Reklama

Reklama

Trumpoty

(festivalový název)
  • USA Trumped: Inside the Greatest Political Upset of All Time (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stále ještě neuvěřitelný příběh o cestě Donalda Trumpa od primárek až do Bílého domu je ve výpravném dokumentu rekonstruován ze záběrů pořizovaných pro publicistický pořad stanice Showtime. Důsledná rekapitulace, připomínka, čeho jsme to opravdu byli svědky a kam až demokracie může zajít. A my s ní. (MFDF Ji.hlava)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Alex 

všechny recenze uživatele

Film sestříhali tři novináři - političní komentátoři, kteří v rámci své televizní talkshow The Circus diskutovali s různými lidmi, kteří se kampaně nějakým způsobem účastnili nebo měli určitý vztah ke kandidátům. Z asi tisíce hodin natočených od začátku primárek v jednotlivých státech USA, včetně projevů a debat uvnitř republikánské strany, vytvořili zkrácené dějiny velkého překvapení - vítězství D.J.Trumpa, které nikdo, ale fakt nikdo, z normálně myslících lidí, do posledních chvil neočekával. Poslední část kampaně - již jen dvou rivalů - Clintonová a Trump mi silně připomínala poslední část našich prezidentských voleb. Včetně hodnocení medií, že Clintonová je nudná a Trump dokáže vždycky něčím překvapit. Viděno na festivalu Jeden svět ()

Paradax 

všechny recenze uživatele

Film je jen rekapitulací prezidentských kampaní 2016. Ale proč vlastně Trump vyhrál se z něj nedovíte. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavá rekapitulace obohacená následnou diskuzí s amerikanistou Jakubem Lepšem. S odstupem času je přeci jen lépe vidět proč nakonec vše dopadlo tak jak dopadlo. (Jeden svět Benešov - 14. 4. 2018) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama