Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dementní film, postavený na těch nejohranějších nejstupidnějších klišé, s naprosto odpudivým obsazením. Ten scénář je tak něco tak příšerného, že se na to vůbec nedá koukat, není to ani v nejmenším strašidelné nebo zajímavé, člověku na těch postavách absolutně nezáleží, ať si je klidně Slender Man odnese všechny najednou, včetně tvůrců filmu, hlavně když už bude konec! Závěrečné titulky zde byly dokonalým vysvobozením, na tom filmu není pozitivního naprosto nic a neměl nikdy vzniknout. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pro tyhle novodobé horory mám slabost, ale už se to začíná kazit. Točí se jich zbytečně moc, je to už ohrané, nudné a bez nápadu. Třeba takový nedávný filmík Truth or Dare mi nečekaně sedl (trochu mi připomněl sérii Final Destination). No nic, nyní k tomuhle počinu zvaný Slender Man. Děj je dost primitivní, ostatně jako vždy u těhle podobných horůrků. Jenže celé mi to přišlo umělé a někdy i trapné – celá to postava bubáka Slender Mana. Po technické stránce, zvuků apod – to bylo celkem ok. Jenže tu nebyla žádná lekačka, ani pořádná děsivá atmosféra, prostě skoro nic. Ženské hrdinky začali ubývat (děsivý bubák Slender Man je postupně lapil) a v poslední 3/3 filmu to začalo být strašně zamotané. Opravdu jsem nevěděl co je realita, co je sen. Nevím, moc mě to nebavilo. Ale až taková sračka to nebyla, proto dávám ty nejslabší možné 2*. Je to spíš na tu jednu, ale z protekce, že mám tento žánr rád, tu druhou dám, potenciál a námět byl dobrý, bohužel to bylo celé špatně natočené. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl podle mě vrchol hororovýho nevkusu. Podle zdejšího hodnocení jsem si od filmu moc nesliboval, ale že to bude takovej Shit to jsem fakt nečekal. Tady bylo všechno špatně. Nenapadá mě ani jedna věc kterou bych ve filmu mohl pochválit. Nechápu jak takový sračky vůbec můžou jít do kin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maník s Paganiniho syndromem pomáhá divákům s masturbačním syndromem. Stižen tímto syndromem jsem mu vděčný dvojnásob, že nechňapal po hezkých holkách, ale po výstavních hnuskách, což mírně znervóznilo i znejistilo režiséra, který zvolil chaotickou osnovu, načež to vypadalo, že sleduji tři různé filmy v jednom. Též nevycházel střih, přičemž se i tak film prokousal k pěkným i působivým sekvencím, kde to příjemně bubalo, nejvíc v druhé polovině. Rozfázovanost filmu nedělala zprvu dobrotu, ovšem postupně jsem si zvykal na režii seriálového ražení, přičemž ve filmografii režiséra Sylvaina Whitea ani nic jiného nenaleznete. Nízká fyzická přitažlivost hereček Joey King, Annalise Basso, Jaz Sinclair i Julie Goldani Telles přinesla kýžený efekt - můj pyj zůstal bez záchvěvu, ruka chňapala jen po křupkách, takže jsem se uzdravil, zbavil jsem se ošklivého zlozvyku. Jsem tomu rád a vyneslo to tomuto léčivému filmu příslušné body, přičemž režijně se to nedá doporučovat na režijních školách a do kina se na to jít nevyplatilo. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mi po nejakej prvej dvadsaťminútovke celkom odľahlo, pretože som pochopil, že Slender man nebude taká katastrofa, ako naznačujú americké ohlasy a nejaké tie odpady tu. Štvorica holiek je síce necharizmatická, ale atmosféru sa ako tak vybudovať podarilo. Samotné bu-bu scény sú fajn nakrútené, dosť sa tu vykrádal Lynch alebo Jakubov rebrík a dobre sa na to pozeralo. Len bohužiaľ tieto scény nie sú súčasťou hutnejšieho a zmysluplnejšieho celku. Potenciál zostal rozhodne nevyužitý. Tvorcovia asi vidia v Slender manovi metaforu na nebezpečie internetu, keď na videách fičí celá dnešná teen generácia a má na ňu zhubné následky. Ale aj myšlienku treba vedieť inteligentne podať, napríklad v dobre fungujúcom horore. Slender man ním proste ako celok nie je. 50% a keďže nie som cieľovka, tak sa zaokrúhľuje dole. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No co čekat od filmu který měl vzniknout tak v o 7 let dříve. Slender man už moc lidí v roce 2018 nezajímalo. Proto mě překvapilo že tenhle film vůbec vznikl jako kinofilm. Nicméně režisér White je spíše rutinér a nemá moc talentu. Tady je to dobře vidět, strašně sterilní a nudný film pro teens. Jediné co film zachránilo byl pěkný plakát, luxusní mindfuck trailer a práce s kamerou. Kamera je to co film zachránilo nejvíce. Nájezdy kamer a triky s kamerou byly luxusní. Při tom kameraman toho za sebou moc nemá. Slender man je sympoš a sem tam by z něj mohl jít strach ale to režisér nevyužil. Škoda mholo to být lepší, takhle to je podprůměrný horůrek který si narozdíl od hry nikdo moc nezapamatuje. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Slender Man" bol filmom, od ktorého som nečakal absolútne, ale absolútne nič. Jediné na čo som bol zvedavý ako sa podarí tvorcom zobrať tento koncept hororovej hry a spraviť z toho film. Lebo väčšinou to dopadne katastrofálne. A myslím si, že ani tento film nebude žiadna veľká výnimka. Ide o absolútny odpad? Neviem či môžem ísť až tak hlboko. No rozhodne to nie je dobrý horor. Skúsim teda povedať čo pre mňa fungovalo. Myslím si, že po zvukovej stránke je to spravené super. Cikády, zvony, praskanie konárov dotvára dobrú atmosféru. Plus aj to, že film je neustále zatmavený ho robí zaujímavým a trošku ťažší na pozeranie. Aspoň pre mňa. Narozdiel od filmu "Truth Or Dare" to spravili oveľa temnejšie, väčšinou času sme v nočných hodinách a tá tma a strach čoskoro vie zapracovať. Joey King sa snaží a myslím si, že by som ju aj celkom dokázal oceniť. Plus asi najstrašidelnejšiu scénku si vychytila ona. Odohráva sa to v knižnici a má tam pár dobrých vizuálnych momentov. Len si myslím, že mnohé by fungovali lepšie, keby to neboli potom halucinácie alebo nočné mory. Z toho sa stráca potom tá tajomnosť a film to posúva nižšie. Bohužiaľ. Postavy moc zaujímavé nie sú. Zase ide o skupinku tínedžerov. Zase. Zase je tu niečo, čo nesmieme robiť, inak sa veci pokazia a samozrejme sa to musí porušiť. Je tu pár falošných ľakačiek a záver filmu je podľa mňa odfláknutý a strašne narýchlo. Plus scénka medzi Hallie a Tomom počas bozkávačky je fakt otrasná. Toto je asi najhoršia momentka. A nie kvôli romantike, ale kvôli tomu, že ju urobia nefunkčne strašidelnú. Fail. Myslím si, že z našich štyroch hrdiniek je najzaujímavejšie asi Katie, ktorá zmizne ako prvá. Pôsobila, že má aj nejakú osobnosť a nie je len jednoliatou postavou. Čo ma na filme ešte ale zobralo je Wren a jej paranoja, ktorej postupne prepadne. Vie to celkom zapôsobiť. A je tu jedna dobrá scénka, kde Hallie bude počuť svoju stratenú kamarátku a pôjde ju hľadať do lesa. Neviem. Na mňa to pôsobilo celkom efektne. Len keby z toho potom neurobili "Inception" Ako celok to asi dobrý film nie je a určite si nemyslím, že by to stálo za to vidieť... ale minimálne vďaka tej temnej vizuálnej a zvukovej stránke ma to celkom rozhodilo. Najmä ak potom idete autom po neosvetlených cestách v meste. Čiže z toho titulu film asi oceňujem viac, než by si zaslúžil, ale mal momentky, kde ma ozaj vedel trošku rozladiť. A pri iných momentoch som sa nudil a krútil hlavou. Určite nie dobrý film, no nemám pocit, že by som vyhodil peniaze do vzduchu, ako pri iných tohtoročných filmoch. Ak ale chcete tip na dobrý horor o zmiznutých deťoch, tak si pozrite radšej "Sinister" Hodnotenie: C ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trailer sliboval totální psychadelicjý nářez a já se docela upřímně těšil, protože to vypadalo opravdu nadějně. Bohužel celý trailer byl jen jak by řekli dnešní děti ''fake'' a film je jen nedopečeným klišé strašením puberťáků velikým bubákem s nulovou tvůrčí invencí, s mizerným rozpočtem a bez zapálení pro věc. Na druhou stránku, dřív puberťáky likvidovala Samara z VHSky, tak proč by dnešní děti nemohl pojídat obří bílý kokot z internetovýho videa. Nebyl bych na film vůbec, ale vůbec přísný tak jako ostatní.37% je nepříčetně neadekvátních. Jednoduchý béčkový horor s pár vymazlenýma scénama (vytrhnutí Slender Manem z baráku je lahůdka) a pár dobrých lekaček. Jen to celé tak nějak nekončí a postrádá to zručnějšího režiséra. Ale takovou sodu si to nezaslouží ani omylem. Ještě víc nedoceněné, než povedený a snaživý Bye Bye Man. Nemám nic proti hororům pro dnešní děcka. Samozřejmě někdy se to vyloženě nedá, ale zrovna Slender Man je typický příklad ovečkového hejtu.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak někoho napadne vzít nízkorozpočtovou hororovou hru, která je celá o chození po lese a udělat z toho film. Každopadně je Slender Man jedním z nejzbytečnějších a nejhorších hororů, které jsem kdy viděl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Problém s filmem Slender Man je ten, že je to jednoduše nedobrý film. Přitom byla naděje, vytvořit skutečně strašidelný film o populární městské legendě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby tam raz za polhodinu nejebol francúzsky kľúč o iný kov alebo keby niekto šialene netriasol kľučkou, tak sa nemáte čoho zľaknúť. Hoci aj tie ľakačky sú tak očakávané, že v podstate to nešokuje ani horového panica. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného jsem od hororu založeném na dětským internetovým folkloru nečekal, o to větší překvapení jsem dostal. Hned při odchodu z projekce jsem si říkal, že tohle prostinký divák nezkousne (podobně jako předloňskou fantastickou Čarodějnici, s kterou má Slender Man mimochodem docela hodně společného, a když si najdu chvilku, něco o tom do Týdne napíšu). No a taky jo: zatím sedm hodnocení, z toho čtyři odpady a tři jednohvězdy... Prostoduchost z dosavadních komentářů jen tryská. Jasně, Slender Man rozhodně není bez chyb: hned v několika scénách vykrádá jiné horory, bubák je hrubě nestrašidelný, ne vždycky logický chování postav už ani nemá cenu komentovat. Ale tvůrci to dobře věděli: za málo peněz (základní budget byl pouhopouhých 10 milionů USD, i když se pak něco přisypalo) stvořili hodně moc muziky. Při vědomí, že strašák by nebyl moc strašidelný, nechávají ho úmyslně ve stínu a temnotě, kam podle povídaček ostatně patří. Jít na film o Slender Manovi a pak si stěžovat, že je strašidlem Slender Man, jak tu někteří předvádějí, je fakt vrchol demence. Tenhle film stojí na perfektní atmosféře, která je nádherně hutná, depresivní a nepříjemná, podpořená nervózní kamerou; na primitivním lekání zdejší strašení fakt nestojí. Navíc mě potěšily obě hlavní protagonistky (jasně, jsou čtyři, ale Joey Kingová jako Wren a Julia Goldani Tellesová coby Hallie ostatní o dost předčí), potěšil mě i fórek se jménem Knudsen. A to, jak si tvůrci vyhráli právě s fenoménem dětského internetového folkloru v některých scénách, stojí za hlubší ocenění. Velmi nečekaně dobře zvládnutý horor, který rozhodně patří k tomu lepšímu, co letos bylo k vidění. Původně jsem chtěl dát silné tři hvězdy, ale čtvrtou přidám prostě pro lepší pocit. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takové nemastné, neslané. Já horory nemám rád, snesu pouze ty mírnější. A tento je takový mírnější, ovšem něco tomu chybí, příběhově to mohlo být lepší. Přijde mi, že scénář byl napsán za pár týdnů a i v některých momentech je to takové chaotické, což je ale i vina režiséra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Sylvain White a scénárista David Birke pojali téma Slender Mana po svém a bohužel se uchýlili k opravdu nepovedenému provedení jinak vcelku zajímavého fiktivního stvoření s vlastní legendou a „mytologií“. Hodila se jim i dnešní moderní technologie a závislost mladé generace na všech těch sociálních sítích, nejrůznějších aplikacích, noteboocích a chytrých telefonech. Bohužel jaksi pozapomněli, že u hororových filmů je nejdůležitější vytvořená atmosféra, zajímavé monstrum a hlavně dobrý děj. A ani jedné z těchto věcí se tu nedočkáme v takové míře, jakou bychom od toho očekávali. Zvláště když jde podobný film do kin. Doslova jsem si připadal jak v „Jiříkově vidění“. Úplně si dokážu představit všechny ty náctileté puberťáky, jak chroustají v sedačkách popcorn, usrkávají colu a řehtají se nad stupiditou nejen hlavních hrdinek, ale především celkovým pojetím toho filmu. Lekačky téměř žádné, atmosféru až na několik světlejších výjimek aby tu člověk pohledal a Slender Man se ke slovu taky zrovna mockrát nedostal. To už tu máme víc záběrů do (na) mobilních telefonů a nudného tlachání. A co se hereckých výkonů týče, tak děvčata se taky zrovna dvakrát moc nepředřely. Přitom se tu objevila i známější jména, od kterých bych očekával něco navíc. Slender Man tak zklamal na všech frontách. 30% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nebudu to uplně odsuzovat je pravda že se dalo vyždímat víc ale jednou za delší čas se na to podívám a uvidíme. Slabší atmosféra mírnější soundtrack a herecky to bylo taky dost slabé, přitom prostředí filmu super, námět na film Slender Man bomba ale zbytek proč? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, nulové napětí, nesympatické herečky, mizerné nástupy strašidla a navíc patří Slender Man k vizuálně nejnudnějším bubákům. Pár slušných detailů se tu našlo, ale to byly jen několikavteřinové momentky. Fakt nechápu, proč zrovna tohle budilo taková očekávání. 5% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Většina dnešních hororových počinů je točena podle stejného vzorce, takže tyto snímky většinou ničím nepřekvapí a pouze Vás utvrdí v tom, že tento žánr je jen zoufale průměrný. Sice se někdy zjeví kvalitní a originální "vlaštovka", avšak to zas tak často není. Bohužel, snímek Slender Man není ani jedno z těchto výše zmíněných, jelikož je na něm špatné úplně všechno. "Lekačky" povětšinou nefungují a jsou k smíchu, kamera je otřesná a schizofrenní, což v kombinaci s nelogickým chováním postav a kostrbatým dějem vytváří nudnou a zbytečnou podívanou, u níž budete ještě s láskou vzpomínat na ty předvídatelné, unylé ale krásně průměrné starší hororové snímky. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mě varovalo. Já jsem neposlechl. I když na Netflixu hodnocení vlastně není. Moderní legenda vytvořena na internetu. Banda holek, co se ničeho nebojí, aby následně po jednom videu běhaly po lese a křičely… na lesy. Atmosféru a napětí to má nulové, resp. nemá žádné. Slender man je dost možná nejvíce generický horor, co jsem kdy viděl. Vše co tu je, tak už jste viděli tolikrát, že v tomto podaní vás to nijak nepřekvapí ani již nebaví. (20 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Slender Man patří k hororům, ze kterých se dalo vytěžit hodně muziky, ale debilním scénářem se zazdilo i to málo zajímavého, co se podařilo. Samotný koncept hororové postavy není špatný, ale to by se nesměly během filmu objevovat prvky logických blbostí a jednání hrdinek by nesmělo připomínat kvarteto ze zvláštní školy. To vše se dalo zkousnout, protože práce se zvukem a hudbou navozuje příjemné napětí. Bohužel tápání od samotného začátku se projevilo ke konci, který naprosto nedává smysl a režijní kreativita v závěru je vyloženě nepochopitelná. Slander Man se zařadí přesně mezi ty horory, které promarnily svůj potenciál.......35% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Monotónne. Miestami kopírujúce Kruh. Bez akejkoľvek snahy priniesť niečo nové. So strašlivo nudným castingom. Príbeh sa od určitého miesta vo svojom vývoji zastaví a už len hromadí blbosť všetkých zúčastnených. YouTube bubák, ktorý vystraší jedine tak puberťáčky, ktoré Stmívání považujú za horor. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama