Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

RaggamuffinSVK 

všechny recenze uživatele

Slender man je pravdepodobne najznámejšia a aj najpopulárnejšia creepypasta vôbec. Od vzniku tejto postavy v roku 2009 sa okolo nej vytvoril kult a množstvo obsahu, fanfiction a rôznych teórií by stačil na niekoľko filmov. Žiaľ, v tomto prípade je so samotným fenoménom spoločný len názov. Zvyšok je lacný horor plný jumpscareov, nelogickostí a priblblého chovania hlavných postáv. Z vizuálu cítiť, že Sony pomohlo s rozpočtom, je však škoda, že nespravili aj lepší výber scenáristu. Film je plný hororových klišé, strašidelných momentov je veľmi málo a chýba aj funkčný dej. Škoda. Možno sa raz dočkáme toho pravého Slender mana na indie scéne. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

No jo, není to povedené. Cením záměr odlišit se od běžné americké hororové produkce, jít jinou cestou. Ale tady filmařům nic moc nevyšlo. Herci nedobří, nezábavná kamera a příběh je divácky zoufale neatraktivní, podobně jako sama režie. Velké mínus náleží těm padesáti odstínům tmy, která je na obrazovce tak na 80 % času, což nepotěší. ()

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

Starý a zeschlý Slendroušek měl spíše šejrovat svého starého a seschlého fanfulína na TikKokot, aby lépe upoutal mladou a pubescentní omladinu. Největší píčovina je internetového strašáka přenášet do světa skutečného, a "Slender Man" už dávno, ale kurva už hodně dávno není v kurzu, a nikoho nezajímá, a markéťákům ze Sony napadlo až teď z něho vytřískat co nejvíc prachů to jen jde. Holt smolík. #odpadnisklizen [2019] ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vlastně si tak říkám, proč jsem nehodnotil Odpadem!? Asi kvůli poměrně sympatickým děvčatům, které nemohou za tvůrčí neschopnost natočit alespoň trochu snesitelnou podívanou a také za absenci happyendu, což vždy zvedne náladu a výsledný dojem, jinak je to ale vážně dost velká sračka, která v podstatě nemá s hororem vlastně ani nic moc společného. Spíš by se to celé dalo označit za strašidelnou pohádku pro odrostlejší děcka, ovšem i ta se u toho budou spíš smát, než aby se alespoň skutečně trochu báli. Už mě začíná ta vyměklost hororového žánru posledních let vážně iritovat, a právě Slender Man je zatím asi vrcholem všeho, jak by právě tento žánr neměl vypadat a co by neměl nabízet. Kde je nějaká krev, napětí, drsnost, neučesanost, syrovost, bezmoc, násilí? Horor je do prdele žánr určený dospělému publiku, ne dětem! K filmu samotnému, rychle a stručně. Zápletka bez tempa, kostrbatá, předvídatelná, nenápaditá, postavy hrubě nevýrazné, Slender Man naprosto o ničem, to je snad nejslabší hororový zabiják vůbec, likvidace nulové a napětí naprosto nefunkční. Jediné, co tak mohu alespoň trochu pochválit, je působivější atmosféra, jinak je to ale vážně bez přehánění nuda k posrání, takže za mě takto rozhodně ne! ()

Melios odpad!

všechny recenze uživatele

A presne takto to dopadá, keď si niekto viac ako šesť rokov po umretí trendu uvedomí, že z neho mohol vytrieskať ako také peniaze... ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Nesympatické hrdinky, triky jak z béčkového filmu na DVD, příběh bez pointy či nějákého zajímavého zvratu. ztráta času 1* ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"So, they're getting together tonight at Tom's house in his garage, to summon Slender Man. Slender Man can manifest in a variety of forms. Certain accounts speak of a hypnotic power that renders his victims helpless to stop themselves from walking into waiting arms. While his origins and motives are completely unknown, he preys upon innocent youth. Once you see him, you're his. Some he takes, some he doesn't. Nobody knows why he takes who he takes, or why he leaves who he leaves. But the ones he leaves behind are messed up forever." ()

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Doufam, ze Victor Surge, ktery Slender Mana jako postavu vymyslel, se bude zbytek zivota smazit v pekle nebo trpet v agonii svych nocnich mur. Je to neskutecne umela a zbytecna kravina, ktera si hraje na radoby cool urban myth. A tocit podle toho filmy? Klidne si probodnete koleno vyvrtkou a bude to mensi otrava. V tehle verzi se 4 blbky s prumernymi herec. vykony rozhodnou podivat na video (asi okoukano od Samary), nacez zacnou vidat tajemnou postavu bez tvare. Logika vyjevu nebo smysl toho, o co Slender Manovi jde, to se divak nedovi. Proste unasi nebo zcvokne lidi. Smitec. Originalita nonplusultra. Maximalne reziser prida par ujetych zaberu kamery. Kazdopadne jako vylet do mysli pacientu psychiatr. oddeleni to poslouzit muze. Pokud si u toho nudou neuhryzete vlastni ruku. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pustil som si to poobede, čo pri hororoch nerobím, aby som nepokazil auru nočnej tmavej atmosféry, napriek tomu som zaspával. Slabšie tri hviezdy. Nemôžem povedať, že by to bolo márne, ale je to len xy-tý generický pokus o teen horor. Pred dvoma dňami som pozrel Polaroid a ten bol možno aj o niečo lepší. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Partička náctiletých holek se rozhodne vyvolat Slender Mana. Jen tak ze srandy. Ale ouha ona to pak už sranda nebude… Klady: Tak původně jsem chtěla zmínit, že první dojem ze Slender Mana byl docela slušný ale pak jsem rychle změnila názor. Co bych tak mohla pochválit? Jediné, co mě napadá je až překvapivě dobrý soundtrack, který jako jediný z hororového filmu opravdu naháněl hrůzu. Jinak nic… Zápory: Podoba Slender Mana napoprvé opravdu zaujme ale později když nám film dovolí delší a důkladnější pohled tak je to děs. CGI efekty opravdu nic moc a hlavní postava je umělá až hrůza. Atmosféra by i ušla, kdyby polovinu filmu šlo alespoň něco vidět. Tmavý Slender Man a neustálé tmavé pozadí z něj dělají skoro neviditelného bubáka. Takže se divák lekne tak maximálně když jedna z holek pořádně zaječí. Skupinka hereček, kol nichž se velké točí je také k uzoufání. Postavy k smíchu s absencí alespoň minimálního logického chování a uvažování. Příběh prakticky žádný. Vše se točí kolem internetu, mobilů a tajuplných knížek což mě celý film dost štvalo. Slender Man tu funguje jen jako chodící obří bubák bez jasných pravidel. Závěr filmu je jen sestříhaná změn obrazů a vjemů, které nedávají dohromady vůbec žádný smysl. A nakonec nás jedna z hlavních postav obohatí opravdu o "chytrou" a poučnou větu na závěr, ze které si stejně nikdo nic nevezme, protože nikdo netuší, co tím chtěli autoři říct. Hodnocení: (1*) za skvělý soundtrack ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

4 vypatlaný teenagerky vyvolají přes youtubko démona a začnou trpět a divák trpí s nimi. Nemá smysl hořekovat nad tím že je to pekelná nuda, že chybí jakékoliv krvavé či děsivé scény (OK jedna scéna v knihovně je fajn). Démon je totiž všemocný, umí ovlivňovat realitu, myšlení, sny, přičemž to poslední se děje ve scénách vykradených z Freddyho Nočních můr. Hrdinky bezcílně pobíhají, žvaní nesmysly a nedělají naprosto nic, aby se proti němu pokusily nějak bojovat či aspoň pátrat po jeho původu. Jednotlivé scény nenavazují a nedávají žádný smysl. Člověka pak napadají myšlenky, že v 80. letech by ty tupý teenky aspoň v nějaké sprchové scéně ukázaly kozy a honil by je aspoň někdo, kdo by je vykuchal či ošukal. Finální scéna SPOILER kdy démon promění holku ve strom KONEC SPOILERu mě utvrdila v odpadu. Nevěřil jsem že někdy uvidím příšernější horor než byla celá série Paranormal Debility. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Potenciál veľký, výsledkom bol však prepadák. Slender Man ako fiktívna postava, ktorú vytvoril Eric Knudsen na Creepypaste sa stala i vďaka populárnej hororovej videohre moderným hororovým fenoménom. Keď som sa dopočul o chystanom filme, mal som isté očakávania, ale nakoniec som dostal jeden z najhorších hororov, na akom som bol v kine. Napätie, atmosféra, ľakačky, postavy a ich logické správanie, tu nefungovalo absolútne nič. Nepochopiteľné, ako dokázali tvorcovia natočiť s tak zaujímavou postavou takto nudný, nezáživný a z hľadiska hororových aspektov sterilný film. PS: hororový kraťas z 2012 ponúkol oveľa viac ako tento celovečerák. 15% ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s vědomím že to bude ultra shit, ale nečekal jsem že takovej. V 90% filmu je hovno vidět neboť se odehrává prakticky stále v uplný tmě, postavy pokud nejsou ve škole tak chodí ven zásadně v noci atd. Byl jsem otevřenej tomu se aspoň zasmát jak je to blbý, ale nebylo čemu, celej film se bere tak strašně vážně že prostě člověk nemá šanci se bavit. A ani bát, neboť strašidelný to neni ani za mák. Slender Man byl populární někdy před 10 lety takže jeho kouzlo už asi dávno vyprchalo, ale stejně jsem myslel že pokud máte creepy čumící postavu uprostřed lesa, tak se z toho dá uvařit pár atmosferickejch scén, ale tady to těžce nezvládli. Těžkej trapas vždy když se to snažilo o něco strašidelnýho, jednu lekačku jsem 3x přetáčel protože jsem nevěděl čeho jsem se měl leknout kromě toho umělýho zvuku co se ozval, nakonec jsem zjistil že šlo o stín na kraji obrazovky co vypadal jak kdyby zvukař omylem dal do záběru mikrák. Návaznost scén je naprosto šílená, někdy scény vůbec nesouvisí, když zmizí první postava tak to v podstatě neni natočený a na konci filmu je řečeno že umřela ještě jedna, což ve filmu taky neni vidět, stejně jako co se stane s dalším kdo se na to video podíval atd. Je to naprostej chaos. V poslední třetině je pasáž která vypadá jak sračkoidní pokus o Jacob's Ladder nebot jedna z postav má halucinace uvnitř halucinací uvnitř halucinací a je to absolutně nezáživný. Jasnej odpad a pokud jste dali víc než jednu hvězdu tak se jděte léčit. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jedna z nejhorších věcí co jsem kdy viděl. Slender Mana jsem si párkrát zahrál a to mělo koule a docela při hraní tuhla krev v žilách. Ale u tohohle filmu jsem normálně usnul jaká to byla kravina. Některý scény byly docela slušný ale to nezachrání 90 minutový snímek. Velká bída 20% ()

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem tu viděl 35%, tak jsem si říkal, že to přeci tak hrozné určitě nebude. Ve finále to ale bohužel bylo ještě horší. V příběhu se skáče sem a tam, takže kolikrát si nějaké události musíte i domyslet, a když už to dojde k nějaké očekávané akci (o podání té akce se tu asi bavit nechceme), tak jí ukončí finálové titulky. Nejvíce mě srala neschopnost režie a to, že se Slender manem to mělo stejnou možná tak podobu stínu. Jakékoliv chování Slender mana, které známe například z her, se tu úplně ignoruje. Když už se do něčeho chci srát, tak bych si o tom měl něco nakoukat nebo načíst. Tohle je totiž fakt bullshit a celé to působí, že to natáčel jeden týpek na videokameru a celou dobu říkal "kurva, pojďte to dotočit, ať si můžu jít zase šlehnout". ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní rôznych recenzií a komentárov som mal očakávania nízko ako hladina mŕtveho mora, ale napriek tomu som na to predsa len šiel a teraz sa musím postaviť proti väčšine. Ono to totiž vôbec nebolo také zlééé, veď kdejaká Conjuringovo-Insiduistická kravina od údajného hororového hovnoguru Jamesa Wana bola hlúpejšia a nudnejšia než toto. Pravda, nápad že si človek pozrie náhodné video na internete a pôjde po ňom Slender Man ( vychrtnutý vysoký maňas bez tváre z nejakej hnusnej dimenzie ) nie je vrcholom kreativity, takisto ako to že si zainteresované osoby musia obložiť izbu detinskými čmáranicami toho ktorého bubáka, to už sme všetko pár krát videli. Naopak musím oceniť že obete sa pod Slender manovým vplyvom majú zblázniť, čo umožňuje ukazovať rôzne náhodné halušky ( a strašidelné praskanie dreva ). Dokonca ani to neustále prebúdzanie sa zo sna ma tentoraz akosi nesralo, asi som to mal u riti. Ono to odsýpa takže som sa ani nenudil, atmosféra bola prekvapivo solídna a záverečná pointa lepšia než drôtom do oka. Za mňa fajn, nech si celý svet mrnčí a líže topánky tomu Wanovi. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být docela slušný ale to jen kdyby byly prachy, tady nápad byl ale během natáčení se nějak vytrácel a zase vracel až se divák divil co se to děje a kde se to strašidlo tady vzalo a za jakým účelem vraždí a jak dlouho proč si vybírá mladé lidi a když o něm je celá stránka tak proč tam je video na jeho vyvolání a nikdo ho nesmaže zkrátka to vyvolává moc otázek a málo odpovědí. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Len ďalší bubák čo terorizuje americkú mládež, ale čo je horšie diváka terorizuje viac. Ten sa totiž nudí, zíva, pozerá okolo seba a hlavne sa nebojí a to vyzeralo, že má ten chlapík z plagátu celkom potenciál. Takto v neškodnom, komerčnom balení osloví snáď len ročník aký po treste od UEFA púšťali vo štvrtok na Tehelné pole. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak u mě se až takové zklamání nedostavilo. Atmosféru horor měl. Postava Slender Mana šikovně vytvořena a za mě příchod na scénu stylový. Nemám s filmem problém. Jo, nijak zvlášť chytré postavy, o to horší herci, ale zklamání ne-e. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama