Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Recenze (54)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozjelo se to parádně, pak se to přirozeně přehouplo v soustředěnou psychologickou sondu aby se to následně v závěru sice uvěřitelně, ale trošku zbytečně přeladilo na čistě thrilleroidní vlnu.... Ale vůbec to není špatné. Vztahy mezi postavami jsou kvalitně nadhozené. Některé scény jsou nepříjemné. Jiné zase překvapivě empatické.... Někde mezi 3 a 4 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý snímek, na kterém je vidět, že se trochu inspiroval úspěchem seriálu "Stranger Things" a hlavně jejich vizuálem dobovým zasazením a případně i hudební složkou. Má to ale o něco drsnější okraje, které jsou spojené s tím, že primárně zde zlo nevychází z něčeho nadpřirozeného, ale z člověka. A to je vždy pořádná síla. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu divák okamžitě zvedne hodnocení, když mu konečně docvaknou ty titěrné náznaky a s hrůzou zjistí jeden nečekanej twist, kterej je z ranku "možná to tak bylo". Kdo už film viděl, může se mrknout do diskuze na jedno video a žasnout. Nebo možná ne. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá záležitost, která opravdu vypadá, jak kdyby byla natočena v polovině 90. let. Žádný zasraný mobilní telefony, žádný vymrdaný asociální média. Děti si prostě spolu ještě hráli venku a vyváděli píčoviny v lese... Hodně nepředvídatelný, žádný klišé. Hodně pevná ruka režiséra, naprosto skvěle vybraní mladí herci. Nevim, kde je vyhrabali, ale působí neskutečně autenticky. Scénář se konci zvrhne trošku v jiný žánr, ale ta kamera a svícení je výbordelný. Překvapení roku a věřím, že o tvůrcích v budoucnu ještě uslyšíme. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Unylý, pomalu ukapávající film plný neživotných postav. Indie film neznamená film naplnit lúzry bez šancí na přežití a chodit po městě a lese a nedělat nic. To se tvůrci spletli. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

4 kamarádi se chodí ven bavit jednoho dne se jejich zábava zvrtne a jeden z nich umře (plusové body, že to je ten největší kripl, kterému jsem přál smrt od začátku filmu) . Ostatní jsou z toho špatní a bojí se, že půjdou sedět tak jeho tělo schovají. Film se věnuje dvěma z nich (ten třetí jako by tam nebyl o něm se nedozvíme nic) a tomu jak to každý prožívá zatímco z toho co je zodpovědný za jednu z vražd se stává magor (což mě moc uvěřitelné nepříjde) tak druhý se zase bojí a nejradši by se udal. 60 procent nejvíce zaujala herečka Allison naopak ti dva kluci nic moc jeden vypadá jak klon Harry Pottera a druhý je nevýrazný. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Tahle nepříjemný film jsem dlouho neviděla. Prosím, přestaňte přirovnávat k Stranger Things - hrdinové nejsou děti, ale nadržení puberťáci a nejedná se o žádné retro s walkmany (postavy poslouchají discmany) - navíc není řečeno, v jakém roce se film odehrává, takže je jaksi jedno, jestli postavy teenagerů mají ipady nebo discmany, protože v jejich věku by mi rodiče stejně mp3 přehrávač nekoupili, takže asi tak. Partička 4 kamarádů provádí různé blbosti, které dospívající kluci obyčejně vyvádějí a při jedné z takových blbostí jeden omylem zabije druhého. Po prvotním šoku z něčeho tak osudového se "vrah" rozhodne, že tohle je super způsob, jak se zbavit lidí, kteří vás serou. Takže po pár dnech se zbaví jednoho vysmaženého spolužáka, který ho na začátku šikanoval. A aby to nebylo málo, tak holka, která se mu vždy líbila jede po jeho nejlepším kamarádovi. Co s tím? Po skončení filmu jsem měla ještě dlouho svírání v žaludku, protože nejděsivější na tom všem je, že takového Joshe můžete znát i ve svém životě. Jen stačí, kdy mu totálně rupne v bedně. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(1/2019) Celkom slušné psycho na film, ktorý by mohol budiť dojem nejakej odlahčenej záležitosti pre teen publikum. Ťažká až temná atmosféra, pár docela shocking momentov a výborný mladý herci, hlavné plusy. Škoda prirýchleho a vcelku štandardného záveru, kľudne to mohli dajme tomu hodiť trošku k Donnie Darkovi. (6/10) ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené teenage dramíčko bez laciností a klišé zasazené do 90. let. Kamarádství, dospívání, poflakování, osudová chyba, svědomí, nedůvěra, láska, žárlivost. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

90 léta jak vyšitá, parta teenagerů a nečekaně temný časy. Film o dospívání, který se postupně přesune k dramatu, v závěru bych řekl až hororu a tyhle žánrové přesuny ho sráží dolů nejvíc ze všeho, jsou totiž dohromady sešity trochu horkou jehlou a ta násilná cesta k neopodstatněnému finále mrzí asi nejvíc. Nevím jestli režisér Kevin Phillips vyrůstal v devadesátkách, ale co se tomuhle filmu opravdu musí nechat je jeho dobové zasazení. Velmi přesné vyobrazení let devadesátých tomu dává jedinečnou atmosféru a dovoluje nám to se sblížit s hlavní postavou o trochu víc než u jiných podobných filmů. Super Dark Times by se dalo srovnat s podobným As You Are, spojitost mají zároveň i v Owenu Campbellovi jako hlavní postavě. Tady mi ovšem jeho herecký výkon tolik nesedl a ani Charlie Tahan mě naprosto nepřesvědčil o svých kvalitách. Je to další z důvodů proč si mě tenhle snímek úplně nezískal a As You Are bych asi doporučil přednostněji. Rozhodně ale dokážu ocenit celkové kvality filmu a s přihlédnutím k faktu, že je to Phillipsův první počin se dají některé přešlapy i přehlédnout. Celkově jich je ale tolik a v konkurenci roku 2017, kdy bylo těch prvních velmi povedených počinů opravdu hromada, Super Dark Times trochu sklouzávají do průměru. Nicméně Kevin Phillips je určitě jméno, které bude stát za sledování. 66% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Název filmu jeho atmosféru a příběh vystihuje velmi přesně. Jde o jeden z těch filmů, které začnou v pohodovém stylu a postupně se věci kazí a eskalují čím dál více, což je v tomto případě obzvláště intenzivní a mnohdy šokující, neboť se vše děje mladým klukům, což je samozřejmě mnohem silnějším zážitkem, než kdyby se stejné hrůzy děly dospělým lidem. Ačkoliv je příběh a jeho zpracování zajímavé a odpovídajícím způsobem atmosferické, film přesto stojí a padá na hereckých výkonech hlavních představitelů, kteří jsou naprosto suverénní. Super Dark Times je filmem, na který jen tak někdo nenarazí, ale ten, kdo se k němu náhodou dostane za to bude jednoznačně rád. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čudný film, aký nevzniká každý deň a dokonca ani rok. Ospalé americké mestečko niekde uprostred 90. rokov, štyria priatelia a jedna nešťastná tragédia, ktorá úplne zmení ich životy. Skutočne temný a nepredvídateľný snímok, ktorý si ma získal hlavne v prvej polhodine. V prostrednej časti to síce rapídne strácalo tempo ale záver je znovu veľmi intenzívny, brutálny a aj pomerne šokujúci. Napriek všetkým pozitívam sa však neviem ubrániť dojmu, že sa z toho dalo vyťažiť podstatne viac. Námet to je veľmi zaujímavý. 65 %!! ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt rozsekalo. Nepříjemné, skvěle zahrané a sugestivně nasnímané. Film, který nejde z hlavy, ale druhé zkouknutí určitě jen tak nedáte. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Ten 90. feeling je naprosto famózní a k tomuto nezávislému (nízkorozpočtovému) teenage thrilleru sedí jako prdel na hrnec! Herci jsou brilantní a hlavně neskutečně přirození, což se skvěle snoubí s prací s kamerou a celkovým retro feelingem, kde některé scény vypadají, jako by k nám zabloudili časem z devadesátek. Atmosféra je prostě skvělá a mrazivá od první do poslední chvíle. Příběh nechává diváka první 2/3 příjemně tápat a nenabízet úplně přímočaré odpovědi, což je super, protože právě vyústění příběhu není bohužel úplně naplňující... ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Režisér Kevin Phillips natočil příběh o dospívání dvou kamarádů někde na poklidném předměstí, do kterého dramaticky a náhle zasáhne tragedie. Super Dark Times je film dvou rozdílných částí. První polovina je civilním dramatem a ve své druhé části přechází díky snovým až halucinogenním scénám do lehce mysteriozního thrilleru. Tvůrcům se daří budovat lehce mrazivou atmosféru. Velkým kladem je povedený výběr hlavních protagonistů, kteří podávají slušné a uvěřitelné herecké výkony a to i díky dobře padnoucím dialogům. Hravá kamera Eliho Borna si dokáže pohrát s okoukanými běžnými kulisami a vykouzlit něco lehce nevšedního. Nevěřil jsem, že řeknu o filmu, který je dějově zasazen do období mého vlastního dospívání v 90. letech minulého století, že je slušné retro, ale je to tak... Solidní jednohubka, která neurazí a dokáže dobře zabavit. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Možná nadhodnocuju, ale pro mě to bylo super. Nebudu spoilerovat ani popisovat příběh, jelikož si myslim že si každej film užije víc pokud si o něm nebude nic číst, stejně jako jsem to udělal já. Je to něco jako Stand By Me naruby, z 90. let a se super dark atmosférou. Hodně uvěřitelná parta teenagerů, možná uvěřitelnější než parta ze Stranger Things, smysluplný dialogy, slušná kamera a hodně hodně hodně dobrej soundtrack od mistra minimalistickýho electra Bena Frosta. Mámu hlavní postavy hraje Kimberly z Brainscanu což bylo trochu ujetý :)) Moc pěknej indie film. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Vynikající nezávislé teenage drama, které se může opřít nejen o skvělou art režii s dobrou kamerou, ale i o kvalitní scénář. Co se může stát při neopatrnosti a jaké to může mít následky? Film, který ve mně zůstal. Nepovedený je pouze závěr filmu, který spadá spíše do béčkových vod. 75 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Temná zákoutí klučičího dospívání. V rámci žánru "parta kluků se toulá městem, kecá o blbostech a sní o holkách", tohle patří ke špičce, navíc je to protkané thrillerem s fainovou mysteriózní atmosférou. Svěží závan v teen žánru a zároveň hodně silný debut. ()

Reklama

Reklama