Reklama

Reklama

Superior Donuts

(seriál)
USA, (2017–2018)

Kamera:

Gary Baum
(další profese)

Série(2) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Komediální seriál o tom, jaký je pohled staré a nové generace na vedení malé prodejny koblih v rostoucím a moderním Chicagu. Arthur (Judd Hirsch) je nevrlý starý majitel, co ještě používá fax, nesnáší změny a vzhled své prodejny nedokázal za celých 30 let změnit a vypadá přesně jako v den otevření. To se změní, když přijme svého jediného zaměstnance Franca (Jermaine Fowler), který chce přivést obchod do 21. století. Jak to nakonec dopadne? Dokáží se dohodnout? Dokáže Arthur přijmout změny? Přežije obchod rostoucí Chicago a nátlak ze strany okolí? (Veskoslav)

(více)

Recenze uživatele Caszidy k tomuto seriálu (37)

Superior Donuts (2017) 

"I'm going to miss you when America's great again" Rozhodně podařený sitcom z klasického schématu - pracovní prostředí, kde se setkává skupina různorodých individuí. Paradoxně seriál netáhne ústřední dvojka Arthur a Franco, ale spíše doprovodný ansábl postav - seržantka DeLuca (Katey Sagal!), exot Carl 'Tush' Tushinski (David Koechner), ale hlavně arabský realiťák a provozovatel prádelny s chováním zaseknutým ve stylu realitních a byznys žraloků 80. let Fawz (Maz Jobrani). Jinak ten ústřední střet generací se mi ale také líbí. Seriál se zřejmě kvůli svému prostředí asi nevyhne srovnávání s 2 Broke Girls, ale to by byla chyba, jelikož vtipy jsou konstruované dost jiným způsobem. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Mně se první sezóna líbila. Jasně, donuty nejsou tak prvoplánový hit, jako třeba 2 Broke Girls atd. a v první sezóně se sem tam hledalo jak vlastně dál, ale přijde mi, že tenhle sitcom má potenciál. Rozhodně v něm jsou zajímavé a vtipné postavy (vedou hlavně Fawz a Tush), a o čem vlastně jiném sitcomy jsou. Pár dílů bylo samozřejmě také slabších, ale jak už jsem psal, já jsem celkově spokojen. ()

Pilot (2017) (S01E01) 

Grande Mocha Macchiato - We only sell coffee - Isn´t that coffee? - No, that´s Italian for Overcharge me, I´m a pretentious millennial. Dobrá, mně se ten střet generací líbí. Seriál se zřejmě kvůli svému prostředí asi nevyhne srovnávání s 2 Broke Girls, ale to by byla chyba, jelikož vtipy jsou konstruované dost jiným způsobem. Pilot mě rozhodně zaujal, takže rychle sem s dalšími díly. ()

What's the Big Idea? (2017) (S01E02) 

Oproti pilotu trochu slabší, nicméně líbí se mi rozvíjející se chemie mezi postavami. Občasná snaha o lehce nekorektní humor v podobě narážek na irácký původ Fuwze také potěší. Zatím si ale dost často show pro sebe krade David Koechner se svým Tushem. ()

Crime Time (2017) (S01E03) 

Zatím nejlepší epizoda! Starsky & Not so much, Law & Order another donut... Jedině ten mladý polda parťák Katey Sagal mi ne a ne přijít vtipný. ()

Trust Me (2017) (S01E04) 

Donuťárna se začíná skutečně slibně rozjíždět. I tahle epizoda o důvěře se povedla. Fawzovy hlášky jsou čím dál lepší. ()

Takin' It to the Streets (2017) (S01E05) 

"I'm going to miss you when America's great again" - tak to byl skutečně slušný punchline. Fawz opět v této epizodě kraluje a krade si ji pro sebe, vtipy o spolupráci černochů, arabů a židů jsou taky fajn. I když samozřejmě by se dalo i přitvrdit, jenže přeci jen tohle je celostátní TV a ne kabelovka. ()

Arthur's Day Off (2017) (S01E06) 

Ok, slušně se to rozjelo a jednotlivé díly si celkem drží dobrou úroveň. Arthurův den volna není výjimkou. ()

The Amazing Racists (2017) (S01E07) 

Opět snaha dělat si legraci ze všech rasismů, sexismů a dalších "ismů" a v rámci možností to opět funguje. ()

Man Without a Health Plan (2017) (S01E08) 

Tentokrát se řeší zdravotní pojištění, ale bohužel tenhle díl nebyl až tak vtipný, a rozhodně nevyužil tohle téma naplno. ()

Get It, Arthur (2017) (S01E09) 

Staříci get laid. Proč ne, povedená epizoda o tom, že i zkušenější ročníky si rády zašpásují. ()

Painted Love (2017) (S01E10) 

Fawz si jako obvykle krade v těch pár scénách, které má všechno pro sebe. Generalisimo tamějšího bloku. ()

Wage Against the Machine (2017) (S01E11) 

Opět povedený díl a opět díky Fawzovi. I když tentokrát se přičinila i policejní dvojka a samozřejmě ústřední. Fritování noťasu také pobavilo. ()

Art for Art's Sake (2017) (S01E12) 

Fawz to zase "rozsvítil": "Hey, the walls should keep people like me in, not out! I should vote for that women" Rozhodně podařený díl. Navíc kvituji, že se poslední epizody alespoň trochu příběhově vyvíjí, viz start francova snu o kariéře malíře. ()

Secrets and Spies (2017) (S01E13) 

Závěr série se rozhodně povedl. Celkem kvituji, že namísto parťáka Randy, Jamese, dostáváme v téhle epizodě více Sweatpantse, který mi přijde přeci jen vtipnější a lépe napsaný. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá a bohužel zároveň i poslední série (seriál byl bohužel zrušen) velice solidně rozpracovala koncept předchozí řady, vyměnila některé postavy a vcelku zdařile se věnovala i vývoji postav. Sledování tak rozhodně doporučuji, jako oddychovka potěší a pobaví. ()

What the Truck? (2017) (S02E01) 

Vstup do nové řady se celkově vydařil. Samozřejmě by to mohlo být i lepší. Kvituji, že jsme se (aspoň doufám, že natrvalo) zbavili nudných postav policisty Jamese a zbohatlické studentky Mayi. Ozdobou epizody pak samozřejmě byla nádherná Diane Guerrero a její postava Sofie, kterou doufám ještě v seriálu uvidíme. ()

Is There A Problem, Officer? (2017) (S02E02) 

Vesměs nevtipná epizoda, očividně se snažící morálně apelovat na policejní brutalitu v USA a to dost neumětelským způsobem. Potěší aspoň, že se zde opět mihla Sofie, jenže reálně její postava neměla vůbec co říci a byla jen do počtu. ()

Brotégé (2017) (S02E03) 

Epizoda točící se kolem sociálního programu na pomoc dětem bez otců se vcelku podařila. Dětská postava byla napsaná a zahraná obstojně, takže nijak neotravovala. Epizodu si pro sebe ale i tak nejvíc uzmula Randy. ()

Thanks for Nothing (2017) (S02E04) 

Thanksgiving day se podařil. Nejvtipněji z toho samozřejmě jako vždy vyšel Fawz. Škoda, že nedostává větší prostor. Naproti tomu Sofie, ač je to kočka, tak je v seriálu zatím v podstatě úplně zbytečně, tvůrci ne a ne trefit nějakou vtipnější linku do níž by ji zapojili, takže z toho zatím vychází v podstatě ještě hůř než duo s nímž jsme se rozloučili po první sérii ("šprtka" s macbookem a nudný parťák Randy). Potěšil samozřejmě Cedric The Entetainer jako Francův táta. ()

Reklama

Reklama