Reklama

Reklama

Ve větru kopyt

(TV film)
  • Slovensko Vo vetre kopýt II.

Obsahy(1)

Netradiční, ve světě ojedinělý chov koní ve volné přírodě... Představíme si jej ve všech čtyřech obdobích v prostředí Muránské planiny a Slovenského ráje v souladu s přírodou. Autoři Braňo Molnár a Pavol Gejdoš chtěli zpřístupnit divákovi jedinečnost vzácných biotopů s faunou a florou, na něž mají muránští koně jako nepůvodní druh vliv. Jejich chov výrazně ovlivnil zdejší krajinu i život lidí. Dokument je zaměřený na koně žijící ve volné přírodě s polodivokým chovem. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Dabingu ze slovenštiny do češtiny nerozumím, ale dokument to je hezký tak, že by se v něm ani mluvit nemuselo. Tomu, co přináší, dominují koně, pak lidi, co se o ně starají, pak krajina a krása tamní přírody. Práce s koňmi a kolem nich je dřina, zaznívá opakovaně, celý dokument se nese ve znamení nespoutaného ducha a nakazí vás touhou po svobodě a bytí v lehkosti. ()

F.explorer 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nám približuje naše prírodné bohatstvo, niečo čo je tu špeciálne, niečo čo nám nieje každý deň na očiach. K tomu dostaneme pohľad na symbiózu koňa, človeka a prírody, umelecký zážitok skrze súhru obrazu a zvuku a možno aj trochu hrdosti, že niečo také u nás máme (Aj tento druh koní, ale aj ľudí, ktorí dokážu urobiť takýto FILM)__________PS: Niektoré zábery sme mohli vidieť aj v predošlej verzii, avšak sú rozšírené o nové informácie a výpovede. ()

Reklama

Reklama