Reklama

Reklama

Journey to the West: Demon Chapter

  • Čína Xi you fu yao pian (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vážný úraz hlavy nebo strašná mozková příhoda by se vám museli stát, aby se vám toto líbilo! A uživatel Blizzard s více jak 2 tisíci body dá 2 hvězdy...to mě teda jó držte! I když, jsou zde tací, co šli i na 4*, takže konec konců proč ne, zdá se, že vymletých mozečků je zde více :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu zmizela inscenační důmyslnost, morbidnost a černý humor. Naopak přibylo víc humoru pitvořivého (jako by snad Miloš Zeman spolu s Krtečkem vyvezl do Číny i Zdeňka Trošku) a hlavně vizuálního spektáklu. Ten je nakonec tou nejsilnější stránkou celého filmu. A nejen proto, že se od minule znatelně zlepšila úroveň digitálních triků. Hark Tsui byl vždycky mistr obrazové extravagance, ale takhle se nevytáhl nejmíň 20 let. Výtvarnost řady záběrů je skutečně dechberoucí a díky využívání tradičních čínských vizuálních prvků i docela neotřelá. Zaujme samozřejmě i fiktivní království, které je architektonicky někde mezi severní Indií (úvodní záběry z něj ostatně provází pandžábská svatební lidovka Jutti Meri Jandiye), Íránem, cirkusem Humberto a halucinacemi po požití psychotropních látek. I když by ale člověk nad mizanscénou slintal skoro jako Ču Pa-ťie nad zástupem konkubín, zkratkovitý a nezajímavý scénář mu apetit musí nevyhnutelně pokazit. _____P.S. Stále sním o tom, že se Yun Lin stane matkou mých dětí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čakal som to. Hark Tsui bol kedysi výborný režisér. Teraz mi to ale príde ako keby sa zapredal štúdiovému systému a chrlí jeden film za druhým. Lenže im chýba osobitosť a pomáha si CGI, kde sa len dá. Dokonca je film nimi naprataný do takej mieri, že tlačí scenár do úzadia. Journey To the West prvý diel bol nádhernou fantasy. Tu je to ťažkopádna záležitosť, kde sa vzťahy vyvíjajú minimálne (hoci majú obrovský potenciál) a hlavný nepriatelia sú tu ako keby dosadený na silu. Nie je tu žiadny výrazný cieľ, okrem toho hlavného a každá nová postava tomu celému len dodáva na zbytočnosti. Prial by som si, aby dostal Chow aj Hark kopec peňazí a kopec času, aby natočili TO epické fantasy, čo by nemalo ani jeden zlý efekt a bolo presne také aké by malo byť. Lenže to sa asi ešte načakáme. Je to rýchlokvašák, kde poetika Stephena Chowa ustupuje megalomanskej ziskuchtivosti Harka Tsuiho. Dávam tri ale nie som o nich úplne presvedčený. Yun Lin krásna ale trestuhodne nevyužitá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark a Stephen Chow týmto filmom v sebe objavili aj tienisté stránky svojho talentu. Režisér a scenárista akoby trpeli rozdvojenou osobnosťou, pričom prevláda tá horšia. Pri takýchto filmových velikánoch, je to až k neuvereniu. Pri jedničke som Chowa chválil za jeho razanciu, tu musím spomenúť, že jeho zmysel pre humor klesol do buranských vôd. Hark rovnako zabudol, aké vynikajúce akčné filmy točil, pretože tu nieje vôbec vidno ťah štetcom majstra adrenalínových sekvencií. Prílišný CGI look filmu rovnako veľmi neprospieva, aj keď si uvedomujem, že bez toho by sa to nedalo. Dalo by sa to aspoň kvalitnejšie. Nabúchaná fantasy s primalou životnou energiou. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Aj ta krajta - co zas tohle bylo! Jak po super prvním díle mohli natočit tuhle hrůzu... Už trailer a screeny z filmu mě trochu odrazovaly, ale protože se mi jednička líbila, rozhodla jsem se dát šanci i dvojce a nestálo to za to teda. Herci místy zbytečně přehrávají, dost scén bylo přitažených za vlasy a spíš trapných než vtipných a příběh taky za moc nestál. Nelíbilo se mi ani prostředí, kde se to odehrává, některé postavy - zas hnusný lítající mimino (co s nima pořád mají?), Opičí král, který mění podoby jako ponožky - vrcholem byl jeho ohnivý kamenný King Kong. jak jsou strašně zmalovaný nebo jejich šílený účesy. Kenny Lin byl snad nejhorší Opičí král, kterýho jsem za poslední dobu ve filmech viděla. A i Kris Wu celkem průšvih, Wen Zhang byl stokrát lepší. Navíc mi tu chyběl element v podobě Qi Shu, ta se tam sice mihne, ale prostor nedostane, páč - spoiler - je její postava mrtvá. Velký zklamání... Když tak o tom přemýšlím, nelíbilo se mi skoro nic, 1* je za pěknou hudbu. ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama