Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (440)

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentar o totalni hereckem autismu hlavniho hrdiny je sice naprosto presny, ale jinak je to vybornej kousek. Excelentni narativni koncept postupne poustenych nahranych tapes a fantasticky soundtrack, ktery si bere ty nejluxusnejsi 80's pecky. Po prvni serii kvalita, uvidime co dal. 8/10 ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice četla, ale nepamatuji si ji natolik, abych ji dokázala srovnat se seriálem, který na mě však v každém případě udělal daleko větší dojem. Je to temný příběh zobrazující, jak silný vliv může mít naše chování na druhé, ačkoli si toho nemusíme být vědomi, byť to jen zřídka vyústí v sebevraždu, pro niž se rozhodla hlavní ženská hrdinka. Tu k ní dohnaly jak činy, které se na první pohled nezdají tak významné a s nimiž se v nějaké míře setkáváme všichni, jako jsou pomluvy či ignorance, ale i závažné zločiny. Nebýt zanechaných vzkazů, mnozí by si nikdy neuvědomili, jaký dopad měly na dívku jejich činy, a dál by žili v nevědomosti – čili tak, jako my v běžném životě. Musím vyzdvihnout i zajímavé prolínání přítomnosti s minulostí a výbornou hudbu. ()

Reklama

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 série mě bavily, na díly se dobře kouká a měla jsem to jako oddechovku, se kterou můžu klidně strávit večer až do ranních hodin. Seriál je napínavý, děti fajn, i když v poslední 4. sérii na mě bylo až příliš moc coming-outů. Nicméně abych to shrnula - příjemná značně návyková podívaná, jen u jednoho dílu zkrátka nepřestanete. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Je to sympatické, díky dobrým hereckým výkonům to působí i upřímně. Ale na můj vkus byla Hannah moc drama queen. Chápu, že kdyby měli scénáristé nastínit skutečné problémy s dospíváním tak vznikne 13 hodinový Suicide room a to by asi vyvolalo obdobnou vlnu sebevražd jako Gloomy sunday. Takže děkuji, že to nesklouzlo k takto velké depresi. Ale přesně z tohoto důvodu to nemůže být plný počet v hodnocení. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Ten, který stojí v koutě, Johnsonův studentský neo-noir Zmizení, adventurka Life is Strange, Pět starých známých Mitche Alboma... 13 Reasons Why jako by stále "něco připomíná", ale přitom se rozhodně nedá nařknout z opisování. A vůbec - v podstatě se dá pouze chválit. Za téma, o kterém povídá - a o kterém se povídá málo a mělo by více, a za scénář, který především v první polovině učebnicově dávkuje informace tak, aby diváka zaháčkoval a zarážel mu příběh hloubš a hloubš do chřtánu, až není možné se vymanit. Tohle se Netflixu podařilo. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Christian Navarro, představitel Tonyho, šel na casting poté, co se o projektu doslechl od svého kamaráda Brandona Flynna, který hraje Justina. Christian byl však čtyřikrát po sobě odmítnut, protože byl na roli příliš starý. Nakonec ho přeci jen oslovil jeden z režisérů potom, co se jim nepodařilo získat vhodnějšího představitele. (filmovyfan)
  • Justin Prentice (Bryce Walker) si podobnou postavu zahrál i v seriálu Those Who Can't (od r. 2016). Shodou okolností se jeho postava v obou případech jmenovala Bryce. (Kacitr)
  • Na začátku příběhu, když Clay (Dylan Minnette) poprvé poslouchá kazety, zeptá se ho Pan Porter (Derek Luke), co poslouchá. Clay odpoví, že Ultravox. V epizodě Tape 7, Side A (2017), když Hannah (Katherine Langford) odchází z kanceláře Pana Portera, z rádia za ním se ozývá píseň „Vienna“ od Ultravox. (Kacitr)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama