Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo chce říct, že v šoubyznysu skutečně prorazil, musí mít vlastní vystoupení v Redshore City, hlavním městě zábavy. Jenže tam to má pevně pod kontrolou nelítostný vlk Jimmy Crystal, bez jehož souhlasu nemůžete ve městě ani otevřít pusu, natož abyste zazpívali. Koalák Buster Moon sice má ve svém týmu hvězdnou pěveckou sestavu (dikobrazí rockerka Ash, plachá slonice Meena, citlivý gorilák Johnny nebo věčně provokující čuně jménem Gunter), ale i tak je skoro jisté, že konkurz u Jimmyho Crystala skončí totálním krachem. A tak Buster totálně zariskuje (ostatně v prvním díle mu to opakovaně vycházelo) a znuděnému Crystalovi slíbí, že když bude moci v jeho městě nazkoušet show, obsadí do ní největší žijící hudební legendu, lva Claye Callowaye. Potíž je v tom, že Calloway už léta žije v ústraní, zásadně nevystupuje a asi poslední, kdo by ho k tomu přemluvil, je jeden otravný koalák. Jenže Buster razí zásadu, že jen opravdu velké sny mají nějakou cenu, a pro jejich splnění je ochoten udělat opravdu cokoliv. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (123)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nechci to fakt moc přehánět. Ten film má nicméně všechny ingredience. Je zábavný, hýří skvělými nápady a těží z propojení s populární hudbou na maximum. Nechci to přehánět, ale dál bych mu nejen pět hvězd, ale klidně i Oscara. Takhle jsem se u filmu dlouho spokojeně neusmíval. Svou roli v tom samozřejmě hraje i to, že jsme si to s dětmi a přáteli promítli formou vlastního letního kina pod stodolou :) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že sa aj druhý diel podaril. Ostali nám staré dobré postavy a tie nové boli zaujímavé. Koala zase raz naklame všetkým okolo čo sa dá a nastrká sa kde ho nechcú, ale vďaka tomu majú vystúpiť v nejakej obrej show. Všetky postavy sa musia v niečom zlepšiť alebo prekonať svoj veľký strach z niečoho. To zliepanie programu a trénovanie občas trochu drhne a nudí, ale záverečná show je tak pecková, že to na tie 4* vytiahlo. A dcérenka moja bola spokojná a vysmiata a to je hlavné. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych lepší než první díl, který nepotěší jen malé děti, ale rozladí emoce také kdejakému dospělákovi. Příběh o "proražení do světa" a "návrat Callawaye" jsou dva silné náměty, které tu diváka strhnou, na oko je film barevný a energický, kvůli tomu se na to opravdu dobře kouká, písničky se mi tu také líbí více než u předchůdce, ale jedno mají přeci jen společné, a to naprosto dokonalou finálovou show. Muzikál pro fanoušky hudby. Čisté 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Animák Zpívej z roku 2016 byl v kinech obřím hitem, který si v kinech došel pro 634 milionů dolarů. Studio Illumination tak rázem mělo po sériích Já, padouch a Tajný život mazlíčků zaděláno na další úspěšnou franšízu. A muselo tedy povinně dojít na pokračování. Fakt, že se na něj muselo čekat 5 let od premiéry prvního filmu ovšem naznačoval, že tvůrci pokračování neodbyli, což je ve výsledku nakonec vidět. Zpívej 2 totiž rozhodně nevypadá odbytě a prvnímu filmu nedělá ostudu. Studio Illumunation pochopitelně v rámci animace nedosahuje kvalit studií Pixar, Walt Disney Animation či Ghibi. V rámci Zpívej 2 ovšem vše vynahrazuje kreativitou. Zpívej 2 je muzikál a dle toho adekvátně předvádí velkolepá muzikálová čísla. Herci, kteří postavy mluví v originále naštěstí též umí dobře zpívat a díky tomu se to zpívání poslouchá pěkně. A především je tu spousty zábavných nápadů, které snadno vyloudí úsměv na tváři. Zpívej 2 přitom tak nějak automaticky nabývá pocitu nastavované kaše a kouzla prvního filmu v tomhle ohledu úplně nedosahuje, přesto to ovšem pořád neztrácí roztomilost a a především zábavnost. Opět má každá ze stěžejních postav svou vlastní linku a zamrzí jen absence myšáka Mikea z prvního filmu, který v prvním filmu patřil mezi nejzajímavější postavy. V zápletce už tak nabité postavami by ovšem nejspíš pro něj stejně neexistoval ideální prostor. Z nejnovějších postav poté zaujme především lev Clay Calloway, kterého v originále mluví Bono. Jeho osobní linka je ve finále nejsilnější. Zpívej 2 přitom pochopitelně v osobní rovině tohoto umělce, kterého poznamenala osudová ztráta nejde úplně na dřeň. Přeci jen ovšem dohra jeho aktu může vehnat lehkou slzičku do tváře. Navíc zde dojde ke Coming outu jednoho kocoura. Který animák cílený spíše na dětské publikum byl v poslední době tak pokrokový? Poselství o tom jít si za svým snem a nevzdávat je poměrně přesvědčivé. Kadence vtipů je dostatečná a celkově jde o animák, který rodiče při doprovodu ratolestí nebude muset vyloženě trápit. Tvůrci Garth Jennings a Christophe Lourderet přišli s další várkou půvabných muzikálových čísel a ve finále jde o ideální podívanou pro celou rodinu. Kouzlo jedničky je sice fuč, dvojka ovšem vyloženou ostudu rozhodně nedělá. PS: Český dabing je opět fajn a moudré rozhodnutí o tom, že postavy budou zpívat v originále zůstalo (tentokrát to platí i o dikobrazí slečně Ash, kterou dabuje Ewa Farna a v originále Scarlett Johansson). Pavel Soukup se poté v roli Claye Callowaya snaží, Bono je ovšem Bono. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Koukám, že druhý díl animáku Zpívej má vyšší hodnocení než ten první. Já tedy půjdu proti proudu, protože zatímco první díl měl skvělý příběh a chytlavé songy, tak u toho druhého je to o chlup, možná o dva chlupy horší. Zaprvé se mi v tomto pokračování moc nelíbily písničky, zadruhé začátek příběhu mě vůbec nezaujal, i když se to postupně zlepšovalo a závěrečné muzikálové představení bylo fajn. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama