Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (5)

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštně pojatý dokument. O ohavné a dosud pořádně nevyšetřené vraždě malé holčičky se dozvídáme pomocí záběrů z konkurzu na hrané ztvárnění toho, co se tenkrát odehrálo. Spíše amatérští herci a herečky během kamerových zkoušek jakoby mimoděk odhalují jednotlivé informace o šokující vraždě v americkém zapadákově a velmi často se jedná o lidi, kteří bydleli poblíž a hodně to kdysi prožívali. Herci se taky rádi podělí o svůj názor na to, kdo a jak malou JonBenet zabil, a také se často svěří se svými vlastními traumatickými zkušenostmi. Díky tomu můžeme vidět, jak naše zkušenosti ovlivňují naše názory a pohled na svět. Občas mi přišlo docela škoda, že se spíš nedozvídáme fakta, že tu prim hrají dojmy jednotlivých herců, ale to měl být bezpochyby účel, a výsledek je opravdu povedený a zajímavý. Vše potom vyeskaluje v neméně originální a působivé finále, které navazuje na předchozí stopáž plnou emocí a zastřené pravdy. (8/10) ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Citam vela negativnych komentarov, ale podla mna to vobec nebolo zle, prave naopak. V poslednej dobe som videla niekolko dokumentarnych filmov a vsetko sa presne drzali sablony. Kitty Green to proste ponala inak a ponukla nam nieco ine ako obvykle nalinajkovany scenar. Prostrednictvom aspirujucich hercov nepriamo rozprava pribeh zavrazdenej detskej kralovnej krasy (uz len samotna sutaz je pre mna namet na minimalne hororovy film). ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Pokud nic nevíte o případu vraždy šestileté holčičky JonBenét Ramsey, pak na tenhle "dokument" budete zírat jako tele na nový vrata. To byl i můj případ, protože jsem si před shlédnutím nechtěla zjišťovat žádné informace a tím je hltat přímo z dokumentu. Asi se má jednat o artový underground, který se vydává směrem, že několik herců či ochotníků přišlo na konkurz na určité postavy, které v případu hrály zásadní roli a mimoto, že odříkávají text, tak vypouští i svoje názory na to, kdo to udělal nebo kde v té době oni sami byly nebo co strašného se v životě stalo jim a jak na to reagovali. Je to jen obyčejná inscenace, bez jakýchkoliv vědeckých podkladů nebo důkazů, prostě jen "jedna paní povídala" a to mě strašně zklamalo. Pak jsem si pustila dokument "The Case Of: JonBenét Ramsey" a to je prosím dokument. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

zaujimova ponati dokument o dodnes nevyriesenej vrazde mladej jonbennet, ale radsej by som si tento pribeh v klasickom ponati (i ked urcite sa nieco take na toto tema na internete nachadza)... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se dle mého naprosto minul s účelem. Cením si režisérky za snahu experimentovat na poměrně neexperimentálním dokumentárním poli, ovšem výsledkem je 80 minut nudy se zprvu zajímavým konceptem. Fakta či teorie jsou podávána stylem "jedna paní povídala" a ve výsledku je to spíše než o smrti JonBenet o názorech herců, kteří ve fiktivním filmu ztvárňují rodinu Ramseyových. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama