Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Strávím nad tímto komentářem asi tolik času, kolik se mě Whitův Slender Man snažil něčím zaujmout. Další minuty už tomuto "filmu" věnovat nehodlám. ()

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Urban legendu kolem Slender mana mám rád, hlavně celej projekt Marble Hornets. Ale tady Slender mana vzali, slíbili mu hromadu dětských duší, otočili ho, donutili ho předklonit se a bez nějakých ostychů s ním vymrdali takovým stylem, že i kdejaká anal queen by prosila o shovívavost, protože to se přece takhle nedělá. Všechno, včetně režie, scénáře, herců, stojí za vyliž prdel. Ve filmu z SM udělali mnohem větší a hlubší studnu informací, že by se v ní utopil celej školní autobus a je to akorát na škodu. Kdyby film pojali jako Babadook, kdy zlo není v lesích bez tváře, ale v lidech, tak by udělali líp. Takhle akorát znásilnili novodobou urban legendu, která nemusela mít špatnej film. Ale má ho. Piče. Odpad ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Slender Man není vyložená katastrofa, ale rozhodně je šíleně neoriginální, nudný a táhne se. Postavy jednají nelogicky, přemýšlejí nelogicky, dialogy jsou dobré tak napůl, především mimo ústřední čtveřici nefungují. Naštěstí má film 93 minut, což je v této podobě hraniční. Vizuál ani hudba ničím nepřekvapují, většina jumpscarů je snadno odhadnutelná a spousta scén nikam nevede. Pár výjimek se najde, avšak obecně je charakter Slender Mana trestuhodně nevyužitý. Hororový rok 2018 si rozhodně zaslouží lepší přírůstky. ()

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle slabej horor jsem dlouho neviděl.. po 40 minutách jsem to vypnul, takže co k tomu mam víc napsat?! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Takto nezáživný horor som dlho nevidel. Pocity strachu? Nula bodov. Atmosféra? Ešte horšie. Slenderman pôsobí ako amatérsky film. Bez srandy. Štyri kamarátky si pozrú na internete video a hneď na to jedna zmizne. Zvyšným trom som celý čas prial nech zmiznú čo najskôr tiež lebo to čo stvárali bolo na facku. Lepšie lakačky som videl aj v Scary Movie a o pár fakt lacných efektoch radšej nejdem ani hovoriť. Nejde o odpad, film som dopozeral na prvý krát, len sa mi nezdalo že sledujem horor a už vôbec nie z roku 2018. Skôr nejakú experimentálnu študentskú hovadinu čo chce vystrašiť ale nejde jej to. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl pravdu - film se opravdu snažil jít, byť jen spirituálně, ve šlépějích Kruhu. A nakonec to nebyl takový průšvih, jaký jsem očekával. Video, které řádění Slendermana spouštělo - skvělé a děsivé. Zbytek taky hrál na napjatou strunu - 3x jsem se za celou dobu pořádně lekl a jednou z toho myslel, že vyletím z kůže. Ve výsledku je tu ale spousta nedodělků. Vše zůstává jen u legendy a parta hrdinek (resp. jenom dvě z nich), sice jde po stopách Slendermana, ale neodkryje vlastně nic. V tomhle měl Kruh jasno - i když se (SPOILER) ke konci ukázalo, že veškerá pátrání přišla vniveč, dozvěděli jsme se o původu videa i Samaře samotné víc, než bychom si mohli přát. Tady byl zkrátka přízrak, který se možná zjevoval už od dávných dob a pokaždé nabýval jiné formy, ale to bylo tak všechno - nic víc, nic míň. Do toho mě vysloveně naštval nedotažený příběh okolo Tima - evidentně i on viděl video a v traileru byla scénka se skokem z baráku. Jenže ve výsledku se kamsi vytratila a s ní i Timův konečný osud, který byl tím pádem jen naťuknut. A co se týče Slendermana samotného, dokud nebyl vidět, i bych se bál. Ale když se pak objevil co by osminohá, digitální nestvůra, cítil jsem akorát smutek nad tím, jak vlastně nepociťuju žádnou hrůzu, kterou ve mně měl probouzet. A když k tomu připočtu okolní vlivy, jako bezohledné jedince chroupající popkorn (protože do kina se chodí nažrat), či žvanící slepice (protože do kina se chodí kecat - ono na dvě hodiny tu hubu zavřít je pro některé lidi holt těžké), atmosféra šla do kopru už úplně. Tedy, horor jako takový se opravdu snažil, párkrát to i fungovalo a příběh poutal. Ale celé je to nedotažené a osobně jsem byl koncem obrovsky zklamán. Nicméně, autor postavy si může pískat - aby se creepypasta dostala na stříbrné plátno, to chce hodně povedený nápad. A tím Slenderman je, akorát film nedopadl úplně 100%. Pro mě jen na 50%. Tak snad příště! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pozerať horor mysteriozneho typu o 3 rano asi nie je najlepší nápad, ale ja som ich už prekukol. Zimomriavky a pocit strachu vytvára hudba a ich výkriky. Takže keď toto viete a máte to na slúchatkách, dá sa to prežiť. Inak je to ale také, nijaké. Veci nie sú dostatočne vysvetlené, celé je to len v ich hlavách. A ja nie som fanúšik tohto žánra. 1 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První půlka byla docela fajn (dokonce bych i řekl lehce nadprůměrná), ale čím blíž byl konec, tím byl ten film horší a na konci už opravdu směšný. Nelogický ovšem byl od samého začátku (hlavně celá ta zápletka kolem vyvolávání, čili hlavní téma filmu), ale natočené to bylo docela slušně a díky hlavním holkám, které sice byly tupé, ale velmi hezké a hlavně díky překrásné Joey King se na to aspoň dalo koukat. A překvapivě i atmostéra byla docela slušná. Ale jinak je to na prd. Ve druhé polovině se celá zápletka nějak prapodivně zamotá a přestane dávat smysl úplně (a navíc aby se v ní čert vyznal). A když dojde i na víc prostoru pro samotného Slendermana, celý tento bubák ztratí veškerou strašidelnost, neboť i on se chová směšně. A při poslední dvacetiminutovce už jsem se jenom smál tomu, jak je to celé strašně, ale strašně hloupé. Námět je samozřejmě výbornej, ale tohle je prostě špatně a navíc je to až příliš ambiciózní, protože ten konec je fakt prapodivnej. 45%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvýrazněji podhodnocených snímků, na které jsem na databázi narazil. Určité věci mohly být doplněny lépe, ale jako psycho horor s originálními prvky funguje Slender man výborně. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

4 ženské se nudí tak vyvolají ze srandy slender mana. On je, ale skutečný a postupně si pro ně přijde. Největší problém vidím v tom, že tak 70 procent filmu se nic neděje a sledujeme jen puberťáky a puberťačky jak si píšou smsky zbývajících 20 procent sledujeme halucinační scény, které jsou úplně zbytečné a nechápu jejich opodstatnění a 10 procent má jakože děj. Pochválit se tak dá jen závěrečná scéna a úvodních zhruba 15 minut než zmizí první holka, které mají jakž takž atmosféru. Naopak kritizovat se zde dá snad vše od nefunkčních lekaček (ženské někdo pošle video se záběry jejího baráku ona čeká,že si slender man pro ni přijde a místo toho příjde otec její kamarádky) až po nedomyšlení děje a pointu (je zde řečeno, že, aby jste se ho zbavili musíte se obětovat jedna holka to udělá, aby zachránila svou sestru a beztak to nic nevyřeší jelikož slender man nejspíše zabije i ji časem). 20 procent jelikož se mě nechce dávat odpad a je to lepší než Čarodějnice každopádně se jedná o nejzbytečnější horor tohoto roku, který nechápu jak se vůbec dostal do kin. Pusťte si radši Bye Bye Mana. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Slender man vypadal, jak gumovej panák s pytlem na hlavě a vůbec nevzbuzoval hrůzu. Zlatá pc hra u té se sluchátkama aspoň trochu leknu. Dávám 35% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Absolutní nuda bez atmosféry.. Dějová linie je postupně rozdrobená na čtyři linie přičemž není uchopitelná ani jedna.. Jedna jediná hvězdička z pěkné vizuální zpracování bubáka a halucinací.. Vyměklej horor pro čerstvé náctileté.. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Z počátku vypadal tento snímek velmi slibně, ale čím více film běžel, tak se kvalita zhoršovala. Velkým plusem je slušné obsazení, hlavně v případě Joey King, kterou jsem sice viděl teprve ve druhém filmu, ale věštím ji zářnou budoucnost. Pár napínavých scén se ve Slender Manovi objeví a díky tomu, že film trvá jen asi hodinu a půl, tak se u mě udržel v lehkém nadprůměru. Podobný typ hororu by měl být ale děsivější. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čtveřice kamarádek se podívá na internetové video, zavře oči, uslyší zvony a tím vyvolá jakéhosi "Slender Mana", který je začne postupně přivádět k šílenství a likvidovat. Proč? To nikdo neví, ale dělá to už dlouho, neřád. Veskrze provařený námět naprosto nic neotřelého nepřináší, bezkrevně monotónně straší (= uspává) nejapnými lekačkami či počítačově se roztékajícími ksichty. Slabota, ovšem musím uznat, že samotný "stromový" bubák bez tváře nevypadal úplně marně. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pre znalcov predlohy to bude sklamanie. Pre náhodných a nenáročných divákov to môže byť zaujímavá tuctová popcornovka, na ktorú zabudnú v momente, keď opustia kino. Potenciál mal Slender Man obrovský, priam trestuhodne ho však nevyužil. Full recenzia tu. 30% Cinemax Bory - press ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tento film treba vidieť po tme , tak som si zhasol svetlo a pohodlne sa usadil. Lenže pri 35 minúte som už očakával že film neprekvapí. Neprekvapil. Možno trochu, a dokonca som predtým hral nejednu hru pána slendermana a tie boli strasidelnejsie oveľa ako film. Slabota to ale nieje sú aj horšie hororove filmy ale také nemastné neslané. Herecké výkony tiež veľmi na kvalite nepridali. Slenderman by si si zaslúžil aspoň priemer a porovnám ho s hororom kruhy ktorý bol tiez celkom očakávaný ale este slabší. 3* ()

RaggamuffinSVK 

všechny recenze uživatele

Slender man je pravdepodobne najznámejšia a aj najpopulárnejšia creepypasta vôbec. Od vzniku tejto postavy v roku 2009 sa okolo nej vytvoril kult a množstvo obsahu, fanfiction a rôznych teórií by stačil na niekoľko filmov. Žiaľ, v tomto prípade je so samotným fenoménom spoločný len názov. Zvyšok je lacný horor plný jumpscareov, nelogickostí a priblblého chovania hlavných postáv. Z vizuálu cítiť, že Sony pomohlo s rozpočtom, je však škoda, že nespravili aj lepší výber scenáristu. Film je plný hororových klišé, strašidelných momentov je veľmi málo a chýba aj funkčný dej. Škoda. Možno sa raz dočkáme toho pravého Slender mana na indie scéne. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama