Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele Andulicicka k tomuto seriálu (3)

Série 3 (2019) (S03) 

Tahla série už neměla vubec nic společnýho s původním námětem 13 reasons why. První série byla o 13 duvodech proč se hannah zabila, chápu, byla to sice serie nijak nezajímavá a myslím si že tím čím si prošla ona si prošla většina holek( nebo i kluku) a jako ruku na srdce koho by naštvalo byt na seznamu jako "holka s nejlepším zadkem", myslím že by to mělo spíš lichotit. Každopádně se vrátím k této sérii a chtěla bych napsat, že mi přišlo, že tahle série vznikla hlavně kvůli tomu, že v první a druhá serie poštvala proti Bryceovi všechny, a věřím že takový ty extra fanynky, ho nenáviděly natolik, že ho nemohly vystat ani jako člověka jako herce a tak režiséři chtěli udělat serii o tom, že se chtěl zlepšit a jakej je ve skutečnosti chudák a že vlastně ani není tak zlej jak se zdálo. Feministický klub mě víc než štval, protože vtrhnout na pohřeb a naprosto ho zničit je nelidský i když to byl prostě násilník a kdesi cosi, i když si upřímně myslím, že tehdá HannaH vůbec do žádné výřivky chodit nemela a když vsichni odešli měla jít taky, nebya to žádná kost a kůže a myslím, že bránit se klidně mohla. Jess ta znásilněná byla to určitě, ale Justin mohl taky něco udělat, když uz to byla jeho holka a ruku na srdce holky, komu z nás se někdy nestalo, že na nějaké pařbě se něco takovýho prostě stalo. Ale to už zase odbočuju k první sérii. Clay a Ani už mě unavovali tím jejich nekonečným "jo to bude on" a po par chvilich "ne to nebude on" .Konec mě hodně hodně zklamal, zklamal mě snad víc, než celý tento seriál, chápu Monty udělal co udělal, nebylo to od něho hezky, ale že ho někdo zabije a oni (teda vlatně Ani) na něho hodí ještě vraždu Bryce jenom aby ochranila Alexe s Jessicou (teda hlavně Alexe), protože věděli, že už je Monty mrtvej a nebude protestovat nebo tak něco mi příjde dost nepřiměřený, Celkově námět tohoto seriálu je vynikající a myslím si, že drogy, násilí a tady ty věci jsou docela aktuální tématika. Taky je zde vidět, co my jakožto teenageři nebo adolescenti prožíváme a co všechno musíme snášet. Ale bohužel, tenhle serial mě zklamal. Nechce se mi psat několik komentářů, takže jsem napsala tento věnovaný se vlastně tak nějak celýmu serialu. Tenhle seriál je pro mě velkým zklamáním. Přišlo mi že tvůrci už nevěděli co by, tak v této sérii to naprosto vyhrotili, ale úplně zbytečně. Jak říkám mohl by z toho být fakt dobrý seriál, ale v tomhle zpracování opravdu ne. ()

Lež je neodmyslitelnou součástí života (2019) (S03E02) 

Ani je zatím naprosto zbytečná postava podle mého. Podle mě se to ani nemůže změnit. Každé sérii dám šanci, protože doufám, že tenhle seriál třeba už konečně za něco bude stát, ale zatím mě dokáže jen vytočit. Ať už mě vytočila Hannah svým neustálým kňouráním a nebo Ani tím jak o všem všechno ví a kdesi cosi. Jediný co je zatím zajímavý je Bryce a ten je mrtvej. ()

Dobrého člověka od špatného nerozeznáš (2019) (S03E03) 

O něco zajímavější, než předešlý díl, ale pořád nic moc, teda spíš nic než moc. Ani jsem trošku nepochopila v tom , že Clayovi tvrdila, že nevěděla, že Bryce znásilnil Jessicu, když tam pak vlastně řekla, že Jessicu potkala u Bryce v domě, když celý jejich rozhovor byl o tom, že ona už je v pohodě potom co jí udělal a blabla a konverzaci ukončila tím že řekla něco ve smyslu, že na sobě pořád vidí jeho tělo a jak nemůže dýchat. Jediný co mě drží v tom se koukat dál je to, že chci vědět kdo zabil Bryce a taky to, že už od první série čekám, že konečně příjde ten BOOM a řeknu si "tyjo konečně začínám přicházet na chuť 13 rw" jenže stále nic. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama