Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Recenze (160)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Ildikó Enyedi určite dobre pozná maďarskú národnú mentalitu, ktorú dokonale vystihla. Vidieť to na dobre prepracovanom scenári, ktorý aj slušne zrežírovala. Veľmi prirodzený obyčajný príbeh, obyčajných ľudí, avšak zaujímavý s dobrými hereckými postavami. Úžasný výkon 91 ročnej Itala Békés. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký zaujímavý maďarský romantický bizár, ktorý divákovi ponúkne trápno-dramatickú romancu založenú na spoločných snoch hlavných protagonistov a na ich vzájomnom postupnom zbližovaní napriek ich rozdielnosti. Herecké výkony fajn, hlavne Slovenka potešila. Každopádne na mňa moc pomalé a bez nejakého výrazného emocionálneho vypätia. 65 % ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Povedené, jiné, občas silné, občas nechutné. Tak nějak bych to asi shrnul. Plyne to v pomalejším tempu, ale nenudí; hlavní hrdinové jsou takoví blázni, že nás prostě zajímá, co s nimi bude. O nepravděpodobné lásce, jelenech v zimě a o tom, že i outsideři to nakonec mohou dobře skoulet. Zvláštní, zajímavý biják. [80%; 2017-10-23 Kino Aero] ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Maďarsky citovo pestré a úprimné s nerealistickou, napriek tomu presvedčivou zápletkou, čo ma pri režisérkinom veku milo prekvapilo. U mňa 1. akosť. ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

Jack & Rose z jatek.. Krystalická láska. Tak jemně vyprávěná. Stačí jen jedna píseň a herci hrají beze slov pouze očima (scéna po o). Skvostná kamera a pastelově studené obrazy. Spousta krve a uřezaných kopýtek. Tak tohle je pro mne skutečná love story. Na míle vzdálená těm upachtěnejm americkejm a britskejm cukr filmům. Ten příběh, jeho vývoj a konec je pro mně uvěřitelnější než všechny ty slaďáky a oplodňováky. Jasně, nebude to film pro každého, protože je hodně jiný. Nikdo tam není dokonale krásný, bohatý a dokonce mluví tou nejlegračnější řečí hned po Schwarzenberkovi. Kéž by i u nás měl někdo varlata natočit něco tak nevídaného. Ačkoliv - raději nee, beztak by tam zase "hráli" Gayslerka s Vyliškou... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Úchvatný filmový zážitek. Tělo si moc neužívalo, ale duše si lebedila. Byl to okouzlující a neodtrhnutelný pohled na oba hlavní představitele. Jako kdyby je vzájemně přitahovaly silné magnety. A tyto magnety mě táhly i za nima. Chvílemi mě mrazilo tolik, že jsem nemohl vydržet pohled na filmové dění, jak to bylo silné. A zároveň neskutečně křehké, jako kdyby se to mělo jedním mrknutím víčka všechno rozpadnout. Nerozpakuji se udělit plný počet, opravdu to za to stálo. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Všichni toužíme po lásce a vztahu.Jsme živočišný druh,který to má geneticky předurčeno.Někteří z nás to však mají složitější.Filmová lahůdka,moc jsem si to užila. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Kvalitní scénář a dobré dialogy. Začátek trochu těžkopádný. Výkon obou herců v hlavních rolích je mimořádný. Film jim dává obrovský prostor a oni ho dokáží zaplnit. Explicitní scény plné krve nejsou samoúčelné a film nemá mnoho hluchých míst. Pomalejší děj je na místě. 80% ()

e_Fox 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh o dvojci, kterou spojí práce a zjistí, že mají stejné sny. Připomínalo to hodně severské filmy. Prostředí jatek, tomu jen dodávalo na syrovosti. Jeden z filmů, co vás nenechá chladným a ještě douho nad ním budete přemýšlet.. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Love story dvou lidí, kteří jsou velice odlišní na povrch, ale uvnitř svých duší spolu silně souzní a skrze své sny se pomalu a složitě sbližují. Originální počin, který ale u mne v tomto případě neznamená zajímavý. Značný podíl na stopáži zabírají zbytečně dlouhé pasáže z jatek a záběry vysoké zvěře v lese, které i přes svůj zřejmý symbolický význam až příliš rozbíjejí samotnou vztahovou linii. Mně prostě a jednoduše toto pojetí nesedlo. 45 %. ()

PanJelen 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je romantickým kultem Láska nebeská, ale pro mě to bude O těle a duši. Neobvyklá love story, odehrávající se převážně na jatkách, nesází na klasický příběh o naivní lásce, je prostě naprosto jiná. Postavy si k sobě hledají cestu prostřednictvím stejného snu (kdy jsou jelen a laň v zasněženém lese) a tento sen se snaží naplnit i v reálném životě. Pozor, film obsahuje pár drsných scén a chápu, že pro slabší povahy to může být problém, ale pro milovníky jelenů (ke kterým jsem měl vždy blízko) se může jednat o to nejlepší co si pustit, když chcete vidět tak trochu netradiční příběh o lásce. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca osobná dráma dvoch ľudí a ich vzťahu, ozvláštnená fantaskným prvkom zdieľaného sna. Obaja hrdinovia Mária aj Endre sú svojím spôsobom outsideri. Endre preto, že má ochrnutú ruka a Mária lebo trpí aspergerovým syndrómom alebo nejakou poruchou autistického spektra, ktorá jej bráni nadviazať kontakt s ostatnými ľuďmi. Film tak môže pripomínať animovanú snímku Mary and Max. Alexandra Borbély stvárnila komplikovanú postavu Márie skvele. Géza Morcsányi nemal o nič ľahšiu úlohu a Endreho sa mu podarili zahrať veľmi dobre. Produkcia v medzerách medzi banálnym dejom citlivo mapuje pocity hlavných postáv a zachytáva postupne budovaný vzťah. Zábery snov pekne dokresľujú reálnu rovinu hoci v nich môžeme sledovať len zvieratá ponorené v tichu lesa. Škoda, že sa produkcii nepodarilo aj v banálnych častiach príbehu udržať atmosféru, pretože v nich je atmosféra skoro až priemerná kým v intímnych pasážach jemne hustne, trepoce sa ako motýle v bruchu a miestami dojímavo skvapalnieva. Blízku vzdialenosť Endreho a Márie sa darí zachytiť a skvelou kompozíciou obrazu či už v celku alebo v detaile. 90% ()

Kardio 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem moc vysoká očekávání, když jsem na letní filmové škole na tenhle film šel. Vlastně jsem ho chtěl dokonce vynechat. Teď jsem rád že jsem to neudělal, protože by to byla strašlivá chyba. Scény s jelenama jsou kouzelné. A i přes svou surovost si tento maďarský snímek udržuje svou odlehčenou atmosféru, která je budována opravdu netradičním a geniálním způsobem. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane bitúnok a krvavá realita. Na druhej strane čisté, krásne sny z lesa, kde sa v rannej rose a hmle stretávajú jeleň a laň. Neobvyklý príbeh lásky dvoch ľudí, ktorí sú každý určitým spôsobom poznačení a ktorím každému navonok niečo chýba, ale o to majú hĺbavejší vnútorný svet. Melanchólia tohoto ľúbostného príbehu ma opantala. Výborné herecké výkony oboch hlavných predstaviteľov (slovenská herečka herečka Alexandra Borbély bola skvelá). Nádherná vizuálna kamera a poetická hudba hlavne lesných pasáží je krásna. A titulná pieseň "Laura Marling - What He Wrote " musí každého poslucháča uviesť do clivej melanchólie. Ako sa hovorí "Ani jedno oko nezostalo suché." ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle artový film byl malinko zvláštní....o tom, že někteří lidé jsou hodně jiní a taky hodně osamocení. Skoro až odporné ukázky z masokombinátu k oproti jakoby křehké postavě Marie byly paradoxní :-) ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Strááášne pomalý. Ako Paríž Texas v blahej pamäti a podobne dobrý. A... Takto. Niekto si myslí že Lanthimos točí dobré filmy. A niekto si myslí že nie. A hovorí aha toto je dobrý film... nie zabitie posvätného jeleňa....Jurcekk mal si sťahovacie obdobie, narazil si aj na toto tak si sa teśil. A klaplo to... Čistá päťka. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Ozaj netradičná romantika. Nepobozkaná, autistická dievčinka pracuje na bitúnku, priamo tam kde vraždia dobytok a vo voľnom čase sníva o jeleňovi. A nakoniec ho aj nájde a práve takého čo hľadá jelenicu. Nuž prečo nie. Vidieť pre zmenu niečo takéto, čo je na míle vzdialené hollywoodskemu klišé, je osviežujúce. Úsporné dialógy, bizarné scény, smutné kravie pohľady. Režisérka je buď členkou silnej jatočnej lobby, alebo nejakej vegetariánskej sekty. Celkovo ma to ako zarytého mäsožrúta dosť bavilo, hoci to až taká sranda nebola a ku koncu, vo vani, mi veru aj stuhla krv v žilách. Kvalitná filmarina. 72 % ()

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama