriál mě začal bavit, až tak od třetího dílu. Jsou v něm opravdu silné chvíle, kdy nešlo nebrečet. A hlavní téma: "Kdo zabil Bryce Walkera?" už bylo samo o sobě silné. Musím říct, že až úplně do konce jsem si nebyla jistá, kdo to byl. Správně jsem si to myslela už na začátku, ale kvůli jednotlivým zápletkam jsem si nebyla moc jistá. Začal jsem to tušit opravdu až ve dvanáctém dílu. Konec je idylický a mrzí mě, že to tvůrci nemohou zakončit takhle a musí nás napínat a příští rok to celé zase otevírat. Doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

uf...po dlouhé době si nejsem vůbec jistý tím jak něco ohodnotit.Třetí řada je od prvních dvou dost odlišná a už dlouho jsem neměl z nějakého díla takhle rozporuplně pocity.Na jednu stranu jsem u třetí řady neměl dojem že by neměla vzniknout (tenhle pocit sem měl skoro u celé druhé řady),pořád má jisté kvality a celou dobu mě zajímalo co se vlastně stalo.Na stranu druhou tu ale taky dlouho nebylo dílo,které by mě tak intenzivně sr.lo celou dobu a v závěru tomu nasadilo korunu.Já chápu,že je to celé nejspíš dramaturgický záměr hnát všechno do extrému a ukázat jak moc může být (a mnohdy je) tahle doba zkurvená,ale co je moc je moc a úplně to nefunguje.Jednak proto,že z postav na kterých stála první (i druhá) řada udělal seriál víceméně přisluhovače lidové vypravěčky,vševědoucí a všudypřítomné Ani.A druhak proto,že ze sympatických postav dokázal udělat skupinu bezskrupolózních lhářů a magorů.Úplný konec už byl pro mě pak tak extrémně amorální,že mi z toho bylo skoro až fyzicky špatně.V rámci zpracování,herců,soundtracku atd by to bylo za poctivé čtyři (pořád je to lepší než druhá řada),ale celkově prostě nejsem schopen se jakkoliv ztotožnit s čímkoliv co se tam stalo.A už vůbec bych to nedokázal pustit svým dětem jako varování kam až věc mohou v extrémní situaci dojít...hodnocení tedy někde mezi 10% a 70% s tím,že momentálně ve mě převládají spíš negativní emoce... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě měl ten seriál skončit po první sérii. Jasný druhá se věnovala vážným tématům jako znásilnění a šikaně, dobrý, ale tohle už moc nefunguje. Bryce mi ale po celou dobu seriálu bylo opravdu líto, i když spáchal to co spáchal věděl, že je s ním něco v nepořádku a snažil se s tím něco dělat, i když to zřejmě bylo ztracené. Ale takový konec si dle mého názoru nezasloužil. Nicméně tohle bylo zbytečné protahovat na třináct dílů. Každý díl se to háže na někoho jiného, pak to jde dokola a nakonec se dozvíme kdo to udělal a kdyby ten člověk měl trochu soudnosti, tak to řekne ostatním a vše by se vyjasnilo už dřív. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je tak trochu parodie sebe sama. Trochu mi vadí, jak moc smrtelně vážně už se tento seriál začal brát. Sice mě to ve své podstatě ještě stále bavilo, ale musím to brát s velkou rezervou, protože postavy už začínají být opravdu směšně dramatické a kolikrát je scénář přitažený za vlasy. Dojem kazí nově přistěhovaná hlavní holka, která spolkla celej svět, je chytrá jak rádio a už ji chybí si jen otevřít soukromou detektivní kancelář. Jak se říká v nejlepším přestat, takže třetí série už asi vážně nemusela vznikat, ale ještě jsem to teda přežila. Čtvrtou ale už prosím ne. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že pro mě bude tato série nejkontroverznější. Má zcela jiný tón než ty předešlé. Přestože se s některými postavami pracovalo promyšleně a až nečekaně (Bryce), jiné mi připomínaly karikaturu toho, co se zobrazovalo v předešlých řadách. Dvě zásadní věci mi kazily zážitek z této sezóny, kterou jsem si příliš neužil. Ta první je formát jednotlivých epizod. Přibližně u 11 z nich se jelo podle stejné šablony. Clay si rozhodně myslí, že je někdo vinný, vehementně po něm jde, s pomocí Ani, vše naznačuje tomu, že ta daná postava to opravdu udělala, aby se to na konci vyvrátilo. V další epizodě se jen vyměnila hlavní podezřelá osoba a jelo se na novo. Už po třech dílech jsem z toho byl rozčarovaný a unavený. Nic pořádně nedrželo pohromadě. První řada se vyznačovala úžasných propojením všech malých kousků skládačky. Každý krok měl důvod. Všech třináct epizod se vzájemně doplňovalo a vytvořilo perfektní finální dílo. Tady to nehrozí. Druhá věc, která mě štvala, je postava Ani. Je krásný příklad deus ex machina. Od momentu, kdy se představila, byla nezlomným hybatelem všech událostí. Vždy dokonalá, vševědoucí, neústupná. Blesk z čistého nebe. Nemůžu ani napsat, že by byla berličkou pro příběh, spíše berle jak kráva. On se totiž okolo ní v podstatě vybudoval veškerý děj. Takže tvůrci prostě vmetli divákovi do obličeje neznámou, nikdy předtím neviděnou postavu a ta vyřešila všechny zásadní věci. Všichni ostatní byli pouhými přihrávači. Třetí sezóna je jiná a zásadně, není však lepší, to ani zdaleka. Má až příliš zásadních chyb, které mi bránili v tom, abych si to všechno pořádně vychutnal. Season 3 - 60% ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Už druhá séria bola slabšia a po prvom diely - ktorý ma veľmi nezaujal - tretej som sa obávala ako to celé skončí. No tvorcovia ma nechali v napätí až do samotného konca a sériu som dopozerala relatívne rýchlo. Za mňa 6/10 a na štvrtú záverečnú sa síce pozriem tiež už len kvôli zvedavosti no snáď už bude mať Clay viac šťastia. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série, tentokrát to na plný počet fakt není, ačkoliv zhruba od sedmého dílu mně to fakt chytlo naplno, jako za starých časů a bylo to super, ale ta první polovina řady se tentokrát fakt příšerně vlekla. Pozitivní je, že ačkoliv už na nás nečeká ta extrémní nálož deprese jako dřív, je to pořád velice solidní a realistické drama, které tentokrát obohatila přechytralá, neskutečně otravná černoška, která se do všeho motá a na všechno má geniální teorie. Líbí se mi ovšem, jak tvůrci naložili s postavou Bryce Walkera a že z něj dokázali udělat sympatického sympaťáka. Co se mi ovšem nelíbí, je zpracování. Vůbec jsem od sebe nerozeznal, co se odehrává teď a co je flashback a oříznutí obrazu a tmavé filtry tomu absolutně nepomohli, takže to velmi často bylo dosti matoucí. Navrch se přidalo zjištění, že do kavárny Monet's kromě postav seriálu vůbec nikdo nechodí. Nikdo si nevěří, všichni se obviňují, všichni obviňují Claye Jensena… a skutečně až s tím sedmým dílem to začalo být opravdu zábavné. Ten rozjezd byl tentokrát fakt pomalý a dlouhý. Ale ta druhá polovina za to fakt stála a kdyby se táhla ve stejném duchu, jako ta první, bylo by to fakt hodně, hodně špatné. Naštěstí finále bylo parádní a díkybohu, že další série už bude definitivně poslední. 75%. ()

Reklama

Reklama