Reklama

Reklama

Všechno úplně všechno

  • USA Everything, Everything (více)
Trailer 1

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (109)

novoten 

všechny recenze uživatele

Střízlivýma očima je romantická ústřední linka nastartovaná až příliš rychle, ale tváří v tvář její autentičnosti nad tím rád přimhouřím oči. Ono pouto Maddy a Ollyho má v sobě přesně tu bezhlavou zamilovanost, kdy jeden nepotřebuje o druhém vědět vůbec nic zásadního a přesto si je neochvějně jistý, že právě tahle láska je ono osudové Úplně všechno. V kombinaci nostalgické nálady a nápaditě natočených virtuálních dialogů zkrátka není pro sentimentální povahy obrany. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo moře s písečnou pláží a Maddy s Ollym. Víc to nebudu rozebírat, zkrátka to nesmíte brát vůbec vážně:-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taky chcete znovu zažít ten pocit vyraženého dechu, který jste měli při sledování Šestého smyslu? Jste na správné adrese. Razance twistu je sice značně upravena pro cílové publikum (láskou opilí teens), ale kdo by to řešil. Nic pro cyniky! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

SPOILER Love is everything. Everything. No jo, ale ani s láskou se to nesmí přehánět, jinak se stane, že třeba svoji drahou polovičku - nebo jako v tomto případě dceru - zavřete doma a namluvíte jí, že je nemocná a když udělá krok ze dveří, zemře. KONEC SPOILERU Je to sentimentální záležitost pro chvíle, kdy se chcete roztéct a věřit v lásku na první pohled. Alespoň tu filmovou. Přesto bych v tomto případě nepoužila slovo klišé - Everything, everything je stejně tak divný film, jako jeho název. Zápletka se na první pohled tváří trochu ohraně, ale na konci vám vezme dech. Teda, skoro. Závěrečné vyvrcholení sice překvapí, ale nedostane se vám pod kůži. Jako příběh samotný. Celou dobu koukáte a s hrdinkou sympatizujete, přejete jí to, ale tak nějak u toho přemýšlíte, co si dáte k obědu nebo si sem tam zabrouzdáte na instagramu, abyste čekli, co nového. Problém u Everything, everything je ten, že nechytne za srdce. Chybí tam emoce, chybí tam vzrušení. Jednoduše řečeno se z toho nepoděláte. Ale kouká se na to hezky. :) (A palec nahoru za netuctovou hlavní hrdinku, která konečně není ztělesněním klišé - tedy, nemá bílou pleť a rovné hnědé nebo blond vlasy). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka vydá na klasickou teen limonádu, kde je všechno standardně jak známe, včetně hlavní, poměrně sympatické, dvojky. (Amandla Stenberg se od Hunger Games změnila k nepoznání a nutno říci, že do krásy a to jsem si myslel, že byla ve dvojce). V té druhé jsem byl naopak poměrně zklamán, že už se nejede dle zajeté linie, ačkoliv dějový zvrat, který je sice jednoduchý, ovšem taky poměrně originální a nečekaný. Věřím, že Everything, Everything (bombovej název žejo :D) si za nějakou dobu pustím znovu, protože krom děje je to poměrně zručně natočená dramedie, která se od ostatních protějšků nemusí stydět za svou jednoduchost a hloupost a člověk se poměrně dobře baví po celou dobu. Možná jsem ale v koutku duše přecejen doufal v malinko víc...7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu onu zdejší nenávist. Amandla je úžasná a celkově je film pojat velmi mile a v rámci možností zbytečně netlačí na pilu. Olly je takovým klasickým prototypem kluka, po kterém holky letí, ale veškerou pozornost si pro sebe stejně urve Madeline (Amandla). Srovnání s Hvězdami by se sice mohlo nějak nabízet, ale spíše bych ho nepoužil. Konec dokonce překvapí - což potěší, protože čekáte úplně něco jiného - a smysluplně všechno uzavře. V rámci současné tvorby rozhodně nadprůměrný počin. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S krutými diagnózami se v posledních letech roztrhl pytel. Většinou s nimi pomohly výtečné herecké výkony, černější humor i šibalsky napsané dialogy. Maddy je bystré děvče a hned nám začne vyprávět svůj příběh. Trpí vzácnou chorobou SCID, kvůli které neopouští domov, páč by se její tělo nevypořádalo s viry a bacily, imunitní systém má takřka nefunkční. Její život tvoří starostlivá máma, přátelská zdravotní sestra, knihy, představy a sny, internet. A nově i pokukování po právě přistěhovaném sousedovi. A začne riskovat. Nechejme stranou luxusní vilu a fakt, kde na všechno matka samoživitelka bere, ovšem slabinou příběhu je právě jeho nereálnost (a s tím spojený fakt, že se o dívku nikdy skutečně nebojíme). Vývoj událostí dokážeme odhadnout, závěrečné odhalení karet je ovšem silná káva, které se horko těžko věří. Sentimentální povahy si přesto přijdou na své. Tvůrci přesně ví, co chtějí točit, nestydí se za to, neskrývají se za nějaké přehnané ambice, prostě hromadí dojemné scény a žánrové klišé. Necyničtí diváci jim to rádi zbaští. Herci jsou snaživí, škoda, že nedostali víc dialogových přestřelek, každopádně Amandla Stenberg je docela velkým příslibem do budoucna. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale no ták... Jestli tohle Stella brala jako kvalifikaci na mistrovství světa v naivitě, tak za mě teda s přehledem splněno a jen tak dál. Jako holka by mohla vědět, že natočit film není jako natočit si vlasy; film by kromě natřásání měl taky něco říct. Tahle sterilní odrhovačka může říct leda tak výrobcům francouzských oken to, že uspěli už i v Americe. Hezky se na to koukalo a třeba taková hudba byla podařená fakt hodně, ale flákni na konec filmu ohranou pointu bez trochy síly a máš co? Určitě ne všechno úplně všechno. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad jako takový nebyl úplně špatný, ztvárnění však poměrně pokulhávalo. První půlka ještě ušla, ale u druhé jsem nestačila kroutit hlavou. Ten konec (fakt jsem to nečekala, takže mě to upřímně překvapilo, což tomu dodává plusový bod) ty blbosti v druhé půlce letmo vyžehlil. Hlavní herecké duo bylo docela sympatické, ale možná, že už jsem na tyhle filmy moc stará, za srdce mě to nechytlo. 3* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je spousta důvodů, proč se na ten film dívat skrz prsty: jen to "jen" další filmová adaptace literárního bestselleru (čti sračky) o smrtelně nemocné holce, jakých se v poslední době natočily už mraky, celé to má hodně předvídatelný - a zcela sexu-prostý (aby se zachovala přístupnost pro teenagerky) děj (obzvlášť pokud si člověk předem pustí trailer), natočila to nějaká no name režisérka, a český distributor - kromě toho, že film zabil stupidním českým názvem - s ním cílí výhradně na ženské divačky a někam ten film žánrově škatulkuje, což od něj odradí každého, kdo není žena nebo podobné romantické slaďáky nevyhledává - a přesto přese přechno mě ten film prostě dostal. A to asi v první řadě díky herecké představitelce hlavní postavy, výborné Amandle Stenberg - v roli Madeline je naprosto okouzlující a velmi přesvědčivá, a především díky ní ten film podle mě funguje a stojí za vidění. Velmi příjemný herecký objev a mimořádný talent! (Představitelka její matky mi naopak přišla herecky dost tragická a ani její postava ve filmu moc sympatická není). Čili za sebe říkám, že v tom filmu jsou neskutečný emoce, a je to celý strašně dojemný a krásný. Dlouho jsem nebyl v kině tak naměkko. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vem si roušku, můj koloušku, bacil kolem lítá! Lásku dusí igelitem, moje máti lítá. Pan Münchhausen nechápe, jak divizna se diví - mutr sama prozřela, za sebe se stydí? " Aneb když si baciloplachá dívenka s tělíčkem v rozpuku a duší dušenou pod igelitem chce normálně zašustit s mládencem, nebo aspoň dostat nějakou tu romantickou pusu na pusu, musí si pořádně dupnout. Na bacily i na svou drahou, echt pečující matinku. Docela fajn se na tu pohádku i na tu kočičku koukalo, bohuže mutr a její náhlé prozření (a to bez jakékoli psychiatrické pomoci) celou tu igelitovou love story o naději beznadějně zazdilo. Zhruba tak důvěryhodné jako např. anorektička, která, taktéž odbornou psychologickou pomocí nepolíbená, na sebe jednoho krásného rána jukne do zrcadla a řekne si: "Ale fujky fuj! To jsem ale hnusně vychrtlá, měla bych začít pořádně jíst!" Nicméně, lásce zdar, bacilům všeho druhu i covidu zmar! (Jakož i našim politikům, kteří už druhým rokem láskyplně dusí celý národ pod igelitem.) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Závěrečnou pointu jsem správně odhadl po prvních patnácti minutách a pak už jsem jen čekal, až dojde k jejímu naplnění. Z tohohle námětu přitom mohlo vzniknout zajímavé a silně emotivní romantické drama, kdyby ovšem nebylo tak naivní a hloupé, a kdyby se jeho hlavní hrdinka nechovala jako sebevražedný blázen. Snová vizualizace SMS konverzace je sice zajímavým tahem, leč velmi špatně natočeným. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Hlavní hrdinka je od útlého věku zavřena ve skleněné bublině, anžto okolní svět je pro ni smrtící. Jaká smůla! Co se však nestane. Hned do vedlejšího baráku se nastěhuje děsně kůl chlapec, ze kterého si přímo zmáčí bombarďáky a rozhodne se spáchat sebevraždu. Takhle nějak v kostce proběhne tato romantická záležitost, která očividně cílí na publikum o polovinu mladší, než jsem já. Každý tedy pochopí, že jsem nebyl dvakrát nadšen. Nevytrhla to ani matka, ke které mohl člověk cítit alespoň mizivé sympatie, kdyby to byla luxusní zachovalá čtyřicítka a ne hnusná černoška s Martovským syndromem a nosem jako prdel. Zápletka neoriginální, děj vcelku nudný a místy i pitomý. Připomíná mi to televizní filmy od Disneye ve studiu Kamarád. Inu, taková ta klasika pro dětské romantické duše, které niterně krvácí při sledování Rosa*undy Pič*rové! Ostatní důrazně odrazuji. 40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Everything, Everything" budeme zaradzovať medzi ďalšie filmové romantické klasiky, kde máme hlavného hrdinu (hrdinku) trpiacou vážnou chorobou alebo ho stretol nejaký vážny úraz ako sú "The Fault In Our Stars" alebo "Me Before You". A je to film, ktorý bolo absolútne nutné spracovať na tento rok. Absolútne nutné ho dať dokopy po každej stránke. Aby som bol teraz ale úprimný, tak toto by som priradil medzi ďalšie romantické filmové katastrofy, ktorým sa treba vyhýbať. Nemyslím si, že to bolo absolútne vrcholne iritujúce, ako to bolo napríklad v prípade filmu "The Choice", no nič to nemení na fakte, že tu máme maximálne odfláknutý príbeh, absolútne zidealizované postavy a záverečné rozuzlenie, ktoré považujem za tak maximálne klišé, že to nepotrebujem ani rozoberať. Celý tento film je podľa mňa spracovaný ako obrovské klišé. Máme tu hlavných hrdinov, ktorí sú tí najlepší, najúžasnejší, najdokonalejší ľudia na svete. Majú ale problém a tým je fakt, že nemôžu sa vidieť. To spôsobuje choroba, ktorou trpí Madeline. Ak by vyšla von, tak by ju jednoducho zabili baktérie zvonka a preto musí žiť v sklenenom väzení, ktoré jej vybudovala jej matka, kde je všetko maximálne dekontaminované a zbavené všetkých zlých látok. Bude môcť láska medzi nimi vzplanúť a skončí sa to happyendom? Čo si myslíte? Nebudem zachádzať do spoilerov, no povedzme si, že v oboch vyššie spomenutých filmoch sme mali uveriteľné postavy a príbeh, ktorý ma nabádal pozerať ďalej. Bolo to uveriteľné. Tento príbeh je tak maximálne romanticky zidealizovaný, ako to vidíme aj v našej slovenskej romantickej ženskej literatúre. Má to okrem toho populárny soundtrack, ktorý si ľudia zakúpia, lebo známe hviezdy tam naspievali svoje pesničky atd. atd. Všetko to ide podľa klasickej šablóny a neponúka to dokopy podľa mňa skoro nič. Jediné čo je trošku zaujímavé sú scénky v hlave Madline, kde sa stretáva s Ollym ak si esemeskujú alebo telefonujú a Amandla Stenberg je mi sympatická ako herečka. Jej postava je však celkom iná story. Aby som to zhrnul, tento film neodporúčam. Myslím si, že uveriteľnosť príbehu je skoro nulová a pre tých pár pozitív to odporúčať nebudem. Ak máte radi takéto romantické klišé, tak vás to poteší. Ak nie, tak ruky preč. Hodnotenie: D- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film disponuje nádherným vizuálom, ľúbivými farbami, skvelou muzikou, peknými mladými ľuďmi, príbehom ako z romantickej knihy pre teen skupinu ... všetko presne tak, aby sa to páčilo a dobre sa na to pozeralo. Tak sa teraz zobuďme a poďme rýchlo žiť ten naozajstný život. Ak nebudete brať ten film príliš vážne, tak si super oddýchnete. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0LyEE7eR0nM ■ Docela jsem přemýšel, o čem tenhle film vlastně je a myslím, že to mám. Představte si, že jste žena-režisérka tmavé pleti (což uvádím, protože černošské projevování emocí je maličko odlišné) a dostanete do rukou teenagerskou, relativně mělkou romanci. Jako žena, abyste film zaplnila, budete vyprávět z pozice ženy, prostřednictvím ženských emocí, fantazií a aby to bylo koukatelné i pro muže, angažujete talentovanou krásnou osmnáctiletou mulatku, kterou většinu času necháte na plátně. Otázkou je, co se podařilo více. Vyprávění skrz pocity ženy nevypálilo zle, ale pokud ho chtěla režisérka postavit jako stěžejní, neměla hlavní hrdinku nechat snímat tak, že je většinu času sexi (přestože tak, že je přístupnost od dvanácti). Netvrdím, že to je zlé, jen se ptám, kdo je cílovou skupinou. Pro teenagery je to moc inteligentní a možná až moc sexi, pro dospělé by měl víc úspěch film s dospělejšími herci. Na druhou stranu to má jasný tah na bránu, pro dospělé to je srozumitelné a jak jsem indicioval, pro muže koukatelné. Netuším, nakolik bude Everything, Everything úspěšné a nakolik si na to vzpomenu za pár let, ale 3* by byly málo. ■ Po druhém vidění: Napoprvé jsem na to vzal své devítileté dcery (říkal si, že když je přístupnost od 12. ok) a trochu mě rozptylovala jednak občasná pomoc při čtení titulků a jednak fakt, že jsem čekal, něco trochu méně dospělého. Napodruhé se opravuji, že to, co se kreativních nápadů a režisérské práce týče, ladí lépe, než se mi napoprvé zdálo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Uznávám význam tohoto filmu. Pro dívky od 12 do 17 let (dle stupně vyspělosti). Hezká holka + hezký kluk = dojímavě krásná romance. Jenomže, osmnáctiletí kluci se takhle nechovají, nemyslí a už vůbec nepíšou takové maily. To se dá čekat spíš od starších, kde je to ale většinou znamení zkušeného svůdníka, který už to umí profesionálně. ____ Snímek mě nudil a nepřinesl nic zajímavého. SHRNUTÍ: Červená knihovna pro teenagery. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nic, absolutní nic. Načančaný a falešný spotřební materiál k maximálně jednomu použití. Ovšem z knižního braku bič neupleteš. ()

Reklama

Reklama