Reklama

Reklama

Kincsem - sázka na pomstu

  • Česko Kincsem (více)
Trailer 2
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternativní 118 min)

Režie:

Gábor Herendi

Hrají:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pomsta, láska, sláva... Ernő Blaskovich, syn aristokrata a trenéra koní, ztratil všechno po maďarské revoluci v roce 1848. Jeho nesmyslnému a sebezničujícímu životu dává smysl jedinečný kůň Kincsem. Dostane šanci získat všechno zpět... Otec Ernő Blaskoviche, Sandor, aristokrat a trenér koní, byl popraven bývalým kamarádem ve zbrani, hrabětem Otto von Oettingenem (Tibor Gáspár) po neúspěšném spiknutí. Blaskovichův osiřelý syn Ernő je zbaven svého jmění a je vyhoštěn z rodinného paláce. Majetek připadl von Oettingenovi jako oficiální odměna za služby císaři. Po více než dvaceti letech je Ernő (Ervin Nagy) playboy obletovaný ženami, navštěvuje nejlepší budapešťské nevěstince a operní domy, baví se častými souboji, a přesto zůstává zlomen. Živí se tím, že kupuje a sází na dostihové koně, ale obvykle ztrácí víc, než vyhraje. Ernőův zájem vzbudí setkání s temperamentní dcerou von Oettingena Klarou (Andrea Petrik), ona ho však opakovaně odmítá pro jeho skandální pověst. Daruje mu ale úžasnou a nezkrotnou klisnu jménem Kincsem. Ernő se věnuje jejímu výcviku a chce z ní udělat světového šampióna. Má šanci nejen vylepšit svou finanční situaci, ale také připravit opožděnou pomstu von Oettingenovi a získat zpět svůj majetek. Jeho nejnebezpečnějším soupeřem je však láska… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (55)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to přišlo takové zdlouhové, ale pak to nabíralo a finále parádní. Ervin Nagy byl vynikající a Andrea Petrik se mě taky moc líbila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč by zrovna Maďaři nesvedli natočit velkorozpočtové historické drama a udělat to absolutní komerční formou? Kincsem je na oko hezký film. Má pěkný příběh o koňovi, který, soudím, zná každý Maďar v každém koutu Maďarska. Celé to působí moderně, hlavní hrdina se tváří, jak kdyby vypadl z nějakého steampunkového komiksu a ta historická atmosféra je k nezaplacení. Scénáristicky to ale přechází z dramatu přes komedii po romantično a tady celá ta kvalita filmu trošku uvadá. Nejvíc hlavně v romantických chvílích, kdy jsem měl pocit, jak kdybych koukal na nějakou maďarskou Angeliku v mužském provedení. Pokud Vám ale podobné filmy nevadí a máte rádi evropskou historii, musíte zde být spokojení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, že je to moc, ale po dlouhé době se mně film líbil tak, že jsem ho dala na jeden zátah, ani jsem okem nemrkla. Jistě, že bych ho někde trochu osekala a tu našla chybku a tam našla chybku, ale o to mně tentokrát nešlo. Podle skutečnosti je tady reálný asi jen Erno Blaschovich a Zlatíčko. To všechno ostatní je moc chutná omáčka a já jí asi potřebovala. Chválím kameru, celkově vizuální nádhera, dobové kostýmy, animace, líbila se mně romantická linie i když konec patřil mezi ty, které bych možná trochu pozměnila. A jak píše evulienka, ani tvůrci tenhle projekt nebrali strikně vážně a tak je to třeba i tak přijmout. Za mě spokojenost. Ervin je fešák, to se musí nechat i přes trošku naducané tvářičky a jako Erno měl fascinující černé brýle. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Hungarian Seabisciut. Remeselne vynikajuco osetrena limonada v hollywoodskom style. Tempo sice dost drhne a graduje to velmi nestastne, ale inak spokojnost. Nad vodou to drzi hlavne romanticka linka. 7/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Hezký romantický film o krásných koních z Uher 19. století (předminulého).  Svůj půvab a šarm má i Ernő Blaskovich (Ervin Nagy) a Klara von Oettingen (Andrea Petrik z Vojvodiny).  Jen si myslím, že po rakousko-uherském vyrovnání po roce 1867 nebyli Maďaři tak utlačováni.  Mimochodem velkým fanouškem Kincsem byl František Josef I.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Kombinace příběhu o skvělém dostihovém koni a romantické strory o lásce a pomstě, jež přesahují rodové animozity i generace. To vše šmrncnuté maďarským nacionalizmem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je jasné, prečo do hlavnej úlohy dali autori takého sympaťáka. Keby vybrali herca čo sa približuje predlohe, tak by sa asi nedostavil taký úspech, minimálne u ženského obecenstva... samozrejme, herec bol skvelý a sršala z neho veľká charizma. Ale ani ostatní herci nezaostali, každý jeden dokázal svojej postave vdýchnuť to svoje čaro a vystihnúť jej osobitý charakter. Celkovo som veľmi prekvapený technickou úrovňou snímku, ako už niekto povedal, je to taký malý Hollywood, na peniazoch sa veru rozhodne nešetrilo, čo sa prejavilo najmä na krásnej výprave, ktorej dojem ešte znásobila výborná kamera. Samotná dejová linka bola tiež zaujímavá, aj keď v niektorých miestach trochu strácala tempo. Na druhú stranu dostihové preteky boli síce výborne urobené a športovo napínavé, no bolo ich málo, to je asi taký jediný subjektívny nedostatok. Čo sa týka koňa - tak to už niekedy býva, že prekvapí práve ten, ktorý na začiatku nevzbudzuje veľké nádeje. V tomto prípade to bola kobylka Kincsem. Pekný príbeh, ktorý potešil aj z tej romantickej stránky, silný nadpriemer. 85/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi preceňované dielo, to len preto, že Maďari niečo natočili? Alebo asi, že je tu zatiaľ len 26 hodnotení. Nepekná herečka a príbeh o koňoch, to nemôže osloviť každého. Od Poliakov viem, že kone sú dobré akurát tak do klobás. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

No a čo, že Maďari do titulnej postavy obsadili v súčasnosti asi ich najfešnejšieho herca (Ervin Nagy), ktorý má so skutočným Ernő Blaskovichom pramálo spoločného (snáď iba meno a koňa). No a čo, že kostymérom dovolili príliš popustiť uzdu svojej fantázii. No a čo, že celý príbeh je len romantickou fikciou. No a čo, že je to najdrahší maďarský film všetkých čias. No a čo, že niekedy som mala pocit, že tvorcovia na niečom frčali, keď to točili. Jednoducho viem že v tomto filme sa nachádza toho veľa čo mu možno vyčítať, no na druhej strane mi počas celej doby sledovania bolo jasné, že sa autori nebrali príliš vážne a tak som to nerobila ani ja a čuduj sa svete, film o skutočnom koníkovi menom Kincsem (Zlatíčko, či Pokladík?), ktorý vyhral všetko čo mohol, ma vo výsledku neskutočne bavil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Maďaři se plácli přes kapsu a natočili velkolepou pohádku o svém zázračném koni. Film je přímo esencí maďarských stereotypů, takže tu máme šohaje sošného, kterému padají do náruče všechny ženy – od děvek, přes bordelmamá až po šlechtičny. Taky se zde vyskytuje hrdá vznešená dáma, souboje, čardáše, boj za svobodu, sebevražda, červené víno, koně cválající krajinou…  Popravdě, už mi tam chyběl jen guláš a termální lázně, aby byl obrázek Maďarska úplný. _____ Příběh o klisně Kincsem sice má několik opor v realitě (načetla jsem si to) – jako je kočičí souputník, jméno vlastníka a zejména neskutečná vítězná bilance dostihů, jinak jde však skutečně o pohádku. Autoři to příliš nezastírají, viz modernizované tance či kostýmy, které by v tehdejší době vynesly nositelům leda tak internaci v blázinci. Nebohý Franz Josef to nepěkně schytal, protože ve skutečnosti byl naopak klisniným fanouškem a ne, že by ji vnímal jako symbol odporu Maďarů vůči vídeňské vládě – což je ústřední a trochu legrační myšlenka filmu. Těžko věřit, že by císař z Vídně dojížděl na každý dostih a pak zklamaně sledoval, jak se Rakousko-Uhersko hroutí, protože opět vítězí maďarský podceňovaný kůň. ____ Když přistoupíte na pravidla hry, můžete se místy u této fantasmagorické podívané bavit. Vadilo mi však hnusné zacházení hrdiny se zvířaty a ke konci už se to vleklo, film je fakt dost dlouhý. ____ Osobně bych dala přednost, kdyby o Kincsem natočili film více odpovídající historii, ale konec konců, byla maďarský kůň a jim se to líbí takhle. SHRNUTÍ: Jak za pomoci dostihového koně rozbourat Rakousko-Uhersko. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* s chutí jsem se vrhnul na tento maďarský historický film, který sliboval slušný zážitek i díky tomu, že se jedná o jejich nejdražší film. Na výpravě ten balík peněz je určitě vidět i herecké obsazení bylo kvalitní. Příběh cílí na široké publikum, tak se nevyhne standardním prvkům, které jsou blízké jak tomuto, stejně i romantickému žánru. Ale patří to k tomu a byl jsem vcelku spokojen a od začátku tušíte jak to skončí. Co mě však občas kazilo dojem, tak různé modernizující prvky, které se do historického filmu z té doby vůbec nehodili - moderní tanec, fotoaparát či některé módní doplňky. Ale budiž chtěli to osvěžit - za mě to však srazilo známku pod čtyři hvězdičky. Své diváky si určitě najde, takže nebudu ani doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najprv som váhal, či sa do toho vôbec pustiť, ale predsa len tie veľmi dobré recenzie ma presvedčili. A napokon musím uznať, že tento maďarský film ma veľmi milo prekvapil a bol to naozaj kvalitný filmový zážitok. Už samotný základ príbehu ma oslovil, a malo to po celý čas skvelý spád, prakticky bez hluchých miest. Do toho výborná výprava, kostýmy, kulisy, scenérie - takže aj po estetickej stránke z mojej strany veľká spokojnosť. Zápletka o starej krivde a konských dostihoch bola pútavá, aj keď mierne predvídateľná (hoci napokon to až tak priamočiare našťastie nebolo). Postavy ma bavili, a herecké stvárnenie skutočne na úrovni. Zaujala ma najmä Andrea Petrik v úlohe Kláry, na ktorú som sa nevedel vynadívať. Fakt paráda, celkový dojem = (necelých) 5*! ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně podprůměrný film a to za cenu 230 mil. v českých korunách. Další věc, dostali v Maďarsku nevídaných 230 mil za příběh koně a udělali z toho ,,romantický,, (navíc vymyšlený!) mišmaš kde kůň má jen vedlejší roli. Měli jediněčný možnost natočit příběh o Kincsem. Měli na slušný film z konského prostředí. Škoda. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Dala bych skoro i pět, ale na to to bylo moc fantastické, takže dobrá 4 za příjemnou zábavu a i za skvělou změnu od těch do čela se deroucích Hollywood až na věky, tentokrát je porazil maďarský zázrak. Temperamentní čardáš,dobře obsazené, dobře zahrané,co víc si přát. Směle do toho. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Klíčem k líčení políčků, k nalíčeným, pohledným líčkům. Modré krve, mečem v třmenech. Šémem s podkovami. Aristokratka z rodu fauny, s volně vlající hřívou mezi kloboučníky. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výborně namíchaný koktejl z dobrodružství, kostýmů, lásky i úskoků a jedním neporazitelným koněm jako třešinkou na dortu. Mělo to své strhující dostihové okamžiky, ale i vtipné moderní taneční číslo. Z herců přímo sálalo nadšení a i přes konec přitažený za vlasy dám ze sympatií za pět. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Každý forint bolo v tom filme cítiť. Maďarský Matthew McConaughey v historickom filme s reálnymi udalosťami. Po madarskej revolúcií to veru šľachtici, ktorý tak nejak stáli na opačnej strane veru nemali ľahké. Zobrali im majetky, erby, panstvá, všetko. Celé to však zastrešuje ústredný príbeh s koňmi. S dostihovými koňmi. Kto by povedal, že v devätnástom storočí boli dostihy tak populárne a točili sa tam veľké love už vtedy. Tak nejak sa to tam preplieta s láskou, nenávisťou, pomstou a neľútostnými súbojmi na ovále. Ani tu sa však nevyhneme otrepanému klišé, milostným trojuholníkom a občasnému súboju. Film je akože celkom dobre vystavaný. Postavy bavia, ústredná dvoja má hĺbku, chémia medzi nimi funguje. Tá sa niečo dozvedieť aj z histórie, kostýmy a výprava skvelé. Dialógy občas škriabu, niekedy je aj konanie postáv nelogické, hlavne v závere. Avšak už dlho som nevidel dobrý, prizvukujem maďarský, historický film, s príbehom a peknými súbojmi ešte krajších koníkov. Objektívne silné tri, ale viď predchádzajúca veta. 4 z 5 ()

progression 

všechny recenze uživatele

Australané a Novozélanďané mají svého Phar Lapa, Američané Secretariata či Seabiscuita, Maďaři nezapomenutelnou a nikdy neporaženou klisnu Kincsem. Byl jsem zvědavý, jak se s "oslavou" své koňské hrdinky popasují Maďaři. Trošku mne zklamalo, že toho dostihového tam (na rozdíl od výše uvedených koňských legend) bylo o dost méně než jsem čekal a Kincsem by si to určitě zasloužila. O to více tam bylo bylo dobrodružného příběhu s motivem pomsty i ta nezbytná romantika. Od skutečnosti se to samozřejmě dost lišilo, ale je pravda, že Maďaři to pojali jako velkolepý příběh podle hollywoodského stylu a s hodně velkým finančním limitem, nejde tedy o film životopisný. Přesto se na to moc dobře koukalo, perfektně vybraní herci, kteří jednotlivé postavy patřičně zvýrazňovali. I když to nevypadalo moc důvěryhodně, tak ta "kouzelná" kočka je opravdu historicky podložená. Hrdost Maďarů v tehdejším Rakousko-Uhersku na úspěchy "své klisny" má ve filmu rovně.ž nemalou úlohu. Závěr filmu byl podle mého názoru až moc hollywoodský, ale s hodně přimhouřenýma očima tu poslední hvězdičku přihodím - hlavně za neuvěřitelnou bojovnici Kincsem, možná největší a nikdy neporaženou koňskou legendu. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Film o najúspešnejšej dostihove kobyle všetkých čias Kincsem. Štartovala v 54 závodoch a všetky vyhrala. Pre zaujímavosť druhý v poradí Black Caviar ani nie polovica 25/25. Zlatíčko je maďarský národný poklad. Možno je to nadnesené, ale jej budúcnosť odhalili kto iní ako majstri v handlovaní a kradnutí koní Rómovia, ktorí ho chceli ukradnúť z viacerých na pohľad lepších. Filmový dej je prispôsobený, nie je pravdivý (mimo grófa Blaskovicha a Fraz-Jozefa, ten na rozdiel od filmu bol jej veľký fanúšik) . To však nevadí, práve naopak. Noblesa Rak.-Uhorska, bohémsky život, romantika, zrada, nádherné dobové oblečenie a dostihy ako by to človek videl na vlastné oči. Film v roku 2017 bol najdrahším filmom Maďarska, stál v prepočte cca 9,0 mil € a vydaril sa vrátane skvelých výkonov hercov. ()

Reklama

Reklama