Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (277)

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je Slenderman vyložená internetová postava. Ak by mala nejaký základ v histórii ľudstva (čo pri hlbšom skúmaní však čisto teoreticky má, vidno, že ten, kto ho vymyslel, sa čiastočne inšpiroval u niektorých povier, legiend a bytostí a niektorí ľudia v jeho existenciu reálne veria a potom kvôli tomu páchajú takéto príšernosti ), bola by to ozaj strašidelná postava. Plusom snímky je fajn kasting, Slenderman a pôsobivé vidiecke prostredie (viac vidieckych hororov!). Mínusom dosť strašný a predvídateľný scenár a neveľmi vysokým IQ obdarené postavy. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Moderní démon prostě musí držet prst na tepu doby. Pokud dnes nezvládne šérovat videjka, četovat, tvítovat, ukazovat kurvičky na instagramu a jiná asociální zvěrstva, tu bandu pubertálních pičinek, které od spotřební elektroniky už neodlepí držku, prostě postaru nevybubá, ani kdyby v reálné realitě zběsile lítal okolo a mával šeredně pokřiveným čurákem. Strašidelný dickpic je holt strašidelný dickpic, když to nemám v mobilu, tak to neexistuje, a tak i hororový žánr začal satanžel majoritně tvajlajtovsky cílit do řad náctiletých mentálů. A to jak svou anémií, tak naprostou debilitou, protože nová krnící degenerace konzumních idiotů sežere jakoukoliv tupost, hlavně když v tom budou hrát jím podobní pičusové a bude to mít spousty asbuků, mesynžrů, vajbrů, spotyfájů, vocapů, tytrubek a dalších nezbytných retardujících utilit, nahrazujících starý dobrý lidský kontakt. V tomto škváru banda vypatlaných pypek na asociálních sítích virtuálně vyčetovala Chcípákmena, v podstatě takového pedofilního pana Tau bez xichtu a bez buřinky, co jen tak furt někde postává ve tmě, vrže a sem tam se změní na pařez z Mrazíka, načež nějakou tu pištící kravku obloží dřevem nebo totálně vypatlá (ač už to moc nejde). Onu tak hustou, logicky neprůstřelnou a totálně kůl mykologii kolem této obludy si snad scénárista seškrábal z třísel, poté do hotového patozvraktu jen prstem od hoven dokreslil šipky, kterým směrem mají ty ječící uhrovité piče zdrhat, narval do toho pár Eplů, aby někdo tu sračku z nemravných zisků z prodeje předražených pleček slaboduchým adolescentům i zaplatil, a celé to korunoval adekvátně intelektuálním vyústěním, které si rozhodně nezadá ani se stopadesáticentimetrovou trubkou, ústící z hajzlu do žumpy. Prostě dokonalá kulisa k uklidnění pacienta před lobotomií. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Slender man dokáže komunikovat přes smartphone a když se za ním jde na návštěvu do lesa, tak jedině v noci. Tma je prakticky neustále. Ani v domech světlo není. Lustry jako by neexistovaly. Scénář je poměrně dost jednoduchý, strašidelné scény jsou často jen ve snech a spíše abstraktní, které končí probuzením. Podprůměr je cítit na každém rohu od dialogů až po různé události a tak setkání se Slender manem nějak moc děsivé není i přes občas dobrou atmosféru. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nemá talent... Obrovské očekávání, výborný trailer, solidní námět. A tak to zdrbat! Atmosféra nulová, tupí herci s dementními dialogy a chováním. Po měsíci si už ani nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. A to by se fakt stávat nemělo. Tvůrci by si zasloužili nakopat do prdele a Slender Mana by se měl chopit někdo schopný a natočit ho znovu. Toto se nepovedlo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! V zásadě to není po stránce rutinní filmařiny nijak špatně natočené, ale jinak v rámci žánru děsná slabota. Nevýrazné, prakticky bez příběhu a co mě dokázalo nasrat, že ten pedoslenďa nefunguje ani na základě nějakých jasných pravidel. Nejdřív se plíží jako stín a jen tak nevinně šmátrá prstíčkama po vyděšených náctkách, pak dělá na holky neohroženě bububu přes zavřené dveře aby v další scéně všemocně procházel skrze pevné povrchy jako neviditelná entita. No a na závěr to ve vší parádě rozbalí jako mix pavoučí nestvůry a lešije. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Promo fotky k filmu se pořizovaly v Bostonu od 19. června 2017 do 28. července 2017. (DominikMH)
  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)
  • Projekt byl i přes svůj nízký rozpočet během produkce několikrát pozastaven kvůli nedostatku peněz. (Beckett51)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama