Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele stitch7 k tomuto seriálu (10)

Proč? 13x proto (2017) 

Strašně slabé tři, a to především díky skvělým posledním dvoum epizodám, kdy seriál konečně sebral odvahu a přestal se s tim párat. (fakt jsem napsal párat?) Do té doby se problémy většinou jen naťukávaly, něco se začlo, aby to úplně vyšumělo (Clayovo halucinace? eh?) ... Největší mínus jsou hlavní postavy. Hannah Baker působí na většině kazet naprosto nereálně, vzhledem k tomu, že chce spáchat sebevraždu. Některá její "moudra" opravdu stála za to. Ae fajn, to se v druhé půlce zlepšilo. No jo, a pak je tu [:klej džensn:]. Naprosto opravdu totálně maximálně otřesně napsaná postava. Celých 11 dílů se chová jako idiot, jako herec předvádí JEDEN JEDINÝ VÝRAZ OBLIČEJE a finální dva díly, kdy začne jevit nějaké emoce, které se i dají uvěřit, sice potěší, ale na nějaké mega zlepšení to fakt není. Co mě bavilo nejvíc - změna Hanniných rodičů, resp. matky. Takové to, že se pestane líčit a upravovat si vlasy přidává k jejich uvěřitelnosti. Přál jsem si, aby dostali větší prostor. No, a toho se mi možná dostane ve druhé sérii. Když jsem byl někde u osmého dílu a dozvěděl se o jejím ohlášení, přišlo mi to jako zbytečnost, akorát těžení peněz z extrémně populárního seriálu. A kupodivu jsem pro její vznik. Nakonec mě totiž opravdu zajímá, jak to s postavami dopadne. Kéž by do toho tvůrci šli s tím, že opravdu chtějí něco vyřešit, a nevyužijí jen snadného zdroje zisků. Tak za rok! ()

První kazeta, první strana (2017) (S01E01) 

Pitomoučké dialogy, k tomu obyčejné písničky. Ale joo, hlavní myšlenka se mi zalíbila. Tak uvidíme. ()

První kazeta, druhá strana (2017) (S01E02) 

Jestli bude mít Clay všech třináct dílů tenhle jeden pitomej výraz, nedokoukám to. Obdivuji ale, jak skvěle dokázala Hannah předpovědět všechno, co Clay udělá a její plky vždycky sedí na každou situaci. Jedna hvězda asi... za roztleskávačky. Nevím. ()

Dvě líbající se holky (2018) (S02E02) 

Zpátky v zajetých kolejích (demence). "Hm, já ironii nechápu" "To vlastně asi nikdo." Intelektuální hlody o ničem, nově navíc trvající celou hodinu. Kam tohle směřuje? ()

Druhý polaroid (2018) (S02E04) 

Owowowowow, ono to nebylo špatné... Jen ty Clayovo halucinace jsou úplně pitomý. ()

Bryce a Chloe (2018) (S02E11) 

Přece nikdo nemohl uvěřit tomu, že by konec dopadnul tak, jak se jakože tvářil, ne? :// ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama