Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (32)

Čtvrtá kazeta, první strana (2017) (S01E07) 

Velké zklamání, zatím úplně nejslabší epizoda. Tak si říkám, jestli celá ta epizoda náhodou nebyla jenom jedna velká halucinace ... ()

Šestá kazeta, první strana (2017) (S01E11) 

Na jednu stranu je tato epizoda trochu zklamáním, na druhou stranu se mi ale hodně líbila. Čím víc se děj posouvá, tím víc souhlasím s tím, že je Hannah úplně blbá a může si za to všechno sama. Hvězdičku odebírám za to, že do toho Claye vlastně zatáhla úplně zbytečně a ještě mu ve finále vyčetla, že odešel, když mu to sama několikrát zopakovala ... Výčitky svědomí Claye chápu, chování Hannah naopak vůbec. A co se týče Jessicy, ta by už taky konečně mohla zmizet ... To je snad ještě větší kráva než Hannah ... ()

První polaroid (2018) (S02E01) 

Hvězdičku odebírám kvůli chování Claye, jinak výborný rozjezd druhé řady. ()

Úsměv na konci doku (2018) (S02E06) 

Ze začátku se epizoda rozjela tak luxusně, že jsem chtěla hodnotit až pěti hvězdičkama ... Pak se ale dostalo na zápletku Hannah se Zachem a hodnocení se propadlo až skoro k odpadu ... Celá druhá série od začátku téměr dokonale popírá všechno, co se stalo v první sérii, nic z flashbacků v druhé řadě nedává smysl. Přijde mi, jako by se tvůrci snad na první řadu ani nepopírali ... Zbytek epizody vyvažuje na tři hvězdičky, dějová linka Justina a Alexa jsou pro mě nejzajímavější. ()

Úsměv, děvky (2018) (S02E10) 

Kdyby se tvůrci přestali hrabat v minulosti a v druhé řadě se spíš zaměřili na přítomnost, určitě bych druhou řadu hodnotila daleko vyšším hodnocením. Už mě soud a vytahování "nových šokujících" informací přestává bavit. Znovu se nemůžu ubránit tomu, že záměr první řady udělat z Hannah nevinnou oběť se jim ve druhé řadě podařilo dokonale vyvrátit. Dějová linka přítomnosti ale stále graduje, hodnotím čtyřma hvězdičkama, protože aspoň část příběhu je luxusní. Plus dávám plusové body za Troye Sivana v soundtracku. ()

Bryce a Chloe (2018) (S02E11) 

"She's dead. Move!" ... Přesně tak! Hannah je mrtvá, navíc je ještě otravnější něž když byla naživu. Luxusní díl, který by si naprosto zasloužil pět hvězdiček, vidiny Hannah ale všechno naprosto pos*aly ... Závěr epizody naprosto stupidní, nechápu, proč se tvůrci snaží, aby se ze všech diváků stali schizofrenici ... ()

Krabice polaroidů (2018) (S02E12) 

Zatím nejlepší díl celé druhé série. Hannah se naštěstí neobjevuje až tak často, každá scéna měla svoje a snad poprvé se události první série nevylučují s tou druhou. Závěr skvělý. ()

Sbohem (2018) (S02E13) 

Začátek epizody byl zbytečně zdlouhavý, půl hodiny se akorát tlachalo o ničem. Zbytek epizody super, ten závěr by mi snad ani nevadil, ale ta scéna na konci? Myslím, že je všem jasné, jak dál se bude třetí série vyvíjet ... ()

Jo, jsem ta nová holka (2019) (S03E01) 

Hodnotím čtyřma, je to ale spíš tři a půl ... Námět je znovu skvělý, doufala jsem ale, že s další řadou už žádné flashbacky nebudou ... Teď už je mi ale jasné, že je to bohužel součástí seriálu a nijak se jim nevyhneme ... Zhruba první půlku epizody jsem byla úplně ztracená, nic mi nedávalo smysl, dějové linie se mi příšerně pletly a splývaly do jedné, ani po druhém shlédnutí stále nemám ve všem jasno. Taky souhlasím s názorem, že už teď je Ani pěkně otravná postava. Zatím to ale není tak strašné, jak všichni tvrdí. ()

Lež je neodmyslitelnou součástí života (2019) (S03E02) 

Zase o něco slabší než předchozí epizoda ... Navíc mě hodně štve, že Ani převzala vedení seriálu. Samozřejmě že musí být ta, co všechno ví, všechno zná a dokáže omlouvat takové hovada jako je Bryce ... Této postavy jsem se hodně "bála", a teď už vím proč ... Absolutně kazí dojem celého seriálu ... ()

Dobrého člověka od špatného nerozeznáš (2019) (S03E03) 

Všechno přstává dávat absolutní smysl, timeline vůbec nesedí, Ani mě vytáčí na maximum, bože nebyla by tam aspoň jedna scéna, ve které by nebyla?! Rozdělování příběhu na přítomnost a minulost byla vždycky slabinou 13RW, ale v této sérii se to neustále prohlubuje víc a víc ... Scéna v motelu byla absolutně stupidní, neustálé ukvapené závěry mě začínají fakt vytáčet, to by viděl i slepý, jak to ve skutečnosti bylo! Opravdu mě mrzí, jakým směrem se 13RW ubírá, stále mě vývoj děje zajímá, těch zajímách a poutavých částí je tam ale pořád méň ... ()

Rozzlobený, mladý a muž (2019) (S03E04) 

Sice dávám pět hvězdiček, protože je to zatím nejlepší epizoda z celé série, ve finále je to ale asi jenom čtyři a půl. Scény s Ani oficiálně přeskakuju, takže to momentálně nehodnotím vůbec, jinak bych všem epizodám musela dávat odpad ... Dějová linka Tylera se ale v poslední době dokonale vyvíjí, jde vidět, že většina z diváků absolutně netuší, čím si jeho postava prošla ... Já to vím, a taky právě proto s Tylerem dokonale soucítím. Vývoj jeho postavy je skvělý, přiznání, k čemu zbraň potřeboval mě rozbrečelo jako dítě. Tento seriál se opravdu umí věnovat určitým tématům naprosto dokonale, svým zpracováním a zbytečným odbíháním od tématu to ale dokonale kazí :( ()

Nikdo není čistý (2019) (S03E05) 

Ummm ... Nenašli tak náhodou Brycovo tělo už v minulém díle? A neřekl to Clay tak náhodou Justinovi na hřišti, kde byl i Zach? V minulé sérii fakta popíraly poze sérii předchozí, tady už se popírají fakta v jednotlivých dílech!! ... Dějové linky Alexe, Bryce i Montyho skvělé, za to čtyři hvězdy, zbytek absolutní odpad ... Mohl by někdo udělat sestřih, kde by nebyla ta zvědavá p*ča Ani?! ()

Člověka poznáš podle jeho zármutku (2019) (S03E06) 

VYMAŽTE UŽ PROSÍM NĚKDO TU M*DKU ANI!!!!!! Nikdy bych nevěřila, jak jedna postava dokáže zničit celý seriál! A to jsem jich viděla už hodně! Není tak trochu paradoxní, že černá k*rva je rasista vůči Mexičanovi?! Znovu, námět vinikající, ale co se týče té k*ndy, nemůžu hodnotit jinak ... Zhruba půlku epizody jsem měla neuvěřitelné nutkátní prorazit pěst obrazovkou ... ()

Clay Jensen má spoustu problémů (2019) (S03E07) 

Super díl, skoro celý jsem ho viděla rychloposuvem, takže vlastně ani není co komentovat. Naprosto zbytečná epizoda, kdyby ji vynechali, vůc, ale vůbec nic by se nestalo. Hvězdička za dějovou linku s Tylerem. ()

Smyčka se utahuje (2019) (S03E10) 

Tak luxusní rozjezd tato epizoda měla! Ale samozřjemě když je výborná první půlka, zákonitě se to musí v té druhé zase všechno pos*at ... Proč se furt Ani musí sr*t do věcí, o kterých nic neví a ani vědět nemůže?! Ale hlavně, že všechno ví a naprosto každý je 100% ten opravdový podezřelý ... ()

Pár věcí, které jsem ti neřekla (2019) (S03E11) 

Konečně se něco dělo více méně skoro celý díl. Stále mi sice nesedí proměna Bryce - ano, pro seriál je to ideální, ale takto to bohužel v reálném životě prostě nechodí. Přiznávám ale, že ve finále se z jeho postavy opravdu vyklubal člověk, který se opravdu chtěl změnit. Záměr tvůrců smozřejmě chápu, nejdřív ho zabijou, a všichni mají radost, nakonec ho ale všichni oplakávají i přes to, jaké neskutečné hovado to v prvních dvou sériích bylo. Celkově se ale jednalo o luxusní díl se skvělým vývojem. Teda až na tu zvědavou p*ču Ani, ale tentokrát naštěstí moc prostoru nedostala. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama