Reklama

Reklama

Quality Time

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Pět mužů, pět příběhů. Stylem velmi odlišné povídky spojuje schopnost sžíravě komentovat nelehkou situaci bezradných mladých mužů – opustit konečně dům rodičů a začít žít „vlastní život" není vždy snadné... Daan Bakker s citem pro ironii a absurdno připravuje svým hrdinům fikční světy, které jsou složité a nelítostné a vyžadují často krajní řešení. Koen žije v primitivním, dvojrozměrném, stereotypním prostoru, ale každoroční setkání s vlastní rodinou pro něj není o nic jednodušší než pro Jefa, který se musí popasovat s nároky rodičů své přítelkyně. Kjell se rozhodne zbavit traumat z dětství pomocí stroje času, a to se spornými výsledky, podobně jako Stefaan, který v labyrintu celkových záběrů hledá osudová místa svého života. Hrdinové, zoufalci čelící obrovským překážkám, jsou vlídnou metaforou všech ztroskotanců, pro které může být skutečný svět stejně složitý jako ten, ve kterém se Karel vrací k rodičům poté, co ho uneslo UFO. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Originalni, vtipne, experimentalni. Uprimne nechapu nizke hodnoceni. Jakmile holt neni film podle sablony, tak to prumerny honza nedává ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně spíš 5 kraťasů, než celovečerák. Hned u prvního jsem se vyděsil z tý formy, ale zpětně se z toho dobře hláškuje (mlíko mlíko mlíko!). Pobavily mě i ostatní, vášnivý (a retardovaný) fotograf, pohádkový cestování časem, ten zlatej retrívr a zalíbení se rodině in law. Všechny mají perfektní tah na branku, jasný sdělení a je to bžunda. Scéna hry na kytaru je bezkonkurenčně nejlepší produkt letošních Varů! #kviff (80%) ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice bizarní záležitost. Quality Time je sice prezentován jako jedno dílo, ale vlastně se skládá z pěti samostatných příběhů. Jednotlivé části si nejsou podobné téměř ničím, respektive každý příběh je vyšinutý úplně jiným způsobem. Skvělé zpestření filmového festivalu. ()

krtonozka 

všechny recenze uživatele

Originální, zábavné a inspirující. První příběh má jednoduchou myšlenku, ale zpracování tomu dává další rozměr - Koen, Koen, Koen! Ham and Milk! Who is uncle Ben? Druhý příběh - geniální podání inspirované mapami z počítačových her. Třetí příběh je krásně pohádkový. Čtvrtý je ujeté intermezzo před konečně tradiční povídkou v pátém příběhu. Každý příběh má svůj styl a díky tomu nevadí náročnější podání. Skvěle jsem se bavil. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní čas strávený s mými oblíbenými severskými tvůrci. Zpracování první povídky bezkonkurenční, sice jsem na začátku myslel, že si ze mě někdo dělá srandu, ale nakonec se z toho vyklubala nejhláškovatější povídka všech dob :-) Koen! There's ham! Další povídka s retardovaným fotografem mě občas svými vizuály připomínala počítačové hry (pohled zeshora, textové dialogy, pohled na rovnou silnici s jedoucím autem), třetí povídka byla malým výletem do dětsví, čtvrtá zase výsměchem fenoménu UFO. No a v páté povídce se Jeffovi nějak nedaří okouzlit rodinu své přítelkyně - a že se snaží vařením, stavěním debilní plošiny nad potokem, no ale pěkně si je vychutná poslední scénou :-D ()

Reklama

Reklama