Reklama

Reklama

Kincsem - sázka na pomstu

  • Česko Kincsem (více)
Trailer 2
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternativní 118 min)

Režie:

Gábor Herendi

Hrají:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pomsta, láska, sláva... Ernő Blaskovich, syn aristokrata a trenéra koní, ztratil všechno po maďarské revoluci v roce 1848. Jeho nesmyslnému a sebezničujícímu životu dává smysl jedinečný kůň Kincsem. Dostane šanci získat všechno zpět... Otec Ernő Blaskoviche, Sandor, aristokrat a trenér koní, byl popraven bývalým kamarádem ve zbrani, hrabětem Otto von Oettingenem (Tibor Gáspár) po neúspěšném spiknutí. Blaskovichův osiřelý syn Ernő je zbaven svého jmění a je vyhoštěn z rodinného paláce. Majetek připadl von Oettingenovi jako oficiální odměna za služby císaři. Po více než dvaceti letech je Ernő (Ervin Nagy) playboy obletovaný ženami, navštěvuje nejlepší budapešťské nevěstince a operní domy, baví se častými souboji, a přesto zůstává zlomen. Živí se tím, že kupuje a sází na dostihové koně, ale obvykle ztrácí víc, než vyhraje. Ernőův zájem vzbudí setkání s temperamentní dcerou von Oettingena Klarou (Andrea Petrik), ona ho však opakovaně odmítá pro jeho skandální pověst. Daruje mu ale úžasnou a nezkrotnou klisnu jménem Kincsem. Ernő se věnuje jejímu výcviku a chce z ní udělat světového šampióna. Má šanci nejen vylepšit svou finanční situaci, ale také připravit opožděnou pomstu von Oettingenovi a získat zpět svůj majetek. Jeho nejnebezpečnějším soupeřem je však láska… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (55)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

No a čo, že Maďari do titulnej postavy obsadili v súčasnosti asi ich najfešnejšieho herca (Ervin Nagy), ktorý má so skutočným Ernő Blaskovichom pramálo spoločného (snáď iba meno a koňa). No a čo, že kostymérom dovolili príliš popustiť uzdu svojej fantázii. No a čo, že celý príbeh je len romantickou fikciou. No a čo, že je to najdrahší maďarský film všetkých čias. No a čo, že niekedy som mala pocit, že tvorcovia na niečom frčali, keď to točili. Jednoducho viem že v tomto filme sa nachádza toho veľa čo mu možno vyčítať, no na druhej strane mi počas celej doby sledovania bolo jasné, že sa autori nebrali príliš vážne a tak som to nerobila ani ja a čuduj sa svete, film o skutočnom koníkovi menom Kincsem (Zlatíčko, či Pokladík?), ktorý vyhral všetko čo mohol, ma vo výsledku neskutočne bavil. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Film o najúspešnejšej dostihove kobyle všetkých čias Kincsem. Štartovala v 54 závodoch a všetky vyhrala. Pre zaujímavosť druhý v poradí Black Caviar ani nie polovica 25/25. Zlatíčko je maďarský národný poklad. Možno je to nadnesené, ale jej budúcnosť odhalili kto iní ako majstri v handlovaní a kradnutí koní Rómovia, ktorí ho chceli ukradnúť z viacerých na pohľad lepších. Filmový dej je prispôsobený, nie je pravdivý (mimo grófa Blaskovicha a Fraz-Jozefa, ten na rozdiel od filmu bol jej veľký fanúšik) . To však nevadí, práve naopak. Noblesa Rak.-Uhorska, bohémsky život, romantika, zrada, nádherné dobové oblečenie a dostihy ako by to človek videl na vlastné oči. Film v roku 2017 bol najdrahším filmom Maďarska, stál v prepočte cca 9,0 mil € a vydaril sa vrátane skvelých výkonov hercov. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych kdy viděl čistě maďarský film (rodina Smolíkova byla seriál, a navíc animovaný), ale je vidět, že je na tom maďarská kinematografie mnohem líp než česká... Film je moc hezký, zvláště záběry na běžící koně, příběh zajímavý, dobové kostýmy lehce střihnuté steampunkem, herci sympatičtí - takže rozhodně dobrý a milý film - mile překvapil...80% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi hodnotí velice dobře, protože se na to velmi dobře dívalo. Nádherný romanticko - dobrodružný příběh, jaký by troufám si tvrdit u nás nevznikl. Je pravda, že i tady bylo hned od počátku jasné který s kterou si bude souzen, ale nevadí protože děj ani chvilku nenudí. Jsou zde krásné záběry z dostihů a tak si přijdou na své i milovníci koní. Dokonce tu a tam je to i vtipné. Například finta s kočkou a " Zlatíčkem" nebo to selfie s velkým fotografickým přístrojem bylo úsměvné. Maďaři prostě u mne zabodovali a já neváhám dát plný počet hvězd za příjemně strávené dvě hodiny. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Ten kůň je učiněný zázrak."  Čekal jsem historický příběh s poctou pro Kincsem. Klisna by si zasloužila větší prostor na cestě za slávou. Třeba výcvik se mi zdál hodně okrajový.  Otravné jsou špinavé intriky šlechty. Na výpravě Maďaři nešetřily a je tady znát velmi štědrý rozpočet. Celkově snímek působí jako romantická pohádka s kouzelným koněm. 6/10 ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o doposud nejdražší maďarský film. Rozpočet filmu činil 10,5 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • „Kincsem“ má být kobyla, ale v některých záběrech museli filmaři použít hřebce. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2017 v Budapešti. (ČSFD)

Reklama

Reklama