Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Mladého ambiciózního Johana a jeho partičku kamarádů zaskočí znepokojivé události poté, co navštíví opuštěné lyžařské středisko Black Lake, místo děsivého zločinu. Do tohoto odlehlého a zanedbaného resortu, který je už léta zavřený, se Johan rozhodne vzít své přátele. Sní o tom, že znovu otevře opuštěný hotel a navrátí mu někdejší slávu. Původně zábavný průzkumnický výlet ale brzy nabere děsivý spád. Během první noci probudí Johanovu přítelkyni nepříjemné bouchání ozývající se ze sklepa. Správce jim nedovolí prozkoumat, o co šlo. Vyjde najevo, že středisko bylo uzavřeno poté, co zde byla nalezena mrtvá, uškrcená rodina. Členové skupiny se jeden po druhém budí s krví podlitýma očima z nočních můr, v nichž byli sami uškrceni. Strach a nebezpečí roste a Hanne začne být přesvědčená, že jim nadpřirozené síly nepřejí nic dobrého. Komu se dá věřit? A kdo přežije? (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skandinávci mají velké štěstí na lokace. Když je využijí tak, jak mají, tak klidně udělají půlku kvality celého filmu nebo seriálu. Stejně tak je to i v případě tohoto seriálu. Ve své podstatě totiž není vůbec špatný a rozhodně jsem z něj neměl tak rozporuplné pocity, jako uživatelé, kteří napsali komentáře už předemnou. Dokonce jsem ani neměl problém celý seriál shlédnout do konce a užít si samotný závěr. Problém je totiž v něčem jiném. A to je scénář. Ten totiž vyniká dobrým nápadem. Thrillerovou zápletku s nádechem mysteriózna a tajemna scénáristé položili do odlehlého hotelu uprostřed Laponska, kolem kterého není na příštích sto kilometrů živé bytosti. Atmosférou tak seriál trošku připomínal legendární Osvícení. Problém je ale v samotném průběhu. Jelikož tu tvůrci koketujou trošku i s hororem, dočkáte se celé řady hloupých situací. Skoro, jak kdyby každá postava tu měla IQ tykve a Vy jste se smiřovali s tím, že nějakým směrem to scénáristi prostě museli uvést. Ono zjistit, že v hotelu straší a hned po prvním díle odjet...což by bylo logické...by v rámci vyprávění asi ničemu nepomohlo. Také délka by mohla být klidně o dva díly kratší. Někde v půlce se seriál začal natahovat víc, než je u seriálů zvykem. A že natahování zápletky je u seriálů standardně zvykem. Celkově na mě ale Černé jezero dojem rozhodně udělalo. Otevřený konec věští pokračování, kterému se vůbec nebudu bránit. Závěr mě totiž přesvědčil natolik, že by byla veliká škoda jej vynechat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná vyvražďovačka so slabším nádychom duchariny. Vďaka studenému, severskému poňatiu sa nato nepozerá zle, no nemal som dojem, že by som narazil na niečo mimoriadne, strhujúce, na čo by som si mal v budúcne pamätať. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracováno sympatičtí herci, zajímavá minulost onoho místa plno zvratů, nečekaných situaci víc než spokojen. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lidí, kteří se chovají jako idioti, mám dost z normálního života. Proč je tedy sledovat ještě v televizi? 1) S narůstajícím počtem dílů se postavy chovají stále hloupěji a nesmyslněji. 2) Z druhé řady mi stačil jen první díl, abych viděl, že to bude totéž v růžovém, tak jsem to vzdal. 3) Nakonec jediné pěkné byli kluci: 32letý Filip Berg (šéf skupiny Johan), 21letý Valter Skarsgård (blonďák gay Lippi), Philip Oros (Frank) či 21letý Odin Waage (Jostein, mladší z norských bratrů). ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Sice na klasické hororové vyvražďovačky - ála partička přátel přijede na opuštěné místo a jeden po druhém kapou - moc nejsem, ale tohle dělali moji oblíbení Seveřané, byla tedy povinnost to alespoň zkusit. A chytila jsem se, neb to vyprávěli zručně a dokonce se snažili i o příběh. A i postavy byly celkem sympatické - a nezemřely úplně všichni, takže k žehlení dobrý. Edit:: vše výše napsané platí jen pro první sérii; druhá série je naprosto nemožná a nesledovatelná. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Tak už ani seveřani nejsou automatickou zárukou extra kvality, je to úplně modelová a odvozená podívaná, s řídkým příběhem, ale hustou atmosférou... ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

První díl byl strašně skvělý, atmosférický, s krásným vizuálem. Dalších pár dílů už bylo nudnějších a strašně roztahovaných. Chápu, že je to seriál, ale tohle bylo roztahované prostě až moc. A navíc, ke konci mi přišel odfláknutý, narozdíl od prvního dílu. Po pátém dílu jsem to vzdal a vrátit se k tomu už nechci. Chválím ale soundtrack. ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Není všechno "severské" zlato, co se třpytí. Jste-li milovníci kvalitních seriálů typu Most (2011), tak počítejte s tím, že tento seriál pro vás bude zklamáním. Začátek je sice slibný, atmosféra je skvostná, ale příběh po pár dílech začne nudit a mnohé z postav prudit. Moc jsem také nechápal to, jak hlavní hrdinka byla zcela posedlá pátráním po záhadě resortu. Kolem ní umírali jejich přátelé a rozpadal se jí snoubenecký vztah, to ji však téměř nezajímalo (stejně jako to, zda její snoubenec - ať už to bylo mezi nimi jakékoliv - ještě žije nebo nežije?). Prostě ten příběh mě nezaujal a nevtáhl mě do děje - a atmosféra to nezachránila. Z milosti dávám tři hvězdičky, ale spíše chápu všechny ostatní, kdo šli v hodnocení i níž. Na druhou sérii už si ani netroufám... ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Klasicka vyvrazdovacka,akurat ze neuveritelne nudná,statická,fádna,bez trosky napätia,tvári sa to strasne záhadne,ale je to totalne o nicom.nuda😴😴😴 ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Začalo to báječně, ale postupně to ztratilo kouzlo. Některé situace hlavního páru mi přišly zbytečné, upovídané a nezajímavé... hlavně když očekávám vše jen ne intriky, a jejich milostná historie mi také byla putna. Zato minulost domu, prostředí natáčení na jedničku. Místy jsem se však dost nudila, proto hvězda dolů. ★★☆ ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Svartsjön aneb hotel v pustině který dřív býval nemocnicí skrývá mnohá tajemství z let dávno minulých i současnosti.Původní majitel za podivných okolností před dvaceti lety zmizel a mladý zbohatlík dostane nápad, že ho koupí. Naloží své blízké, prostě takovou tu klaku obdivovatelů a vyrazí za dobrodružstvím....Skandinávská snaha o mystery/thriller/horor se utápí v psychozách jednotlivých členů party, roztahaná stopáž spolehlivě odmítá akčnost a tak vystupují na scénu bubáci nejen ve sklepě.Kulisy severské přírody jsou jedním z mála pozitiv na tomhle nudném seriálu kde si stačí vždy na konci dílu přehrát minutovou upoutávku z dílu příštího , nic jiného se tam v podstatě nepřihodí jen žvanírna , hloubaní nad nesmtelností chrousta a tipovačka kdo příště dostane "zánět spojivek" Herci nesympatičtí, chování postav nelogické, stejně jako střih kterým si rejža evidentně pomáhal když mu došly nápady co s danou epizodou dál.Na jedno kouknutí dobrý ale do mrazivého thrilleru nebo dokonce hororu to má na míle daleko, tedy pokud nejste extra fans spiritisti . ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Takřka klasická vyvražďovačka na opuštěném, zasněženém místě v horách. Mladý zbohatlík tu chce koupit hotel, vezme si partu svých nohslehů a vyrazí do horského hotelu, který nikdy nebyl pro veřejnost otevřen, protože se tu před dvaceti lety "cosi" stalo. Čili klišé na klišé, ale tohle přece od těchto filmů čekáme. Kdo by ocenil horror, kde se hlavní postavy nechovají jak pitomci a nevyrazí sami do strašidelného sklepa, do kterého se ještě dveře otevřou jen někdy, prostě když se jim zachce (což je mimochodem fakt, nad kterým nikdo moc nehloubá). No kde bychom to pak byli. Jenže tohle dílko má háček. Záměrně jsem v předešlém odstavci použil slovo "film", protože u filmu na hodinu a půl je to množství žánrového klišé tak právě akorát. Roztáhnout to do osmi dílů (ikdyž dějově to je tak těsně na ten film) to už chce odvahu. Na mě to pak fungovalo tak, že první dva díly vcelku bavily, atmosféra fajnová, prostředí fajnové, hlavní herečka taky cos do sebe měla. Ale pak už se to jen táhlo jak smrad, prakticky mě přestalo zajímat, jak to dopadne, jen jsem doufal, že to nikdo nepřežije a těšil se na konec. Zkrátit max na třetinu, byla by to pecka, protože všechny spravné atributy žánru to má, seveřani prostě umí. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty nízká hodnocení a kritiky že je to vlastně seriál o ničem. Je to psychologie, na jednu stranu snadný příběh ale ta podstata z toho to je to důležité. Jasně že to má i své zápory, ale tady v tom seriálu je nevidím jako velký trouble či překážku. 97% - 5 hvězd 😉 Druhá řada je podobné dobrá, těch zadrhelů je více, ale stále kvalitní a psychologie je zde opět skvělá. Vše jsem zkrátil a nějak nadále neroztahoval, přec jen jedna se svým způsobem ještě o jakýsi novější snímek, a tak ti co to neviděli bych nechtěl spoilerovat žádným směrem. ()

joemikes 

všechny recenze uživatele

Díky Livingdeadovi za popis seriálu. Je to zase něco jinýho, než některý americký výplody. Luxusní příroda, bezchybná kamera, prostě švédi umí zaujmout diváka a Sarah Sofie taky! ()

kristovanoho 

všechny recenze uživatele

Začalo to poměrně dobře, ale postupně to začalo rozbředávat takovým stylem, že na konci by mě už nepřekvapili ani ilumináti. ()

Reklama

Reklama