Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele Spiker01 k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2017) (S01) 

Proč do ******* ***** chystají pokračování? Vždyť to takhle skvěle funguje samo o sobě! Nicméně to mám konečně za sebou i já a ačkoliv jsem v první vlně odolával, že to není ten must-see seriál, co musím hned vidět, tak nyní už musím konstatovat, že nic trefnějšího, co se týká teenagerů letos ke sledování není. Sice je předem jasné, jak to celé dopadne, jelikož je to vyprávěno retrospektivně, ovšem originální způsob a prezentace jednoho už méně originálního nápadu prostě stojí za to vidět. Kdo to se seriály myslí vážně, tak jistě není tak opožděný jako já a už to dávno viděl, tomu zbytku to jednoznačně doporučuju. Poslední 4 díly jsou napínák jako kšandy! ...9/10 Nejlepší momenty nejsou, resp jsou, ale tohle je dokonalé jako celek : 1), 2) SPOILER JAKO KRÁVA : Další řada bude 13 reasons why by Alex Standal? ()

Série 2 (2018) (S02) 

Nejvíce tomu ubližují flashbacky, které sice rozšiřují druhou řadou další příběhy Hannah, ovšem silně podkopávají první sérii, která byla dokonalá jako taková uzavřená minisérie. Ovšem podobně jako u Sedmilhářek jsem si po oznámení druhé řady řekl, že se do tohoto světa rád vrátím. A ačkoliv to ze začátku několik dílů trvalo, nakonec jsem do toho dostal a děj druhé série mě pohltil. V závěrečném díle bylo vidět, že tvůrci mohli dupnout ještě víc na plyn, ale to by se pak posunulo zřejmě někam úplně jinam. Za mě kvalitativně nevidím zhoršení od první série, poměrně značně ale pošramotili dojem, jaký jsme měli v první sérii o Clayovi a Hanně. Třetí řada už bude bez rodiny Bakerových, tak snad tvůrci přijdou opět s něčím novým a zajímavým. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Tvůrci to ve třetí řadě už skutečně přehnali se zabíjením postav, na takovou školu bych fakt chodit nechtěl. Neuvěřitelně uměle natahovaná whodunit sezóna, která, ne jenom že má klasických třináct dílů, ale také zbytečně dlouhou stopáž (klasický nešvar Netflixu). Jestli další řada nebude kratší, asi mě to zabije, ale tu čtvrtou asi budu chtít vidět, když už bude poslední (holt prokletí kompletisty). Byly i super díly a finále se snažilo o nějaký emoce, ale to u mě fakt nešlo, jelikož zůstaly ty nejhorší postavy..Navíc jsem nepochopil, proč současná linka má šedivější vizuál a flashbacky jsou barevné a fullscreen, když by to z logiky věci mělo být opačně. Tohle taky tvůrci příště mohou vynechat. :D PS : děsím se, co ještě přijde letos za nové charaktery... ()

Série 4 (2020) (S04) 

Čtvrtá řada definitivně dovršila dogma nejhorší školy na světě plné vražd a jiných všemožných úmrtí. A také jsme v každé další řadě zjistili, že minimálně dvě postavy co známe jsou gay. Tohle je vlastně dost progresivní a nejvíc gay seriál na Netflixu. Jinak k finále; Trestuhodně nevyužitá Langford, vážně jsem doufal, že dojde na rozhovor, i tak jsem jí rád viděl a ve správném konci mají být všechny postavy, co jsme dříve poznali. Jinak zbytečně dlouhé rozloučení na dva díly, ale konec samotný byl hezký. Jsem rád, že už jsem to dokoukal, tady v klidu mohlo zůstat u dvou řad (ta první byl takovej mega úspěch, že druhá byla nevyhnutelná, i já jsem ji dost chtěl a nezklamala mě)...6/10 ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama