Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (440)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad výborný, zpracování dobré. Nemůžu si pomoct, ale těch důvodů mělo být tak o šest méně a nebo měli tvůrci jednotlivé epizody alespoň o dvacet minut zkrátit. Vyhnuli by se pak hluchým místům, některým iracionálně vykonstruovaným linkám a hlavní hrdinka nemusela občas působit jako zbytečně hysterická kráva. Ale vzdor všem těm nedostatkům mě to bavilo, protože jestli něco vyšlo, tak je to casting. A upřímně řečeno nevzpomenu si na seriál, který by byl do puntíku takhle bezchybně obsazen. Zejména neznámá Katherine Langford mě bavila, ale absolutorium zaslouží i vlastně již osvědčený Minnette a další. 70% a docela by mě zajímalo, co chtějí autoři narvat do druhé řady. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Začíná se mi to nějak přejídat, k čemuž mne nutí hlavně chování hlavní hrdinky a také herecky, naprosto prkenný výkon Dylana, jenž mě děsně irituje. A zbytek za mě napsala naprosto výstižně Larrysbride, pod jejíž komentář se hrdě podepisuji, jen s tím malým rozdílem, že mi k té její trojce chybí větší kousek. I přes koukatelný závěr. ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím jo, ale Hannah je děsná hysterka. Ale o tom potom. Seriál má slušně najeto. Spousta dobrých - až skvělých recenzí -, a je z toho skoro mánie. Kdo se nějak neztotožňuje s Hannah, jako by nebyl. Na špici to drží nápad, styl vyprávění, a právě Katherine, která je nesmírně krásná. Jenže jak jsem prvních 5 dílů shlédla hned, tak pak jsem se k tomu nutila. Vždyť vyváděla kvůli prkotinám. A Clay? Tomu bych jednu natáhla, aby se vzpamatoval. Dech to nabralo znovu někdy kolem 10. epizody, a spadlo to zase u 13.. Z Claye se stal formát, a jak mi Hanny bylo líto, tak 13. dílem to zabila. Neví, co chce, to je pak těžký. Stěžuje si, že jí nikdo nepomohl, přitom se jí každý ptal, zda je ok. Tak eh..? Ale konec vcelku dobrý, i přes ty kopance se těším na další sérii. Mimochodem, uniká mi smysl, proč si teď poslední měsíc všichni píšou na twitter: cítím se jak Hannah Baker, Jsem úplně jak Hannah Baker, Jsem broken jak Hannah Baker. Čekám, kdy bude in páchat sebevraždy, protože Hannah.. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice četla, ale nepamatuji si ji natolik, abych ji dokázala srovnat se seriálem, který na mě však v každém případě udělal daleko větší dojem. Je to temný příběh zobrazující, jak silný vliv může mít naše chování na druhé, ačkoli si toho nemusíme být vědomi, byť to jen zřídka vyústí v sebevraždu, pro niž se rozhodla hlavní ženská hrdinka. Tu k ní dohnaly jak činy, které se na první pohled nezdají tak významné a s nimiž se v nějaké míře setkáváme všichni, jako jsou pomluvy či ignorance, ale i závažné zločiny. Nebýt zanechaných vzkazů, mnozí by si nikdy neuvědomili, jaký dopad měly na dívku jejich činy, a dál by žili v nevědomosti – čili tak, jako my v běžném životě. Musím vyzdvihnout i zajímavé prolínání přítomnosti s minulostí a výbornou hudbu. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Je to sympatické, díky dobrým hereckým výkonům to působí i upřímně. Ale na můj vkus byla Hannah moc drama queen. Chápu, že kdyby měli scénáristé nastínit skutečné problémy s dospíváním tak vznikne 13 hodinový Suicide room a to by asi vyvolalo obdobnou vlnu sebevražd jako Gloomy sunday. Takže děkuji, že to nesklouzlo k takto velké depresi. Ale přesně z tohoto důvodu to nemůže být plný počet v hodnocení. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Tonyho (Christian Navarro) křížové tetování obsahuje znaky, jež jsou symboly pro depresi a sebevraždu. (Kacitr)
  • Děj se odehrává na střední škole. Proto se očekává, že herci budou teenageři. Nicméně jediným teenagerem byl v době natáčení Devin Druid. Bylo mu 19 let. Nejstarším studentem se stal Ross Butler, bylo mu 26 let. (Kacitr)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama