Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Slzy Sýrie, který nabízí pronikavý, vyčerpávající a zevrubný pohled na brutální pětiletý konflikt, čerpá ze stovek hodin autentických záběrů z válkou zmítané Sýrie pořízených syrskými aktivisty a novináři, stejně jako ze svědectví protestujících dětí, vůdců revoluce, ochránců lidských práv, běžných občanů a vysoce postavených armádních generálů, kteří dezertovali od vlády prezidenta Asada. Jejich kolektivní příběhy jsou voláním o pomoc a pozornost světa, který tak málo rozumí jejich situaci a nedokáže se shodnout na jednotném řešení. Dokument Slzy Sýrie od ruského režiséra Jevgenije Afinejevského, který natočil na Oscara nominovaný film Winter on Fire, měl v roce 2017 premiéru na filmovém festivalu v Sundance. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to má něco do sebe a je to zajímavé. Některé části jsou hodně emotivní a člověka dostanou (ten útok sarinem například i ten úvod do té vzpoury je hodně povedený). Vše je chyba systému organizace jako OSN jsou totálně na hovno jelikož na jediné co se zmůžou je něco odsoudit a dávat statistiky, ale aby něčemu zabránily to ne. Kdyby byli co k čemu tak tam pošlou vojáky a ochrání je případně jim dovezou jídlo a nevalí pindy ve stylu ten a ten je rasista a Osn odsuzuje. Jinak respekt před těma co se chtějí vrátit zpět až tam bude pořádek (pokud teda někdy bude) bohužel mám pocit, že jich bude menšina. P.s. Putin byl vždy hajzl a hajzlem bude,ale i on se dočká za to co tam dělá. P.p.s ty odpady daly nejspíše zapřísahlí komunisté a milovníci Putina nebo Assada. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej zastánce imigrantů, protože valná většina z nich je opravdu jen ekonomickejch. Ale....pokud byste žili posledních deset let v Allepu, nebo v jiným syrským městě a sem tam by Vám tam Bašar poslal raketu s chlórem, či sarin, asi byste si v záplavě těl Vašich dětí, blízkých a známých rozmysleli, jestli v tomhle opravdu chcete žít. Lidi koukají na bednu, vidí zmedializovanej obrázek islámu, jenže lidi, kteří tam žijí nejsou žádný radikální mrdky. Radikály tam přitáhl Bašar, protože se svou lidovou armádou přestal zvládat občanskou válku. Jenže už netušil, že IS bude jako rakovina a proroste tak hluboko a navíc bude chtít expandovat. Neuvěřitelnej obrázek z opravdovýho dění v Sýrii. 100% P.s.: když Vašeho devatenáctiletýho syna půl druhýho roku vězní a mučí za to, že napsal na fesjbůk status, kterým vyjádřil nesouhlas s radikálním islámem, tak je asi něco špatně... ()

Reklama

Mitisko odpad!

všechny recenze uživatele

Po vzhiadnutí tohto dokumentu mám tieto otázky: 1) Tá dobrá slobodná armáda z kade má tie zbrane ktoré používa na záberoch. Ty automatické protitankové strely americkej výroby kdo ich zaplatil ako sa dostali do ich rúk tak moderné zbrane ? 2) Ten voják ktorý tvrdí v dokumente že Assadov režim pácha 98% zla a ISIL 2% chcel by som vedeť jak na to došiel 3) Drvivú čast dokumentu vyprávajú mladé (malé) deti. Jak može mať 10 ročné dieťa takýto vyspelý názor na situáciu ktorá prebieha v Sírii ? Jak tieto deti možu mať tak jasno v názoroch a ani raz sa nezakoktajú keď hovoria na kameru ? 4) Prečo dokument vytrháva z kontextu Assadovích vyjadreniach len krátké časti ktoré sa hodia do posolstva dokumentu ? Prečo nemá divák čas na to aby si vypočul celú reč Assáda a aby mohol zhodnotiť sám divák čo ten Assad vlastne hovoril ? V dokumente majú čas na výpovede detí ktoré v podstate hovoria všetky dokola to isté za všetko može ten zlý Assad a to špatné Rusko. Ak tento dokument má vzniesť svetlo do situácie tak boh nás ochraňuj od takýchto zdrojov informácií. Dokument nedáva priestor druhej strane ani na minútu. Používa sugestívne psychologické praktiky, ako emočné "útoky" detí ktoré tvoria drvivú vačšinu dokumentu. Ako dokument toto "dielo" hodnotím jako odpad a špatný zdroj informácií a to z hore uvedených dovodov. Nechcem si predstaviť jak by pán Evgeny Afineevsky spracoval dokument o Libyi, to by boli asi nekonečné ódy na novú demokraciu ktorá im tam tak chýbala... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Bohužel, je to jedno velké zklamání. Sýrii mám docela dobře procestovanou ještě před válkou. Doufal jsem, že se něco dozvím o průběhu celého konfliktu. Začátek skutečně sliboval fakta, jenže pak se celý dokument uhnul do záběrů bombardování, raněných a mrtvých, fakta šla zkrátka stranou. Začal jsem mít podivný pocit, zejména když vypovídali jen děti, že jsem tak trochu manipulován. Zajímalo mne hlavně rozložení sil těsně před tím, než se Rusko vložilo do konfliktu a důvodu jeho vstupu. O účasti EU a USA neslyšíme ani slovo, ačkoli akce probíhaly, bezletová zóna atd. Jde o zpatlaný dokument, který neprospěje vůbec nikomu a bude zejména vodou na mlýn všem "opravdovým vlastencům".40% ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh o hodné FSA, které všichni ubližují, i džihádističtí kamarádi z přejmenované Al Kajdy, se kterými bojovali bok po boku. No není to nespravedlivé? Škoda, že to začali vyprávět až od roku 1963. Jít dvě až tři dekády zpátky, dozvědeli bychom se, že začínající demokratické poměry v Sýrii zhatilo CIA - https://international-review.org/the-origins-of-dictatorship-in-syria/. To se ale nehodí ne? To by ty americký vlajky na dětských obrázcích vypadaly blbě. V úvodu se ani nehodilo Muslimské bratrstvo: "Ve městě Hama v roce 1982 povstali obyvatelé.. 40 000 obětí" (mimochodem na Wikipedii je rozpětí 2000 - 40 000). Míra drastických záběrů supluje objektivitu Tenhle konflikt je složitej, má tolik větví a tolik různých sil se to snaží překroutit a i Evgeny přináší jen to co někdo zaplatil. Propagandu naroubovanou na utrpení lidí.. Ale já si můžu z různých zdrojů přečíst jak to bylo například s tím, že: "Assad propustil zločince, kteří se pak dostali do vedení Islámského státu". A nejspíše to bylo jinak, než co tam pán se sarkastickým úsměvem popisuje. Samo role Ruska, Íránu a dokonce i Iráku je zcela apokalyptická.. a nejhorší, nejhorší jsou ruský bomby, to je snad jasný ne.. Tohle je jasná účelová srajda. Nechybí ani óda na Bílé helmy, škoda, že tam nefrkli pár záběrů kde asistují při popravách, které páchají džihádisté atd. Jinak na začátku střihač mírně zaspal, v té květinové revoluci plné lásky a míru jsou na záběrech vidět muslimští radikálové. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama