Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Moderní démon prostě musí držet prst na tepu doby. Pokud dnes nezvládne šérovat videjka, četovat, tvítovat, ukazovat kurvičky na instagramu a jiná asociální zvěrstva, tu bandu pubertálních pičinek, které od spotřební elektroniky už neodlepí držku, prostě postaru nevybubá, ani kdyby v reálné realitě zběsile lítal okolo a mával šeredně pokřiveným čurákem. Strašidelný dickpic je holt strašidelný dickpic, když to nemám v mobilu, tak to neexistuje, a tak i hororový žánr začal satanžel majoritně tvajlajtovsky cílit do řad náctiletých mentálů. A to jak svou anémií, tak naprostou debilitou, protože nová krnící degenerace konzumních idiotů sežere jakoukoliv tupost, hlavně když v tom budou hrát jím podobní pičusové a bude to mít spousty asbuků, mesynžrů, vajbrů, spotyfájů, vocapů, tytrubek a dalších nezbytných retardujících utilit, nahrazujících starý dobrý lidský kontakt. V tomto škváru banda vypatlaných pypek na asociálních sítích virtuálně vyčetovala Chcípákmena, v podstatě takového pedofilního pana Tau bez xichtu a bez buřinky, co jen tak furt někde postává ve tmě, vrže a sem tam se změní na pařez z Mrazíka, načež nějakou tu pištící kravku obloží dřevem nebo totálně vypatlá (ač už to moc nejde). Onu tak hustou, logicky neprůstřelnou a totálně kůl mykologii kolem této obludy si snad scénárista seškrábal z třísel, poté do hotového patozvraktu jen prstem od hoven dokreslil šipky, kterým směrem mají ty ječící uhrovité piče zdrhat, narval do toho pár Eplů, aby někdo tu sračku z nemravných zisků z prodeje předražených pleček slaboduchým adolescentům i zaplatil, a celé to korunoval adekvátně intelektuálním vyústěním, které si rozhodně nezadá ani se stopadesáticentimetrovou trubkou, ústící z hajzlu do žumpy. Prostě dokonalá kulisa k uklidnění pacienta před lobotomií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný, jakože ŠPATNÝ. Neděje se tu nic vysloveně nelogického, ani nepočítejte s extra levnými efekty. Spíše je to jenom vzor špatně natočenýho hororu. Nemá atmosféru, nudí, všechno v něm je hroznej vopruz, jediné, co je tak jako k plusu je Joey King, která standardně hororově totálně přehrává, ale aspoň baví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $30,569,484Tržby Celosvetovo $51,718,047Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ len povrchná čistá schematická rutina, nič viac, zívačka /35%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď ma v tom kine viac zaujme rozčúlená ženská, ktorá sa vyhráža rozrehotaným deťom, že ich nechá vyviesť zo sály, tak asi bude niekde problém. Ono tento Slender Man podľa mňa nie je úplne odpadový, keďže som necítil nutkanie uprostred filmu odísť, ale je až bolestne nezaujímavý, takže som sa pozeral na hodinky veľmi často. Herecky a vizuálne jednoznačne podpriemer, vystrašiť sa to vlastne ani nepokúša, úmrtia tam nenájdeme dokopy žiadne, dookola sa tam opakujú scény typu bubák zaútočí a ups, bol to len sen, perfektnú atmosféru fakt netuším, odkiaľ niektorí vyhrabali, a mal som taký pocit, že 99% celého rozpočtu minuli tak na tri krátke scény (najviac v záverečných minútach, kedy tam konečne niečo ukázali). Aj spomínaný Bye Bye Man mi prišiel minimálne o dve triedy zábavnejší. Pár "užívateľov" tu nasúkalo 5-ky, asi aby umelo nadvihli hodnotenie, keď im to za to stojí, tak v poriadku, no zahraničné zdrvujúce recenzie sú podľa mňa objektívne. Ako pásový videofilm určený rovno na DVD by som ho ešte akceptoval, ale v kinách to absolútne nemá čo hľadať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je Slenderman vyložená internetová postava. Ak by mala nejaký základ v histórii ľudstva (čo pri hlbšom skúmaní však čisto teoreticky má, vidno, že ten, kto ho vymyslel, sa čiastočne inšpiroval u niektorých povier, legiend a bytostí a niektorí ľudia v jeho existenciu reálne veria a potom kvôli tomu páchajú takéto príšernosti ), bola by to ozaj strašidelná postava. Plusom snímky je fajn kasting, Slenderman a pôsobivé vidiecke prostredie (viac vidieckych hororov!). Mínusom dosť strašný a predvídateľný scenár a neveľmi vysokým IQ obdarené postavy. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Viděno na 2x, jelikož poprvé sem si šlehla moc a tak náš filmový večer s Alíkem skončil tím, že sem bouchala celou noc do zvonu a vyvolávala Slendermana s tím, že jelikož nejsem nevinná, tak mi nemůže nic udělat a já ho chci poslat do píči. Slenderman mi opravdu nic neudělal, každopádně se mi povedlo vyvolat všechny sousedy, kteří následně bušili na dveře zatímco já řvala "Nemáš nade mnou žádnou moc, píčo" !! Alespoň takto mi to druhý den vyprávěl Alík. Na druhý pokus sem tedy odložila místo zábran naopak lehké drogy a zkusila se na to podívat jakž takž při smyslech. Během sledování filmu sem dospěla k názoru, že buď mám brutální dojezd, nebo rejža používá matroš taky. Hlavní "hrdinka" má jednu super vlastnost - Má ráda svou sestru. Teď ke zblitku její osobnosti - Je to tak neskutečně vylízaná píča, že i duševně chorej jedinec po zpackaný lobotomii je proti ní jadernej fyzik. Jelikož se její kví kvé pohybuje někde mezi šuměním trávy a zdrclým tvarohem, tak má kolem sebe podobně vzdělaný kámošky. Teda až na jednu, která měla vyšší IQ než ty zbylé tři dohromady, takže věřím, že dokázala vykonat potřebu na záchodě i si sama utřít prdel. Prostě mezi nima vyčnívala. Každopádně tahle skvadra vyvolá bubáka, děsivýho týpka z koncentráku, Slendermana. To, že ho vyvolaly přes video na noťasu, to beru, jelikož i taková Samara se drápala ze studny až potom, co jste mrkli na kazetu. Co ale fakt neberu je, že Slenderman není bubu jako bubu, ale je vir !! Takže kup si Avast, pyčo a Slenďa bude asi v prdeli. Každopádně náš "vir" holky mocně bubákuje skrz telefon. Jako kdyby ty holky zahodily dotykáče a koupily si nokii 3310, tak bubuš asi odtáhne s brekem pryč, pokud teda může kokot bez ksichtu a tudíž bez očí, brečet. Občas ale straší i jinak. Dřevem. Jop, správně, Slenderman straší dřevem, takže bacha na každej pařez bo domácí dřevěnej nábytek. Jako bonus, pokud Vás uchvátí, promění Vás v ... chvilka napětí...ještě chvilku...ve strom. Pokud tak nechcete být novým bukem či jinou dřevinou, rozhodně nečumte na video a nebo alespoň mějte zavázaný oči ve chvíli, kdy je vám řečeno ať máte zavázaný oči. Buddhožel, když je někdo píča, tak je prostě píča, strhne šátek a s děsivým řevem utíká lesem, aby ztratila botu a pár hoven ze střev. Poslední věty filmu to shrnuly dobře. "Někdo, jako má sestra a její kamarádky ho hledá. Tyto narušené osoby...." Naprosto správně, narušený byly exkrementně. A já budu asi trvale narušená z týhle píčoviny a to nemluvím o stále nasraných sousedech. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Drtivá většina slendermanovských fan-made projektů, které jsem v uplynulých dnech zhlédl na youtube.com, dokázala vyděsit více než tato neatmosferická slátanina za 30 milionů dolarů. Od dvojice hororových břídílů White-Birke pochopitelně nikdo nemohl čekat žádné velké zázraky, avšak i ten největší hororový skeptik byl pravděpodobně zaskočen skutečností, že snímek svou do nebe volající nekvalitou vyvolává reminiscence na jeden z nejhorších žánrových počinů loňského roku, brakového Bye Bye Mana. Jakožto zdejší hororový expert zde marně hledám jakoukoliv záminku k pochvale. Dokonce i má oblíbenkyně, talentovaná Joey King, zabředla v roli Wren do herecké strnulosti. Nad derivativním scénářem, nefunkčními lekačkami či uspávacím tempem se již ani nemá cenu čílit, ale rozhodně musím poukázat na tápání kameramana Luca Del Puppa. Rušivý epileptický vizuál bych s výhradami ještě skousl, ale prokládat ho záběry čiré tmy za účelem domnělé tvorby temného hororu? Fail. V jaké brožurce si tento zjevný nesmysl přečetl? Absence osvětlení scén ≠ temný horor. Kvůli špatnému nasvícení tak divák mnohdy nevidí byť jen Slender Manovy obrysy a logicky tak vůbec netuší, že se ho režisér právě pokouší strašit. Slender Manova motivace navíc není odkryta a zpočátku dokonce ani neznáme jeho pozici na ose dobro-zlo, jelikož kupříkladu postava Katie touží ve Slender Manově náruči nalézt útočiště před domácími problémy. Zkrátka jeden velký hororový omyl, který k projekci nemohu doporučit ani prepubescentnímu publiku, na které Slender Man i díky ratingu R13 primárně cílí. Odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri dievčatá sa rozhodnú pri spoločnej zábave otvoriť video s tajomnou postavou nazývanou Slender Man. Veria tomu, že je úplne neškodné, ale uplynie len zopár dní a jedna z nich bez stopy zmizne. Aj ostatné dievčatá začnú po zhliadnutí zažívať čoraz viac nadprirodzených problémov, a je jasné, že sa práve dostali do kontaktu s entitou, ktorá nie je z tohto sveta. - Vela sa tu toho chváliť nedá, ale za reč rozhodne stojí trio slečien King / Goldani Telles / Basso, pretože ich talent je neprehliadnutelný a som velmi vďačný, že každá z nich už má momentálne obsadenú úlohu v ďalšom hororovom projekte. Inak je tento film doslova prázdny. Strašidelné scény slabé, digitálne efekty úplne podradné a načasovanie pre vznik filmu, keď je legenda o Slender Manovi už dávno internetovou historkou, o ktorú pomaly nikto nezakopne, tvorcom tiež vôbec nevyšlo. Zmeniť režiséra, CGI efekty vymeniť za Javiera a odpútať sa od primitívnych pravidiel moderných komerčných hororov a bol by z toho hit. + Javier Botet + herečka z The Conjuring, Wish Upon a Smartass + herečka z Oculus a Ouija: Origin of Evil + herečka z When the Bough Breaks + herec z Exeter + herec z The Collector + herečka z #Horror ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bude to fungovat jako náplň pro emo párty středoškolaček, ale jinak se těžko hledají pozitiva. Slender Man je k smíchu a všichni aktéři se klasicky chovají jako dementi. Prim hrají videa a sociální sítě. Mobil je v záběru častěji než většina herců, takže cílovka bude spokojena, jak jí to jde naproti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sranda Man. Mimo lednici dlouho ponechaná creepypasta, u které se můžete maximálně bát toho, že Slenďákův krejčí nebude mít dostatečně dlouhý metr na rukávy a nohavice.. Že to na sebe vydělalo je zázrak, za který tvůrci vděčí jen a pouze internetové bubácké ikoně a její pověsti. Jako výraz díků ji tímto zabili, ale nevadí, šaty do truhly už na sobě má.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Upozorňujem vás, že americký film "Slender Man" má jasne určenú cieľovú divácku skupinu. Keď si to pustíte, tak majte na pamäti, že je to natočené pre trinásť ročné školáčky, ktoré majú za sebou len niekoľko málo menštruačných periód, začínajú túžiť po prvých reálnych sexuálnych zážitkoch a o svoje radosti a smútky sa delia so svojimi vrstovníčkami prostredníctvom všemožných virtuálnych sociálnych sietí. Tie budú z tohoto snímku určite na smrť vystrašené. Ja, štyridsať tri ročný chlap, horrorový veterán, som si to v rámci všeobecného prehľadu pozrel, ale viac ako dve hviezdičky tomu veru nedám. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

He he já viděl dobrý rip, ale to nezakryje, že je to naprosto špatný film. Tyhle bubačky pro dětičky už mě fakt nezvednou ze židličky. Tohle originalitu a atmosféru nevidělo ani z rychlíku. 1* za to, že jsem to nevypnul.10% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,Nesmíte se mu podívat do obličeje!´ To je mi rada, když žádný nemá.... V Kruhu to ještě byly videokazety, tady je zastoupil internet. A nemusíte třikrát volat ani Mary, ani Candymana, stačí slyšet třikrát odbít zvon a není cesty zpátky. Temný les, nestvůrné černé stromy komíhající se ve větru a cosi v mlze mezi kmeny. Chapadla, křik, ticho. Nu, mohl to být hezký horor o bubákovi, jenže není. Místo strašení lekačky, atmosféra mezi stromy na celý film nevystačí a gore, když už není se čeho bát, nula. A měřeno optikou dnešního světa - podělaní studenti bubáka nevyvolají, statečné studentky naopak ano. Alespoň že jsou za to ztrestány, i když divák více tuší, než vidí. Hlavně kvůli lesu film zcela nezatracuji, lepší volbou je však rozhodně třeba Tall Man (2012). Více jak polovina kina (což jsem na tenhle film nečekal) se místy dost brutálně smála. Ano, kdo se moc bojí, křičí nebo se směje, tady ale bohužel nebyl důvodem strach... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový průměrnější horor, který má sice dobrou hutnou atmosféru i herecké obsazení, ale k většímu přiblížení do děje něco chybí. Rozhodně tomu nepomohly slabší efekty, ani né moc dobře zvládnuté lekačky a ze Slenďáka strach také moc nejde. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tak nudnej a nezajímavej film jsem už dlouho neviděl. Nějaký komponenty ujdou (kameraman věděl - asi jako jedinej - co dělá a i ty ne-vždycky povedený efekty by se daly překousnout), ale naprostá většina filmu je naprosto tragická. Přes téměř naprosto dementní scénář (bylo mi fakt úplně jedno, jak to bude pokračovat, kdo umře nebo neumře a jak to skončí), mnohdy až neúmyslně surrelistickou návaznost záběrů, herecký výkony, kdy bylo vidět, že se herci opravdu snaží, ale něco jim prostě moc nepřálo, po fakt že kdyby se to nejmenovalo Slender Man, trochu pozměnili bubáka, vymysleli si nějakej vlastní lore a přepsali ty debilni dialogy, mohl z toho bejt vcelku slušnej průměrnej horor. Takhle to tvůrci bohužel zmrvili tim, že vzali celosvětovej fenomén, kterej je už ale nějakej ten pátek známej tim, že je vymyšlenej (a to, jak to podali tvůrci v závěru působilo bohužel spíše jako cringe než jako nějakej pokus o... šok? Nejistotu?), tudíž z celkový atmosféry vyprchává i onen pocit toho krásného konspirativního a tajemného "co když", který dělá tenhle typ hororů z velké části tím, čím jsou, a pokud to tvůrci nenahradí něčím jiným, stejně atmosféricky silným, nikdy to nemůže dopadnout dobře a vznikne z toho... tohle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chválim snahu o budovanie atmosféry, ktorá sa na pár miestach aj celkom vydarila, no celkovo som od toho čakal viac, najmä čo sa týka hororovej stránky. Motív bubáka mohol byť ďaleko lepšie využitý, priestor tu na to bol. Tiež je škoda, že celý príbeh stál na tak chatrných mysterióznych základoch, pričom nedokázal so sebou priniesť nič také, čo by dráždilo či znepokojovalo myseľ diváka. Proste ide z časti o klasický teenegerský horor, podľa jasnej schémy. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Plagát je stonásobne strašidelnejší než film, ktorému robí reklamu, čo je také tristné ako Škót oblečený do nohavíc. Jedno z najcharizmatickejších monštier za posledné desaťročia a taký hlúpy scenár? Film divákovi ukazuje, ako internet praská vo švíkoch, keď meno titulného pána zadáte do vyhľadávača, čo navodí správnu atmosféru. Na to, že stretnutie so Slender Manom nikto neprežije (prípadne zošaleje), je tu o ňom predsa len prekvapujúco veľa informácií (chýba len rodné číslo a číslo účtu v tvare IBAN), dokonca sa vie i to, že ide o bioelektrickú (!) bytosť. To by zrejme vysvetľovalo psychedelickú vizuálnu ekvilibristiku (ale skôr nie). Tam, kde chýba racionálny scenár, prichádza iracionálne besnenie vydávané za zámer. Aj to by sa dalo prežiť, ale inšpirácia Spidermanom (doktor Octopus) je vrcholom čírej nadprirodzenej demencie. Ak by som to mal naozaj jadrne zhrnúť, tak chudák Javier Botet, to si fakt nezaslúžil. Nuž a Alberto Giacometti sa obracia v hrobe (je nanajvýš zaujímavé, že najlepšie alebo najznámejšie horory vychádzajú z umenia - Votrelec z Gigera a Boscha, Vreskot z Muncha, Slender Man z Giacomettiho). Jedna hviezda za plagát a ruchy (vrátane zvonov a praskania dreva). ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušné, spíše tedy pro teenagery, možná pro ty zádumčivější, jsou-li mezi tím dnešním stádem s mobily místo zvonců vůbec nějací takoví. I celková podstata a forma, jakou zlo v této podobě zasahuje oběti, může být zprvu odrazující, pokud se k filmu přistupuje už s předsudky, nicméně navzdory všemu jsem si užil velmi dobrou atmosféru, režii i způsob vyprávění, který dospěje k docela originálnímu závěru. A nakonec i ta partička pohledných, vzhledově a rasově vyvážených, kočiček to nesehrála vůbec špatně. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama