Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Slender man dokáže komunikovat přes smartphone a když se za ním jde na návštěvu do lesa, tak jedině v noci. Tma je prakticky neustále. Ani v domech světlo není. Lustry jako by neexistovaly. Scénář je poměrně dost jednoduchý, strašidelné scény jsou často jen ve snech a spíše abstraktní, které končí probuzením. Podprůměr je cítit na každém rohu od dialogů až po různé události a tak setkání se Slender manem nějak moc děsivé není i přes občas dobrou atmosféru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! V zásadě to není po stránce rutinní filmařiny nijak špatně natočené, ale jinak v rámci žánru děsná slabota. Nevýrazné, prakticky bez příběhu a co mě dokázalo nasrat, že ten pedoslenďa nefunguje ani na základě nějakých jasných pravidel. Nejdřív se plíží jako stín a jen tak nevinně šmátrá prstíčkama po vyděšených náctkách, pak dělá na holky neohroženě bububu přes zavřené dveře aby v další scéně všemocně procházel skrze pevné povrchy jako neviditelná entita. No a na závěr to ve vší parádě rozbalí jako mix pavoučí nestvůry a lešije. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak nový KRUH z toho teda určite nebude. Je to presne po rovnakej schématickej línii vystavaný príbeh, s podobnými vizuálnymi filtrami ( tmavé farby ), ako spomínaný hororový megahit. Lenže rozdieli sú astronomické. Samotná réžia ( ktorej tvorca len málokedy navodí strašidelnú atmosféru, skôr ide o akési psycho pochody ), herecké výkony ( uznanie dostanú zrejme len od laických divákov rovnakej vekovej kategórie, akej sú samotné postavy ) a v neposlednom rade príbeh, ktorý príliš nevyniká originalitou a napätím ( ide skôr len o náhodne posadené scénky ). Dnešným konzumentom, to ale rozhodne bude vyhovovať. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Populární předloha proměněná v hodinu a půl rutiny, nudy a beznaděje. Filmový Slender Man je viditelně značně ořezaným hororovým kouskem, který nad rámec využití asi nejznámější creepypasty nenabídne zhola nic nového, originálního nebo alespoň zajímavého. Řemeslně podprůměrný kousek nemá moc co zachránit a ani docela slušná hudební složka neudělá z téhle žánrové rozcvičky nic lepšího než jen slaboduchou snahu přiživit se na popularitě něčeho co už nějaký ten čas není úplně v kurzu. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

2/10 – Když šel tento film do kina v létě v roce 2018, ještě jsem ani neměl minimální věk pro to, aby mě na něj na Chodově pustili. Vzpomínám si, jak jsem horečně zvažoval, jestli mám přemluvit tátu, aby mě doprovodil do kina na tohle, anebo raději počkat necelé dva měsíce a ukecat ho, aby se mnou šel na nový restart série s Michaelem Myersem. Ve hře byla mobilní hra se Slendermanem, kterou jsme se spolužáky pařili o přestávkách a jejíž filmová podoba by nemusela být vůbec špatná, a také skvělý trailer, kterým si mě nový Halloween pekelně zaháčkoval. Nakonec zvítězila břitva a lesního kravaťáka bez tváře jsem tak úspěšně odkládal až doposud. Nyní, když jsem Slender Mana zhlédl, můžu s klidným srdcem říct, že jsem se rozhodnul správně a vůbec by mi neuškodilo, kdybych oželel tuhle nevyvedenou adaptaci, která slavného postracha lesů a creepypast degraduje na tupého démona, kterého si vyvolá parta puberťaček z dlouhé chvíle pomocí YouTube videa. Slender Man je možná podprůměrný horor, ale hlavně je to až bolestně špatný film. Nulové představení hlavních postav, plus všechny to jsou arogantní drzé pipky, takže Útlý Muži, držíme ti palečky, snad je dostaneš všechny. Způsob vyvolání Slender Mana do značné míry kopíruje Kruh, bohužel zde podobnost končí. Samara měla jako strašák alespoň něco do sebe, Slenďa se vždycky jenom zbůhdarma objeví, osahá jedné z "hrdinek" erotogenní zóny a zmizí – prostě baller. Teda na konci se ještě přetransformuje ve stromového pavouka. Taky mě docela bavilo, jak holkám zkušeně volal na Discord formou videohovoru, mám rád, když hororová strašidýlka drží krok s dobou. Abych nezapomněl, rovněž se uměl transformovat ve vzduch a vydávat divné zvuky skrz telefon, takové 5v1. Většina informací o něm je nám předána formou esemesek od neznámé ochotné puberťačky. Domnělé zešílení postav je nám vždycky ukázáno až zpětně, nikdy mu nejsme pořádně svědkem (maximálně ve snu) a ve všech případech útočí na vaší logiku množstvím otázek, třeba jestli je vzhledem k časoprostoru možné, aby dívky jen tak ve volném čase popsaly 100 papírů kresbičkami černého panáka a přišpendlily je na strop, proč mají proboha nástěnky na stropě, kde vzali tolik špendlíků, proč je rodiče neodvezli k doktorovi, když to viděli, kde na to vzali čas, muselo jim to dát desítky hodin práce, kde vzali tolik černých pastelek, proč by je k tomu Slender Man nutil a proč a proč... a hlavně PROČ by to někomu připadalo jako dobrý nápad na zfilmování. Stručně a přehledně: "Celý snímek je hrozně stupidní, naivní a z vysoka kašle na smysl, cílem je jen někoho postrašit." ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nemá talent... Obrovské očekávání, výborný trailer, solidní námět. A tak to zdrbat! Atmosféra nulová, tupí herci s dementními dialogy a chováním. Po měsíci si už ani nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. A to by se fakt stávat nemělo. Tvůrci by si zasloužili nakopat do prdele a Slender Mana by se měl chopit někdo schopný a natočit ho znovu. Toto se nepovedlo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v poradí 800 komentár pripadol práve na tento film. Keď som pred dvoma rokmi na odporúčanie skvelého kamaráta odštartoval svoju "kariéru" na čsfd nepredpokladal som, že sa niekedy k takýmto číslam dopracujem. Dokonca som párkrát zapochyboval, či tu má vôbec zmysel chodiť, pretože pri čítaní komentárov niektorých užívateľov ( predovšetkým z ostravsko-karvinských dolú ) sa človek musí zamyslieť, ale nakoľko sa snažím brať ľudí takých akí sú ( nie vždy sa to dá a nie je to vôbec ľahké ) som aj vďaka najväčšiemu filmovému fanúšikovi, ktorého poznám ostal a dopracoval sa k už celkom slušným počtom hodnotení či komentáro. Slender Man má síce veľmi solídnu hororovú atmosféru a niekoľko momentov má náznaky, že by mohli slabšie povahy vystrašiť, avšak príbeh je príliš jednoduchý, herečky hlavne pri stretnutiach zo Slender Manom trápne, príliš veľa času strávia chatom a konverzácie s ich priateľmi na škole sú strašné. Dlho som zvažoval hodnotenie medzi 2 a 3 * nakoniec nudný scénar ,herecké výkony a fotky upravené vo fotoshope so Slender Manom prevýšili dojmy z dobrej hororovej atmosféry. 50% by však filmu svedčalo o čosi viac. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Představa, že v Americe téhle postavě opravdu někdo podlehl, a věří na ní, je neskutečně fascinující. Provedení filmu mě nepřekvapilo, co by také s postavou muže, který nemá obličej mohli tvůrci vymyslet jiného. Holky hrály super, ale na můj vkus byly nějak moc uječené. Celý film hraje akorát na strašidelnou atmosféru, ale doopravdy to diváka nikdy ničím nevystraší, ani nevyleká. A všechno se děje pořád jen dokola. Takže plus minus si tento počin klidně můžete nechat ujít. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Dávám sice luxusních 25% za jakous takous atmosféru a za lesy a tak, ale ve skutečnosti je to jen tupej film pro tupé lidi, na němž je nejděsivější ten fakt, že si na sebe nejspíš dokáže i vydělat. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to celé, ale nemyslím si, že je to na 3*. Je to také na úrovni epizódy priemerného seriálu, akurát predĺženej stopáže. Filmov o Slender manovi nie je veľa. Pýtalo sa nejaký natočiť a za posledné roky ich pár aj vzniklo, ale asi len také béčkove zlepence. Predpokladám, že o niekoľko rokov sa dočkáme filmu s prepracovaným scenárom na vysokej úrovni. Žiaľ toto nie je ono, alebo som len náročný? ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Slender man je takovej pojem, taková hororová postava a oni to takhle doserou. Od režie, přes scénář až po ty herecký (ne)výkony. Místo aby to mělo tajemnou, děsivou atmosféru mi bylo trapně. Ty jejich sny a vidiny a stíny, celá ta logika. Rozhodně je chyba, že ho tolikrát ukázali, to je postava, která nemá bejt tolik vidět. Má vzbuzovat respekt sám o sobě. Mě to absolutně nezajímalo, nevypnul jsem to jenom proto, že to nemám ve zvyku. Co jinýho už má dostat odpad než něco takovýho. A už nikdy víc. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Klasická horor šablona s finanční podporou co neohromí, maximálně tak vyleká kvůli tomu, že už očima mžouráte a najednou z reproduktorů vyskočí hlasitý zvuk co Vás nemile překvapí. .... HODNOCENÍ: 40% (2*) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No jo. Typický rádobyděsivý horor s partou študáků, kteří narazí na legendu o příšeře a příšera je začne pronásledovat. A to, že tu máme Slendermana není automaticky známka úspěchu. Bohužel tenhle film to potvrzuje co nejvíc to jde. Je to nudné, nevyděsí to, lekačky absolutně nefungují, postavy nijaké a scénář je plný logických děr - ztratí se jim kamarádka, o něco později druhá, ale rodiče těch zbylých kamarádek absolutně nic neřeší, je jim to ukradené a když má jedna z nich neustálé nočním můry, stále to je jejím rodičům ukradený. Nakonec to ani nevyvrcholí, nic se na konci nestane, žádné překvápko nepřijde. Dokonce i můj bratr by vymyslel mnohem lepší konec, než jaký byl tady. Dávám hvězdičku za to, že se to u těch nočních můr aspoň snaží vyděsit, nedaří se to, ale snaha tam je. Aspoň něco. Jinak ztráta času. A o Slendermanovi asi dobrý film nikdy nebude. Možná jedině, kdyby se toho chopil Dowdle, stálo by to za to. 1* ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Místo skřípajících dveří tu máme skřípající stromy, špatnýho osvětlovače a pár pitomejch lekaček. Toť vše. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ještě tak 2-3 měsíce zpátky jsem neměl absolutně potuchy o tom kdo nebo co je Slender man a poté co jsem viděl tohle jsem klidně mohl zůstat u blažené nevědomosti.Filmový Slender man sice nevypadá úplně zle,ale to je tak všechno.Zbytek je totiž nezáživná vata,které se sice nedá úplně upřít snaha o budování atmosféry,ale ve chvíli kdy je skoro všechno špatně nepomůže ani to.Třešničkou na dortu jsou hlavní "hrdinky".Marně bych hledal v paměti kdy mi byly postavy z evidentně teen "hororu" tak nesympatické.Tohle už nikdy víc...20% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Slender man měl to štěstí, že jsem se před spuštěním filmu nedíval na recenzi, já bohužel tu smůlu... Slabota se vším všudy. Od "hereckých výkonů", přes primitivní scénář až k samotnýmu Slendrovi. Spousty zbytečností okolo jeho postavy - například jeho proměnu v závěru do alá pavoučího muže... Pche! Navíc s hororem toho taky nebylo moc společnýho. Prostě shit! 35% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Postava Slender-mana je vskutku odporně nehezká,a je hrozná škoda že ho pan Bílý nenechal trochu víc strašit.Mnohem víc se věnuje halucinacím,pokřivenejm obrazům a obličejům jek z nějakýho psycho filmu o feťácích.A o zabíjení a krvi už ani nemluvim.Slabě průměrná báchorka pro přerostlý puber´tačky,který nevěděj co se sebou.40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle byla kravina pro holky. Hlavní postavy jsou 4 nesympatický kravky a ještě k tomu ošklivý k tomu blbý děj a prostě mě to nebavilo a nudil jsem se. Snad jen ten konec docela šel. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama