Reklama

Reklama

Husí kůže 2: Ukradený Halloween

  • USA Goosebumps 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

V pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže, oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim… (Falcon)

Recenze (85)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už první díl byl úlet. Proč by tedy druhý měl být o něco lepší? Samozřejmě je o něco horší, ale to v případě prvního dílu není úplně rozdíl. Filmařský blázinec, efekty v pohodě, herecky spíš podprůměr. Kdybych se nedočkal Jacka Blacka, který se tam teda navíc ještě mihne, neměl bych důvod si film ani pouštět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $46,700,633Tržby Celosvetovo $93,215,785Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ O nič horšie ale ani lepšie než prvý diel. Ale veru čakal som od toho ďaleko väčšiu hrôzu, nakoniec dalo sa to. Schéma ako hrom ale občas pobaví. /45%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri upratovaní opusteného sídla nájdu Sonny (Jeremy Ray Taylor) a Sam (Caleel Harris) hračku, ktorá ožije. Povie im, že môže vyriešiť všetky ich problémy, ak sú ochotní stať sa jeho rodinou. Jeho schopnosti sa pre chlapcov stanú užitočnými, ale len do chvíle, keď zistia, že Slappyho úmysly sú nekalé a oni mu svojou nevedomosťou pomáhajú naplniť diabolský plán, ktorý ohrozuje celé mesto, ktoré zažije Halloween ako nikdy predtým. - Asi každému je jasné, že Hollywoodske hviezdy nemusím, ale tento pán Jack Black to je iný level, pretože tak nesympatického herca aby človek pohladal. Po tých dvoch tohtoročných prepadákoch si snáď uvedomí, že pri hororoch nemá čo hladať, a to ani v prípade, že ide o neškodné PG-13 filmy. Sequel k Goosebumps nie je zlý, ale je ešte menej hororový, než jeho predchodca. Masky sú ale stále velmi pekné, deti majú medzi sebou podarenú chémiu a keďže sa natáčalo v okolí Atlanty, je tu plno ludí, ktorí sa v menších úlohách objavili v Stranger Things. Aj vďaka krátkej stopáži to ubehne rýchlo a sviatočná nálada je spracovaná príjemne. Často sa pobavím na nezmyslených prekladoch názvov do našich jazykov, ale tentokrát v prípade vtipu víťazí uvedenie Halloweenskeho hororu, ktorý mimochodom nepatrí nikde inde než na DVD, do kín v marci. + herečka z Tales of Halloween + herec z It + herec z Castle Rock + herečka z The Collection + herec z Stranger Things ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První Husí kůže byla taková nenáročná jednohubka od Sony. Což je už takový trademark rodinných filmů, jež nádherně vypadají a mají povedené triky. A přesně ve stejných šlépějích jde i adaptace Ukradeného Halloweenu, na kterou následně může navázat mnoho dalších. A ani o toho Jacka Blacka nepřijdeme.. Trojku si rád dám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výborné. Zatímco jednička je poctou fenoménu, dvojka je skutečná epizoda z Husí kůže. Vymazlená, autentická, zábavná. S opravdovými vztahy mezi dětmi a pohledem na dospělé skrz jejich oči. A navíc je tu Tesla. Je to dobře napsané. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší děj než v jedničce, ale když se to trochu rozjede, tak se na dvojku dobře kouká. Navíc je tu slušný výběr herců, jen škoda že Black má hrozný hlas. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jack Black je tu asi 5 minút, je úplne zbytočný a zjavne celá rola bola zahraná za jeden deň. Niektoré zábery vyzerajú nádherne (čarodejnice so zelenými hlavami), ale celkovo potenciál Halloweenu je strašne nevyužitý a netuším prečo v tak rozsiahlom univerze, ako sú knihy Goosebumps, je nutné recyklovať toho istého záporáka v už druhom filme. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia vyslovene iba pre mladšie ročníky, tak do 14 rokov. Tí starší si to odtrpia. Mrzí ma hlavne, že tu nebol využitý komediálny talent Johna Blacka. Tiež jednotlivé scénky so strašidlami či Slappym mi po všetkých stránkach prišli až príliš banálne a bez šťavy. Ani sa človek nevystraší a ani sa nejak extrémne nezabaví. Na druhú stranu aspoň že tých miest vyslovene nudných je tu málo. Ale prvá časť bola podstatne lepšia. Slabší priemer. 55/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som spokojný. Z viacerých dôvodov. No najmä z dvoch. V prvom rade som rád, že som sa k filmu dostal ešte tento rok a nie v januári (alebo ako sa tu píše teraz až v marci) a okrem toho ma teší, že som si ho aj celkom príjemne užil. Postavy sú okey, Slappy je vtipný a pritom aj celkom efektívny padouch a okrem toho som miestami vôbec nevedel kam bude film smerovať. Možno síce pri konci vieme, že budeme mať ten klasický happy-end, no celkovo to funguje uspokojivo. Vizuálne je podľa mňa film celkom okey. Niektoré efekty sú super, iné sú zase trošku divné, no myslím si, že vyzerá to reálne o niečo lepšie ako prvý film. Moc si už prvý film síce nepamätám, no mám pocit, že je tu niekoľko kreatívnejších momentiek a bavilo ma to. Teda až na pár vecí. Občas som mal pocit, že Madison Iseman bola trošku plytká a málo zaujímavá. Viac-menej jej postava nemá tomu moc čo pridať. Je super, že sa tu objavil aj Jack Black, no jeho postava je tu podľa mňa absolútne nevyužitá. A mrzí ma to z toho titulu, že v prvom filme bol super a chcel som ho v role R.L. Stina vidieť znovu. A tu dokopy ani reálne nakoniec nemusel byť. Popravde, načo tu vlastne bol? Niektoré scénky sú trošku divné a mizerné. Najmä s tyranmi, ktorých tu musíme mať. A okrem toho si myslím, že sme sa do poriadnej akcie mohli dostať trošku skôr a v úvode je film trošku monotónny a jemne nudný. Ale keď sa začne dvíhať, tak je to super a užíval som si to. Napriek tomu rodinnému tónu si myslím, že film stojí za pozornosť. Ak sa vám páčil prvý film, možno si užijete aj tento. Za seba hovorím, že ja áno. Hodnotenie: B- ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Věděl si že žvýkačky orbit obsahují: xylitol, sorbitol, aspartam, manitol, acesulfam, arabskou gumu, glycerol, emulgátor, sojový lecitin, lešticí látku karnaubskýho vosku a antioxidant BHA? To jsem se dočetl při sledování tohohle nudného, zbytečného skvostu. Hustý co? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Husí kůže byla slušná rodinná zábava, která se netvářila, že by měla mít pokračování. Bohužel však vzniklo a je to naprosto zbytečný a nezábavný film, který se chvílemi tváří jako horší verze kultovního "Záhrobního komanda". ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od druhé Husí kůže jsem nečekal žádné divy, takže jsem ani nemohl být nijak zklamaný. Dětští hrdinové nejsou kupodivu tak otravní, jak by mohl člověk předpokládat, o to více byl otravný hlavní záporák coby břichomluvecká loutka a Ken Jeong, který zde silně přehrával, parodizoval sám sebe a svým výkonem aspiroval na "pedofila roku". Oživlé příšery a jejich útok byl akčním vrcholem filmu a dokonce si na své přišel i starý známý R.L.Stine s tváří Jacka Blacka (který měl btw naprosto otřesný český dabing). Dokonce se tvůrcům podařilo na závěr připravit jeden vcelku nečekaný zvrat, který sice neměl sílu a hloubku plot twistu z předchozího dílu (viz dcera RLS), ale i tak potěšil. Nenáročná oddychovka s pár facepalmy, která by z klišé a předvídatelnosti mohla vysázet celý les, nicméně to vesměs rychle utíká a vyloženě to nenaštve. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu se úplně změnilo herecké obsazení, což nebyl dobrý tah. Ta bloncka byla dobrá, ale ten tlouštík mi nebyl sympatický. Děj filmu je něco podobného jako v jedničce, ovšem kratší a o dost jednodušší, což je problém. V prvním díle jsme zažívali i lásku, ta tu ovšem chybí. Když už se mělo točit pokračování, tak s původním hereckým obsazením. Objevil se zde pouze Jack Black, ale jen na pár minut. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková bezduchá kravinka pro děti, která má celkové efekty docela nadprůměrné, jenže její problém je, že nemá cílenou věkovou skupinu. Pro malé děcka to až tak není a ty větší nebo dospělé publikum to bavit nebude. Příběh jako z každé druhé takové pohádky, Jack Black posledních 5minut úplně zbytečná role. Na nějaké fakt hodně velké vypnutí okej, ale jinak bych to raději ani nezkoušel zapnout. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skoro jak jsem čekal. Hodně slabý, nezáživný a nezábavný odvar jedničky. Nic, co by zaujalo nebo pobavilo. Teda až na gumové medvídky. Trvá hrozně dlouho, až se to rozjede. Zajímavé je na filmu jen to, že vyvolá přemýšlivou otázku (a dopřeje vám čas a prostor nad ní dumat) - opravdu lze strašidlo oblbnout tím, že se vydáváte za strašidlo? 1,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně ale hodně slabé pokračováni, ale bohužel to tak většinou býva, tady to fakt pokazily v hodně velkém měřítku. Příběh jednoduchý a není vůbec záživný, herecky budiž ale humor chybý a hlavně příšery hrozný, staré známe to už bohužel nezachráni. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasický odvar o něco lepší jedničky. Opět je tu nejlepší první třetina, tedy ta část, která ještě není napěchovaná digitálními potvorami. Zatímco u jedničky to byla obstojna teen romance, tady je to zase středoškolská komedie. Potom už je to jen digitální klišé honička, která možná zaujme děcka tou přehršlí rozpohybovaných halloweenských potvor, ale dospělému divákovi toho film v této chvíli už moc nenabízí. Snad jen cameo Jacka Blacka, ale ten má oproti jedničce po hříchu málo prostoru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O maličký schodík ( vďaka za to ) horšie pokračovanie, ktoré vlastne len potrebovalo lepšieho režiséra. A to nemyslím rejžu jedničky ( ktorý z námetom v tej dobe tiež nie veľmi popasoval ), ale niekoho kto to ovláda. Väčšina je však už za zenitom, alebo točí niečo, čo fanúšikovia dvakrát neocenia. Ken Jeong si ( opäť ) ukradol film pre seba. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nemám se žánrem dětských hororů žádné zkušenosti. Neviděla jsem ani první Goosebumps. Ale na dětský film to bylo opravdu dobré. Vtipné, svižné, strašidelné a příjemně se koukalo i na ta monstra. Rozhodně žádný propadák. 4* ()

Reklama

Reklama