Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele ALIENka_ k tomuto seriálu (21)

Série 3 (2019) (S03) 

Absolutní pičovina. Už druhá série začínala bejt celkem na vyližprdel, ale trojka? Tak ta to dotáhla do úplně jinejch rozměrů. Ani byla neskutečně otravná postava. Atmosféra byla tak akorát nudná. Příběh? Tak to tahle série nezná, protože to jsou pořád jenom kecy kecy a hovno z toho. Z Bryce nakonec udělali chudáka, kterej vlastně za nic nemohl a náběh na čtvrtou řadu byl pěkně lacinej. Hodnocení: 3/10 ()

Jo, jsem ta nová holka (2019) (S03E01) 

Už druhá série byla chyba, no a třetí vypadá už na totální pičovinu, a to prej maj dělat i čtvrtou - tak to bude absolutní průser. Každopádně nová holka, která evidentně nahradila Hannu mi absolutně nesedí a akorát mě pěkně sere. Zatím dělá ostatním postavám jenom křena a objevuje se na místech, kde jí zrovna scénaristi potřebujou jenom aby si s někým promluvila, což by mohla udělat jakákoliv jiná postava, takže za mě je zatím úplně zbytečná. Atmosféra nevim nevim, v první sérii byla hustá jako prase, ve druhý špatná a tady tak něco mezi zatím. Příběh možná nebude špatnej, zatím je to ale strašná nuda a neděje se ani hovno, krom toho, že zmizel Bryce. Hodnocení: 4/10 ()

Lež je neodmyslitelnou součástí života (2019) (S03E02) 

Fakt lituju svýho rozhodnutí kouknout se na tenhle paskvil. Ani mě pořád přijde jako strašně zbytečná postava, ale aspoň tady už měla nějaký zajímavý scény s Brycem, což byly upřímně snad jediný části, který jsem si užila a zajímalo mě, co se stane dál. Z Jess se koukám stala zkurvená feministka, to mi tak chybělo, ale vážně ty kecy typu "všichni kluci jsou špatný a jsou násilníci" mně fakt neskutečně serou, jasně jasně byla znásilněná, ale do prdele, kvůli jednomu klukovi odsoudit všechny.. a prej, že dnešní společnost je už bez předsudků. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Hodnocení: 3/10 ()

Dobrého člověka od špatného nerozeznáš (2019) (S03E03) 

Ve zkratce - přesně jako minulej díl akorát víc zajímavej. Ani a Clay možná nebudou tak špatná dvojka, i když mi prostě Ani do příběhu pořád nějak nesedí. Pěkně mě sere, že tam pořád cpou zmínky o rasismu, co absolutně nedávaj smysl - kurva, to bych ráda věděla, co je rasistickýho na tom, že chcete pozvat svojí přítelkyni z Keňi na Keňský jídlo, už trochu přeháněj se mi zdá. Ale zajímá mě, jak to bude s Tylerem, vypadá to, že Bryce fakt zabil. Aspoň na něco se můžu ještě těšit v týhle sérii. Hodnocení: 5/10 ()

Rozzlobený, mladý a muž (2019) (S03E04) 

Tak je to jasný, tahle série je jenom další prodlužovačka, aby se splnila kvóta 13 dílů. Tylera, i když byl zajímavej, mohli zkrátit na polovinu. Tyler asi taky nebude nejbystřejší hošík, když má v notebooku jen tak fotky mrtvoly a ani si ho nezamkne a kdo by sakra schovával zbraně v řece, to je absolutně to nejhorší místo na schování zbraní a v každým filmu je prostě vždycky hoděj do řeky, kde je samozřejmě policajti najdou. Well done. (Jo a pořád mě sere klub feministek btw.) Hodnocení: 5/10 ()

Nikdo není čistý (2019) (S03E05) 

Tahle série to je fakt feminismus první třídy, vážně právě udělali z ředitele feministu? Co to do prdele má bejt? Už jsem přestala i očekávat, že se z Ani vyklube něco víc než jenom otravná píča, co 99% svýho času odposlouchává cízí rozhovory a na pozadí říká svoje myšlenky, který absolutně nikoho nezajímaj a už vůbec ne mě. Clay má asi nějakou úchylku na prohledávání věcí jinejch lidí, protože přísáhám, že to je tak jediná věc, co v týhle sérii dělal. No jediná zajímavá postava je tady fakt už snad jenom Bryce. Hodnocení: 4/10 ()

Člověka poznáš podle jeho zármutku (2019) (S03E06) 

Myslím, že scéna, kdy feministky udělaj bordel na pohřbu, tak nějak shrnuje feministky a obecně feminismus v roce 2019. Pamatujete kdy to bylo o rovnoprávnosti? Feel old yet? Hodnocení: 4/10 ()

Clay Jensen má spoustu problémů (2019) (S03E07) 

Okay za celý 3 série jsem ještě nezažila, aby byla nějaká epizoda takhle o ničem a takhle otravná. Zbytečný kecy, romance Ani a Claye, ta feministka s brejlema a Bryce oprcal Ani? Co to kurva? Jo a pak je tady ještě scéna, kdy Clay místo Hanny vidí Bryce. Já už kurva nevím jestli jsem omylem nezapla nějakej americkej sitcom ze střední či co. Hodnocení: 2/10 ()

Na střední škole těžko poznáš, kdo vlastně stojí na tvojí straně (2019) (S03E08) 

Ok už jsem si na 100% jistá, že Clay má v týhle sérii jenom jedinou úlohu - přijde k někomu do baráku nebo k čemukoliv co mu patří, náhodně něco najde, řekne si "No do prdele, tohle je jasnej důkaz, že tenhle člověk zabil Bryce" a šlohne to, načež zjistí, že to "překvapivě" je důkaz úplně na hovno a jede se od začátku. Jinak Ani je pořád otravná píča s těma jejíma kecama, všechno je to furt to samý dokola a nic se pořádně neděje. Co to prostě je? Nějaká indická soup opera? Hodnocení: 3/10 ()

Špatné zprávy na sebe nenechávají dlouho čekat (2019) (S03E09) 

Definitivně přidávám k Ani další otravnou píču, která mě snad sere ještě víc a to sice Jessicu. Její teorie o tom, jak školní fotbalovej tým tvoří násilníky je snad míň uvěřitelnej než, že je země placka, a to už je kurva co říct. Protože víte co, když rozpustíte tým, kterej je úspěšnej jako prase, pomáhá dostat se studentům na vejšku a pro někoho je to vášeň, tak určitě pomůžete atmosféře ve škole, a vůbec by se nemohlo stát, že byste tím třeba nasrali půlku školy, to vůbec ne. Hodnocení: 3/10 ()

Smyčka se utahuje (2019) (S03E10) 

Sakra ten příběh je ale strašně rychlej, vůbec nestíhám, co se tam děje, jak je to rychlý, ocenila bych kdyby měla tahle série tak 26 epizod nejmíň (pro ty co maj IQ 26 ironie guys). A romance Claye a Ani je snad největší pičovina, jakou jsem viděla. Mám pro to jediný slovo - cringe. Hodnocení: 3/10 ()

Pár věcí, které jsem ti neřekla (2019) (S03E11) 

To zas byla pičovina. Celou dobu čekám na ten homecoming zápas, říkám si jaká to bude mrda a ono hovno. Navíc to tam bylo tak na 30 sekund a většinu času ještě k tomu zabraly ty otravný feministky. Klasicky se zase po celou dobu nic nedělo, až na konci se ukázalo, že Clay chce nenápadně zmizet, což je největší pičovina, která ho mohla napadnout, vzhledem k tomu, že je podezřelej numero uno. Takhle ho rovnou zavřou ať je vinnej nebo ne. Hodnocení: 2/10 ()

A pak se strhla mela (2019) (S03E12) 

Tak konečně po zkurvenejch 12 epizodách se něco stalo. Konečně jsem viděla smrt Bryce (ok teď zním jako psychouš, ale víte co myslím). Samozřejmě klasika - když tvůrci neví, jak by se mělo přijít na to, kdo spáchal vraždu, prostě tam nahoděj týpka, co se sám přizná a hotovo. Ale jinak jsem ráda, že do tý věci se znásilněním zahrnuli i chlapi, protože o tom absolutně nikdo nemluví a děje se to. Asi k tomu už nemám co víc říct, další epizoda je díky bohu poslední, tak budu mít od tohohle seriálu zase chvíli pokoj. Hodnocení: 6/10 ()

Ať mrtví pohřbívají svoje mrtvé (2019) (S03E13) 

Tak konečně mám tu pičovinu za sebou. Bohužel vypadá to, že budu muset protrpět ještě čtvrtou sérii, no to potěš prdel. Každopádně v týhle epizodě se, na to že je poslední, vůbec nic nestalo, většina dílu je jenom pokec Ani s otcem Alexe a při tom běží příběh (no prostě klasika 13 Reasons Why, však víte co myslim). Bryce zabil Alex, svedlo se to na Montyho, kterej umřel a byl gay, a všechno dobře dopadlo. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Tak zas za rok. Hodnocení: 3/10 ()

Vánoční prázdniny (2020) (S04E01) 

Co to je kurva za sračku toto.. Znáte ten pocit když jdete ráno na záchod a máte tak o obrovskou sračku, že z vás lítaj hovna na všechny strany a nemůžete zvednout prdel ani na sekundu z hajzlu? Tak přesně to je tenhlecten seriál, jedna velká sračka, co nejde zastavit. Třetí série byla dost špatná, ale tohle, to je úplně novej level. Nikdy bych nevěřila, že řeknu, že je něco horší jak osmá série Game of thrones, ale tohle, TOHLE je taková sračka. Herci dělaj, co můžou s tím strašným scénářem, ale upřímně, tohle by nezachránil ani DiCaprio. Ani je taková otravná píča to není možný, ale stejně ji všichni z nějakýho důvodu pořád potřebujou. Clay už je totálně v píči a ty jeho vidiny vypadaj tak strašně uměle, že se tomu absolutně nedá věřit. Jess se chová jako totální píča, no jako většina postav tady už. Samozřejmě nezapomněli zmínit, že chlap policajt přece nemůže prohledat ženskou, protože sexuální obtěžování. Co to kurva! Jestli chtěj adresovat reálný problémy, tak to dělaj nejhorším možným způsobem. Jakožto ženská bych s ní asi měla podle tvůrců sympatizovat nebo něco, ale to jak mám asi udělat, když se chová jak totální píča a akorát mě sere. Uf. A potom je tady ten Montyho parťák. Přísahám, že se pokaždý když má nějakou scénu musím smát jak svině, protože to prostě nejde. Takhle se někdo fakt reálně chová v normálním světě? Mně to teda přijde, že se tvůrci koukali na jednu Disneyovku, a osobnost hlavního záporáka dali tomuhle cápkovi. Ty kokot, to je silný kafe tohle. A samozřejmě nezapomněli zmínit, že všichni policajti velmi špatný a chtěj jenom terorizovat děcka. V americe je to s těma policajtama sice takový nic moc, ale no to nemá snad ani cenu rozebírat.. :D Já se z toho fakt poseru z tohohle seriálu. Pokud byste se zajímali, proč mluvím sprostě jak svině, koukněte se na to sami, po tý protrpený hodině jistě budete chápat, že jinak to nejde. A proč že se na to ještě dívám? Hele já vám ani nevím, asi jsem se chtěla nasrat. Tak a teď si jdu dát oraz, zdar. Hodnocení: jděte s tím už do píči/10 ()

Prohlídka univerzity (2020) (S04E02) 

Tak to ne. :D Já už fakt nevím, jestli to tvůrci myslej naprosto vážně nebo už si z toho taky dělaj prdel. Jestli to berou vážně, tak to mě teda poserte. Nejlepší postava na 100% Zach, kterej si uvědomuje, jaká to je strašná sračka, tak už jenom chlastá a čeká až bude konec. Ale tak to si fakt dělaj prdel že z Claye udělaj teď násilníka ne? Tahle sračka má upozornit na reálný psychický problémy? Já už ani nevím, co na to mám prostě říct. Kdyby to aspoň odvysílali na prvního apríla, to by se dalo pochopit, ale takhle.. A ta Jessica je taková otravná píča, to není legální tohle. Tahle ženská má reprezentovat skupinu lidí, který byli znásilněný? Kdo si kurva myslel, že je to dobrej nápad?! A Winston, ježiš, to jsem ani nezačla o Winstonovi. Cápek je tak strašně nenápadnej, když se najednou začne bavit se všema okolo Montyho smrti a ještě balit Alexe. Tenhle seriál je absolutní shitshow. Winston se chová jak záporák z komiksovek, na všechny dělá tajemný pohledy a mluví v hádankách. Hmm to mi vůbec nepřijde divný, však takhle každej mluví přece. Prosím někdo, kdokoliv, přidejte tenhle seriál do žánru komedie, hned by se to hodnotilo jinak. Jediná dobrá zpráva je, že tohle je už konečně poslední série a utrpení brzo skončí, jestli se toho konce teda vůbec dožiju, dost o tom pochybuju. A kdo kurva dělá party přes den a ještě k tomu dopoledne? Hodnocení: po konci tyhle pičoviny spáchám ze zoufalství sebevraždu/10 ()

Valentýn (2020) (S04E03) 

Já už na tohle koukám jen a pouze proto, abych si z toho mohla dělat prdel, jaká strašná sračka to je. Myslela jsem si, že horší už to bejt nemůže, kuurva to jak jsem se mýlila. Ok začnu popořadě. První tady máme Jess. Do píči jak ta mě neskutečně sere, po každý když ji vidím, mám chuť svrhnout atomovku na Ameriku (tady už jsem fakt na hranici banu :D). Jak ještě víc otravná může bejt sakraa. Její názor, že všichni chlapi nesnášej ženy, všichni chlapy jsou kokoti... Já to nedokážu prostě, koukat na to bez toho, aniž bych se aspoň jednou nenasrala nad tím, jaká sračka to je. :D Hlavně, že se pak Jess líbá s prvním cápkem, kterej si řekne, hmm tvůrci asi na chvíli zapomněli, že je to šílená feministka, co chce zabít všechny chlapi. A pak je tady poslední pán na holení. Clay a jeho černá banda huligánů - v černejch mikinách myslím ok? Nejsem rasista ty kokot. Uf saved. Tak Clay už je klasicky v píči a jeho psycholog ho má pěkně u prdele, protože jaksi nedokáže identifikovat, že jeho klient potřebuje psychiatra. Clay tak většinou dělá, že je v pohodě i když vypadá většinu času, jak když právě utekl z pracovního tábora v Severní Koreji. A pak jsou tady ty anonymous. Přísahám, že jsem se nechtěla smát, když za ním vylezli v těch mikinách s velmi drsnejma výrazama a vytáhli mobily. Fakt přísahám, ale nešlo to. Co to prostě kurva je tohle. :D Den nezávislosti? Střední sice není nějakej úžasnej zážitek, ale není to nějaká zasraná hra o přežití do prdele. A ten konec, kdy Clay přišel na ten ples v hadrech od krve. Já.. já už nevím, fakt nemám slov. To jak špatný tohle je. Dámy a pánové, dnes jsem již viděla vše, už můžu v klidu zemřít. Hodnocení: mám chuť spáchat genocidu/10 ()

Školní výlet (2020) (S04E04) 

Ok můžeme se na chvíli všichni zamyslet nad tím, jak blbej nápad je vzít tyhle lidi na kempování? Prostě co to kurva, kdo si myslel že je to dobrej nápad? A odkdy jezdí na kempování rodiče? Nemaj tam jet třeba učitelé? Jo a btw, jestli si myslíte, že Clay bude čelit nějakejm následkům za minulou epizodu, ne, absolutně ne, cápek odešel s vyloučením na 14 dní a všechno je v normálu. A honba za pokladem v lese je určitě úžasnej nápad vzhledem ke všemu, co se stalo, a určitě se nic neposere že? Že? Samozřejmě, podělalo se úplně všechno. Ale dřív, než s tím začnu - jak dlouho teda sakra trvá ta hra vůbec? Já jenom, že tam byli až do noci a absolutně nikdo je nehledal. Táta Alexe a máma Claye asi byli moc zaneprázdněný, aby se starali o nějaký středoškoláky v kempu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Další věc - kolik studentů jsou schizofrenici? Teď má totiž bludy i Alex a Jess z nějakýho důvodu. A Alex ještě k tomu zapomněl, jak se plave. A co přesně na "nerozdělujte se" nerozuměli? Proč se vždycky opustí? To se jako jeden po chvíli rozhodne, že na to sere, opustí svýho partnera, protože důvody, a jde si sednout do lesa? Hmm seems legit. Zajímalo by mě, kolik si tvůrci dali houbiček, protože v žádným případě nevěřím, že tohle vytvořili střízlivý. Nejdřív tady máme teen drama, potom rádoby horror, do toho nějaká schizofrenie... To mě poser, co se děje, nic nechápu, kdy už bude konec. :D Já už ani nemůžu říct nic dobrýho o tom. To nejde, tady nic dobrýho není. Herci hrajou dobře asi, ale tohle by už nezachránil ani nejlepší herec na světě. Jo a nezapomeňte, tenhle seriál má jasný poselství - hráči fotbalu jsou nejhorší lidi vůbec, a když někoho zabijete, ale váš táta je polda, tak jste v pohodě. Hodnocení: už mě někdo zabijte ježis/10 ()

Večírek (2020) (S04E05) 

Nevěřila bych, že je to možný, ale tenhle díl zase nebyl tak strašnej. Sama se tomu divím. Jako nebudu lhát, když to porovnám s čímkoliv jiným je to děs, ale na zdejší poměry.. Ale ty Clayovi velice chytrý myšlenky o tom, kolik má kdo tajemství, mě začínaj taky pomalu přivádět k šílenství. Winston se pořád chová jako záhadný komiksový záporák, a všichni mu to žerou. A konec no.. každej věděl, že něco takovýho se stane, Clayovi zase přepne a všechno půjde do piči, to už je ale na každodenním programu ne? Vsadím se, že maj tvůrci přilepený na lednici, že každej díl Clayovi přepne aspoň třikrát. Což mě přivádí k myšlence, proč by s ním chtěl někdo vůbec spát, a ještě k tomu dcera policajta? Není možný, aby o týhle šílený škole nic nevěděla sakra. Však o tom musí mluvit snad už celý město. Jo a ještě jedna věc - vážně nechal Zach řídit Claye po tom všem jeho auto? To si fakt myslel, že TO je dobrej nápad? Sice mu dala láska jeho života friendzone, ale vole, však Clay je úplně mimo a nikde řečený nebylo, že by Zach byl slepej, nebo už taky zešílel? Mě by to už ani nepřekvapilo, tady už je stejně polovina postav úplně v prdeli. Hodnocení: autem rovnou ze skály/10 ()

Čtvrtek (2020) (S04E06) 

Řekněte mi někdo, že je tohle celý jenom špatnej sen a ne reálná epizoda, prosím! Jak vůbec někdo.. Jak tohle někoho napadne do prdele? :D Já už fakt nevím, co mám na tohle říct, tohle je takovej shitfest (ve špatným smyslu), tady už nic nedává smysl, ale jako vůbec žádnej. Začnu tak nějak popořadě. To mám vážně věřit tomu, že nějaká takováhle střílecí akce by se konala ve škole? I kdyby něco takovýho plánovali, tak snad to řeknou učitelům nebo něco ne? Ale to nee, ředitel se prostě rozhodl udělat žákům zážitek, na kterej nikdy nezapomenou. Hah tak aspoň to se mu povedlo, takovýhle trauma jim zůstane na celej život. Ježiiiš, to jak je tohle špatný. Tvůrci kurva, dejte těm postavám aspoň nějakou osobnost, vždyť to vypadá tak uměle, to jste slepý nebo co? Ale co už, však tady nedává smysl vůbec nic, to nemá cenu. Hodnocení: po seriálu dobrovolně zajdu na psychiatrii/10 ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama