Reklama

Reklama

Stopy

(studentský film)
  • angličtina Footprints
všechny plakáty

Obsahy(1)

Je zima roku 1944. Zasněženou krajinou se dopotácí zbědovaný muž do nejbližšího domu. Je to ruský uprchlý zajatec a sedlák Bernát se ho ujme. Vzápětí je německou okupační správou vypsána odměna za informace o uprchlíkovi. Neschopný a závistivý sedlák Joudal objeví ve sněhu stopy a Bernátovu rodinu udá... Povídka Studia FAMU byla uváděna v distribuci s dalšími krátkými snímky "Nenávist" a "Hlídač dynamitu" pod společným názvem "Hlídač dynamitu". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak příběh je to vlastně prajednoduchý, ale pojatý dramaticky a nikoliv polopaticky. Mrazivá atmosféra okupační zimy je skvěle zachycena. Moc se mi zde líbil Vl. Hlavatý v roli protektorátního četníka. Filmu hodně pomáhá hudba. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Technicky zas o kus dál než Strejda a náznakové vyprávění i atmosféra zase potěšily, ale přesto na mě působilo víc jako (dobré) studentské cvičení, jako zkoušení postupů v izolovaných, tempově trochu rozháraných a společně ne úplně gradujících scénách s až příliš lakonickým závěrem – pointa tam sice i tentokrát je, ale emoce zůstaly neuspokojivě viset ve vzduchu, jako by šlo o fragment většího celku. ()

Reklama

Reklama