Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 4

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 10 h 29 min (Minutáž: 57–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Kamera:

Kevin Thompson

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Miles Heizer, Grace Saif, Inde Navarrette, Jan Luis Castellanos, Chris Damon, Gary Sinise (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na Claye a jeho kámoše čeká spousta těžkých rozhodnutí. Maturita je za rohem a tajemství z minulosti můžou ohrozit jejich budoucnost. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prostě nuda, nuda, nuda. To, co se tam mělo podle traileru a finále minulé sérky řešit, se tam neřeší skoro vůbec, z Claye je pořádnej psychouš, kdy sledujeme co pět minut, jak někomu lže, jak mumlá, jak se vzteká, jak brečí, celé je to prostě už natahovaný a únavný jako prase. Krom toho, jsem jedinej, koho FAKT sere, jak se z poloviny týpků v seriálu stávají z ničeho nic gayové? Co to má do hajzlu bejt? Chápu, 21. století, LGBT jede na nejvyšší pecky, ale je to OTRAVNÝ! Mělo to skončit druhou, max. třetí řadou, toto je už prostě moc vaření z vody. Jsem rád, že to je poslední série. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Fan fiction? Fanouškovské volné pokračování původní série? V tom případě v pořádku, v takových případech se fantazii meze nekladou. Ale pokud tohle režiséři a scénáristi mysleli vážně, tak asi spadli z višně. Já neříkám, že to napětí v jednotlivých dílech nefungovalo, to vůbec ne. Ani nevytýkám nic hercům, protože jejich výkony profesionální byly. Dokonce nemůžu říct ani to, že mě to nebavilo - nějakým naprosto záhadným způsobem jsem se od toho nemohla odtrhnout, protože ono to bylo natočené poutavě a seriál je vizuálně lákavý od samého začátku a není tomu jinak ani u poslední série. A taky tu hrála roli zvědavost, protože kam až tohle může zajít? Tohle všechno, co se semlelo za tak krátkou dobu tak malé skupině lidí, to je neuvěřitelné. Co díl, to jiný extrém. Vidět tohle v deváté třídě základní školy, tak bych z představy odchodu na střední školu měla asi noční můry. Zatímco první série nám originálním způsobem ukazuje, co všechno se může dít v hlavě šikanovaného, a jak si musíme dávat pozor na to, co říkáme a děláme, protože i ty nejmenší banality můžou ostře zasáhnout a vyústit v obrovský problém, tahle série se úplně utrhla ze řetězu, šla si vlastní extrémní cestou a já měla pocit, že se odehrává v nějakém úplně jiném vesmíru. Občas jsem si plácala na čelo, jindy se musel už i zasmát tomu, jak se to zase zvrtlo. Čeho je moc, toho je příliš. A zdémonizovat střední školu až takhle, to mi přijde trochu moc velký přepal. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakuji se a budu se opakovat. Seriál měl skončit první sérií. První série se týkala vážného tématu, který je bohužel přítomný v tomto světě až moc často, hodně lidí to zasáhla a mrzí mě, že tvůrci chtěli těžit na úspěchu první série a natočili další tři, jen proto, že věděli jaký úspěch serial má. Jenže kvalitně to šlo postupně dolů až jsme se dostali sem. Za mě velké zklamání, které vůbec nemuselo být natočeno. Štve mě, že z Claye udělali psychouše, chápu, že takový nápor a tajemství by skoro nikdo nezvládl unést, ale že by z něj udělali až takového magora? To se mi prostě nelíbí. A najednou jako zázrakem u 8.dílu je v pohodě, vždyť stačil jen týden na oklepání a fajn. Tohle prostě nefungovalo. Smrt Justina byla naprosto zbytečná, I když musím říctm že to byl nejsilnější díl co se týká emocí. Čtvrtá série obrovské zklamání a nuda. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série Naposledy se mi takhle zprznil nějaký seriál, když Ryan Murphy vypustil na světlo světa šestou řadu AHS Roanoke a stejně tak neměla světlo světa spatřit ani čtvrtá série 13 Reasons Why. A co si budem už ta třetí to měla jen tak tak na pomezí. Já věděla, proč už jsem chtěla v tomto seriálu opravdu stopku po třetí sérii. Tato je totiž už jen naprosto přehnanou sondou do labilnosti a pochroumaného mentálního zdraví zdejších postav, které mě už upřímně přestaly dávno zajímat, o to víc ústřední protagonista Clay, kterého jako divák podle mě zákonitě musíte chtít taky zabít. Tak strašně moc už se s tou dramatickou image mrhá, že už to spíš otravuje než dojímá. Tragických osudů opět přibylo, stejně jako dalšího protlačování současných amerických politických témat do jednotlivých epizod, které jsou každá různé kvality, tudíž jsem se nevyhnula ani těm nudným. Vesměs je to už fakt jenom ubohá snaha diváka šokovat, o to víc působí scénář směšně a nepřidává žádnou hodnotu k předešlým řadám a naopak špiní jméno první skvostné a druhé ještě kvalitní sérii. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím souhlasit s většinou tady... jednička byla nejlepší a pak už to šlo pomalu dolů vodou. Ale ta čtyřka? Co to sakra bylo? Ty postavy byli naprosto jiné než na začátku, ze velké většiny se stala akorát banda trosek. Hlavně Clay... já jsem popravdě celou sérii čekala, že to bude on, kdo to tam odnese... co to s jeho postavou udělali? Vypadalo to na vážnou psychickou poruchu, ale nakonec se to prostě nějak přešlo, vypovídal se a bylo to v pohodě? Nevím, jestli by se to takhle reálně řešilo... jediná postava, co tam měla celou dobu slušný vývoj (až na několik přešlapů) byl Justin a nakonec se jako jediný nedočkal dobrého konce... a popravdě, taky mi to tam přišlo nastrčené na dílu, i když základy k tomu měli... je smutný, že to nakonec odnesla jediná pro mě zajímavá postava těch tří nových sérií (koukala jsem teď na všechny v kuse). No a nechci nikoho urazit, ale vážně bylo potřeba tam pomalu z poloviny obsazení udělat homosexuály? Ty 4% už asi hodně dávno nebudou pravda... ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama