Reklama

Reklama

Devil in the Dark

  • Kanada The Plateau (pracovní název)

Dva bratři se po letech neshod pokoušejí na lovecké výpravě najít společnou cestu životem. Pro mladšího bratra to však není jediný důvod, proč se vydal na výpravu. Jsou za tím jeho noční můry, nebo je to zážitek z dětství, který se pokusil už před lety vytěsnit z paměti? Temná odpověď na něho číhá hluboko v lesích a bratry nenechá odejít bez následků. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (39)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Co to zase bylo? A tak to vypadalo nadějně... Příroda, lesy, žádní herci z amatérského spolku... no a prý obluda v lese. Po 45 minutách nudy, kdy bráchové chodí po lese a vzpomínají na tatínka, jsem si říkal:" Bože můj, je to tady zase... Ale ještě jsem doufal, že těch zbývajících 37 minut se to brutálně rozjede a obrovská nestůra z obalu filmu všechny sežere. A HOVNO! 10% za přírodu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi zručne nakrútené, nejaké sympatie k postavám tam boli, ku koncu je to aspoň trochu napínavé a horory z lesného prostredia milujem. Takže potenciál tam bol. A tradične hovno z toho. Horor o dvoch bratoch, ktorí sa vyberú na lov a sú prenasledovaní záhadnou bytosťou, mohol skončiť naozaj nadpriemerne, keby scenár robil niekto schopnejší. Vôbec nikam to nedotiahli, monštrum ukázali len na zlomok sekundy, všetky tie flashbacky z detstva hlavných postáv svoj účel vôbec nesplnili, prvá polovica sa neskutočne vlečie a po skončení som z toho zase neostal o nič múdrejší. Ani neviem, či to mám brať ako pokus o sci-fi, alebo survival, alebo na čo sa to vlastne hralo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá a tiesnivá záležitosť s mrazivými poslednými troma sekundami a kvalitnými a prepracovanými - hoci troška nudnejšími - postavami. Dvaja bratia, z nich každý bol od detstva úplne iný, sa vyberú na niekoľko dní na v horore nie zrovna najšťastnejšie územie – do temných, hlbokých a nekonečných lesov, v ktorých v noci znejú divné, hrôzostrašné zvuky. Opatrné a veľmi skromné dávkovanie vyložene strašidelných scén má veľký podiel na tom, že je atmosféra znepokojujúca a napínavá. Nič explicitné, čo mnohým bude vadiť, no mne to práveže vyhovovalo. A treba povedať, že keď už sa konečne začne „niečo“ diať a objaví sa pôvodca škrekov, JE to pôsobivé. Preto zamrzí absencia odpovedí (fantázia je fajn, ale občas by neuškodilo divákovi odpovedať aspoň na niečo) a troška stagnujúce tempo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch bez kontaktu sa dvaja bratia rozhodnú vyraziť do hôr, kam chodili so svojím otcom v detstve a zaspomínať tak na staré dobré časy. Ich terčom je vrch s názvom Plateau, ktorý je v okolí známy tým, že sa tu v minulosti stratil chlapec, ktorý sa nikdy nenašiel. Bratia vyrážajú napriek tomu na lov, ale ešte netušia, že v horách nie sú jedinými lovcami. - Toto je tak premárnený potenciál, že sa to slovami ani nedá popísať. Tie exteriéry sú naprosto dokonalé. A aj keď samotná nádherná príroda nedokáže vytvoriť kvalitný horor, sem stačilo pridať naozaj niečo málo kreatívne a hodnotenie by bolo v extrémnych výšinách. Takto to bola len slabá hra na psychiku diváka, ktorá nevedela, kam chce smerovať, a nielenže to zlyhávalo ako horor, ale ani ako dráma to nefungovalo vôbec správne. Monštrum sa tu mihlo len niekolkokrát, ale atmosféra takmer úplne chýbala. Pochváliť musím ešte aj hudbu a celkovú stopáž. A aj keď na tento horor budem myslieť ešte dlho, nebude to vôbec v pozitívnom zmysle. + herec z The Cabin in the Woods + herec z Torment + herec z The Boy ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brokeback Project:) Devil in the Dark patří mezi ty filmy, u nichž nechápu zdejší mizerné hodnocení. Snímek vůbec nepůsobí lacině nebo amatérsky, přišel mi natočen velmi profesně, zkušeně. Ze začátku má člověk dojem, že se snad jedná o nějaké nezávislé drama "brothers meets after years", ale jakmile se pánové vydají do lesa, začíná se budovat poctivý, minimalistický horor. Atmosféra temných lesů je výborná a scéna s nalezením "Stag Cave" je značně creepy. Nechtěla bych na něco takového narazit při procházce lesem. Luxusní hudba, která je správně děsivá a nejasný příběh, kde si člověk nemůže být jistý tím, co se vlastně děje. Co se stalo před léty? Co se děje nyní? Jedná se o nějakou halucinaci, prožité trauma, nebo jde o něco nadpřirozeného? Závěrečná scéna dokáže vyděsit i v tom, co neukázala. Snímek v závěru nepodává žádné odpovědi, nechává na divákovi, aby si příběh interpretoval sám. Svým způsobem si snímek bere Stag Mana z Hannibala, vytěžuje z něj maximum a dovádí ho tak k děsivě monstróznímu absolutnu. Dokonalé panoptikum hrůzy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako polodokumentární jedhohubka, proč ne. V podstatě drama dvou bratrů, kteří si nikdy moc nerozuměli, na což měl jistý podíl viny jejich otec. Dokonce bych to bral i jako podobenství o snaze, ale současně nemožnosti navázat znovu jakýkoliv vztah, který byl před patnácti lety zřejmě zcela zrušen. Odpovídal by tomu i bezvýchodný konec, kde ona kreatura je jakousi metaforou. Film se natáčel v čarokrásné přírodě Britské Kolumbie a některé záběry jsou úžasné. Dobrá hudba je místy atmosferická a dává tušit, že přijde něco nepříjemného. Čím méně toho film ukázal, tím lépe.Pokud někdo čeká přímočarý horor, bude dozajista zklamán. Sen a skutečnost se natolik prolnuly, že závěrečná čtvrtina je na divákovi, jak si ji přebere. Kdo to má rád po lopatě, bude možná na konci i zuřit... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel další krok vedle, který opravdu nemusíte vidět, protože o nic nepřijdete. Celý film se neskutečně táhne a opravdu nic se nestane ani na konci! Pomalu neskutečné dvě sekundy v celém filmu můžete vidět "příšeru", která opravdu strach nenahání a je daleko od toho co je vyobrazeno na plakátu... Velké zklamání, když vidíte že film je natočený dobře, má pěkné záběry, snaží se o určitou hororovou koloritu, ale co se týče obsahu je totálně prázdný... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no. O filmu jsem nic nevěděl a ani trailer jsem neviděl. A při tom mě film celkem slušně bavil. Prvních 20 minut je sice totálně o hovně ale hudební doprovod se mi dost líbil takže jsem to přetrpěl, pak se bratři dostanou do lesa a kamera, herci a hudba všechno parádní. Ale pak se ukáže monstrum a jeden bratr utíká sem a tam a moc to ani nedávalo smysl. O monstru nic nevím ani se později nedozvíme a celé to vypadá jako kdyby tvůrci nevěděli kudy kam. Škoda přes nudný začátek jsem chtěl dát 4* ale nakonec to zazdilo posledních 10 minut které byly naprosto zbytečné. Ale i tak překvapení, přeci jen jsem nic nečekal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako bratrské drama v přírodě mi to vůbec nevadilo, protože mám taky bratra a mám rád přírodu, ale jakmile se film pokouší o horor selhává, atmosféra je jen vždycky naznačená, povedli se asi dvě lekačky, monstrum není vidět a pointa ulítla režisérovi na LSD při dopisování scénáře spíchnutýho horkou jehlou v kanadskym bordel zapadáku. 49%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tim Brown je v mých očích hodně divný režisér. Jde o druhý film, kterým jsem od něj viděl a zase si mě bohužel nezískal na svou stranu. Nevím, jakou kvalitu mají ty jeho rodinné filmy, ale co se hororového žánru týče – je to prostě podivín. Stejně jako u The Cradle (2007) nám nabídne nepříliš záživnou první polovinu, která dokáže zaujmout snad jen samotným úvodem a nádhernou lokací, kde se natáčelo. Krajina byla opravdu pěkná, ale divák čeká neskutečně dlouho, než se konečně začne dít něco zajímavého.    Sympatií tady obě hlavní mužské postavy moc nepobraly, ale divák tak nějak čekal, co se z toho nakonec vyvrbí. Co se stalo tehdy v lese, když byli oba malí a Adam se ztratil. Proč byl tak jiný než jeho bratr, se kterým se moc nemuseli a proč i jejich otec upřednostňoval Clinta před Adamem? Proč odjel pryč a nekomunikoval se svou rodinou a co ty noční můry? To je jen pár otazníků, které se tady objevili a jen na některé dostaneme odpovědi. Během filmu se však urodila spousta dalších otázek, na které už bohužel odpovědi nedostaneme skoro žádné.   Hodně dlouho to připomíná spíše jakési drama, to se ovšem změní s nalezením podivného brlohu ověšeného parožím a kostmi. Co se skrývá uvnitř? Má to nějakou spojitost s minulostí? No jakási kreatura se tu objeví v několika záblescích (záběrech), ale o moc chytřejší nebudeme ani s náběhem závěrečných titulek. Bylo to skutečné? Nebo zafungoval jen strach z neznámého a představivost hlavních hrdinů? Nemůžu však říct, že by samotná atmosféra byla vyloženě špatná (hlavně tedy ve druhé polovině je nám podávána sice v menších dávkách, ale i to stačilo). Bohužel potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny.  40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsem v lese jelena...", pobrukoval jsem si flegmaticky a rezignovaně ke konci filmu. A zabil jsem zároveň i snahu film nějak pochopit. Ovšem troufám si tvrdit, že o to právě rejžovi a jeho lidem šlo - Devil In The Dark se ani nijak chápat nemá, surrealismus se totiž nechápe, surrealismus má vyvolávat pocity. No a moje pocity byly vesměs příjemné a dojmy pozitivní. Pomalý a nenápadný film za pár šupů, se scénářem za pár šupů, a přitom je mi milejší, než naprostá většina komerčního mainstreamu... Ale možná že to nakonec nebyl žádný surrealismus, ale prachsprostá amatérská neumětelská ptákovina beze smyslu, čert aby se v tom vyznal. V každém případě radím všem, kdo se těší na klasický horror, aby šli radši o film dál. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Souhlas s riccim. Dobře natočené, fajn postavy a prostředí, které si vyloženě říkalo o nějaký ten survivalový tanec. Jenže...... . Asi tak hodinu je to nuda k ukousání a nad vodou film drží jenom nádherné exteriéry kanadských lesů. Flashbacky do minulosti jsou vlastně o ničem, hra na nějaké bratrské drama nevychází a náznaky, že v tom lese asi něco je, se míjejí efektem. V posledních dvaceti minutách se to konečně trochu rozjede a dá se říct, že se toho děje docela dost, ale v tomto případě se hodí napsat, že jsem z toho byl jelen, protože mi to nedávalo žádný smysl. Ale vůbec. Každopádně doporučuju ke shlédnutí, protože doufam, že mi to pak třeba někdo vysvětlí. 30% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha lehce zapomenutí hodných snímků, kterým by daleko více slušela 3/4 hodinová (a podstatně údernější - jistej potenciál by byl) stopáž jedné z epizod X-Files či Krajních mezí. Nebýt krásných exteriérů, záběrů úžasné krajiny a celkově prostředí snímku, usl bych více jak jednou a měl problém to dokoukat, i když se na konci nějakej ten parohatej něco ukázal.. jako horor strašně špatný, linka o bratrech pro mě nicneříkající. 3.5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

41%? Já jako rozumím rozhořčení, že ten film nedává moc vodítek k rozklíčování a všechno nechává na divákově fantazii, ale opravdu si zaslouží tak nízké hodnocení? Vždyť to má úplně parádní atmosféru a takové to lehké, ale vlezlé napětí, o co tam vlastně jde, které se každou minutou, kdy se jakoby nic moc neděje, stupňuje. Zasazení do kanadské přírody boduje i po vizuální stránce, seriáloví herci jsou ve svých rolích obstojní a režijně je to uchopeno také velmi sebejistě. Z monstra, které prakticky není vidět, jsem byl řádně zes*aný. Celkově je to hodně slow-burn a surrealistické, ale motivy rozhozené napříč filmem nějaká ta vodítka k interpretaci viděného dávají, byť nelze popřít, že tvůrci mohli být i o něco konkrétnější. Kdo má rád tyhle podivné kousky, určitě nešlápne vedle, ale kdo dle dost cheesy coveru očekává oddychové bububu, bude nejspíš zklamaný. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Honičky v lese není můj šálek kávy, ale nebylo to úplně nejhorší. Postavy byly celkem sympatické, herci to i dobře zahráli. Tvůrci si s tím mohli pohrát lépe, aby trochu vystupňovali atmosféru.. ale nevadí, jakési napětí tam i přesto fungovalo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celý film se buduje zajímavá a strhující podívaná, poenta filmu graduje s famózní hudbou a pak příjde finále! Kdo to sakra vymyslel a nechal takový debilní konec??! Marně přemýšlím o čem to vlastně mělo sakra bejt :-( ale i tak pěkných 50% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hvězda za scenérie kanadské divočiny. Jinak výplach o snaze dvou rozhádaných bratrů o zpětné nalezení společné řeči po letech odloučení. A co pod názvem dělá žánrové zařazení Horor/Thriller? S tím má leccos společného maximálně trailer, film nikoliv. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Niekto dostal napad, ze ide natocit horor. Hodinu sledujeme dramu o dvoch bratoch plnu filozofovania, ked tu zrazu sa zacne blizit koniec minutaze a uz sa vraciame k prvotnej myslienke o natoceni hororu. Ta najzaujimavejsia cast vsak vyskriabala hodnotenie spolu s krasnym prostredim na 2*. ()

Reklama

Reklama