Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Recenze (277)

Faila 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá, čeho jsem se tady měla bát... Legenda o Slender Manovi mi přijde poměrně děsivá a podle mě je to skvělý materiál pro horor, ale za mě to v tomhle případě tvůrci vůbec nezvládli zpracovat. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový film založený na skutečném internetovém fenoménu "Slender Man", který v době svého vzniku způsobil na veřejnosti nemalý rozruch. Rozruch vznikl i v zákulisí ohledně marketingu snímku a dokonce i k soudnímu sporu mezi filmovými studii, kteří se rozhodli na stejný námět natočit film. Takřka jakoby všechny Slender Man ovládal. Dokonce existuje i dokument pod názvem v překladu 'Dejte si pozor na Slender Mana', popisující určitý případ dvou mladých dívek ve spojení s pokusem o vraždu, načež vznikla i petice hovořící o zbožnosti za zastavení tohoto hraného filmu. Příběh s mysteriózním laděním svým způsobem spojuje mnohé známé náměty, jen jsou krapet zmodernizované. Například v japonském snímku 'Ring' (1998) se používala na šíření videa videokazeta. Tady máme internet. Vyvolávání Slender Mana a jeho vražedné zjevení s následujícími činy je v podstatě obdobné jako u snímku 'Candyman' (1992). Takže v rámci motivu nic neznámého, nic výjimečného. Ke správné atmosféře si tvůrci tentokrát dopomohli psychedelickými výjevy, které děsivou atmosféru vyvolat sice dopomoci mohou, ale záleží, jak na koho to funguje. Videoklipový styl, s přemírou oněch děsivých obrazců za rychlého střihu, nějaký ten magický potenciál má. Kdo zná internetový fenomén Slender Man, zná i jeho podobu, kterou jeho autor, nějaký Eric Knudsen, vyhrál Photoshop Contest, čímž se obrázek stál naprostou součástí popkultury, takže už není možné, aby původní strach nějak podnítil. Ale i tak se dá říct, že určitě by nikdo nechtěl být sám v noci v temném lese, kde někde v dáli v záblescích mírného nočního světla Slender Man nehybně stojí. Tvůrci tímto filmem jen rozšířili existující mýtus a to je tak asi všechno. Vytvořit novou ikonu hororové děsivosti nebyl špatný nápad, ale to by nesmělo být něco, co je mezi lidmi už nějakou dobu známé. A to se nejedná o první filmový pokus. Už tu byly různé krátkometrážní snímky např. PROXY: A Slender Man Story' (2012) i celovečerní např. 'The Slender Man' (2013), nebo v populárním stylu Found Footage 'Slender' (2016). A každý z nich vypadá tak, jak vypadá. ()

domirovec odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu otřesný.. jakože pardon, ale tohle není vůbec děsivý.. To už jsem se více bál samotný hry. Tento film je tedy přesný příklad toho proč by se neměly dělat filmy podle monster z Creepypast. Ach jo.. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel především díky traileru, který nevypadal zle. Avšak finální výsledek mne zklamal. Původní hra Slenderman byla děsivá tím, že postava Slendermana byla vždy někde v pozadí, báli jste se konfrontace, pořádně jste ho ani neviděli z blízka. Film je úplný opak. První polovina byla ještě jakž takž strašidelná, (lehce) od druhé půlky to šlo z kopce. Slender se objevoval i za dne, nebyl už z něj cítit strach. Kdyby se film udával tak, že by se jeho postava, např. silueta, objevovala vždy někde na pozadí a nebyl na něj přímý pohled, mohlo by to mnohem lepší. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Asi kdybych těsně předtím neviděl Halloween a potom Apostle.... tak bych možná, čistě teoreticky, dal tomuhle naprostýmu klišé i 3*. Ale spíš ne... ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem si zde komentáře o tom, jak Vás film hrozně zklamal, ale mně ten film nezklamal. Chtěl jsem na to jít do kina, ale mně je 13, takže jsem čekal 2 měsíce než půjdou stáhnout titulky. Každej den jsem se koukal na hodnocení a všechny komentáře pod tímto filmem, protože jsem se na něj fakt těšil a nakonec to čekání stálo za to. Postavy umírali od nejhorší po nejlepší. Podle některých ,,expertů" tady podávala Joey King nejhorší hereckej výkon. Nechápu Vás, vždyť tu hrála líp než ve filmu Wish Upon! Rozvoj postav tu byl u čerňošky a zrzky špatný. Nejvíc jsem fandil Joey King. Slender Man v nějakých scénách vypadal špatně, ale furt líp než kdyby to CGI dělali Češi. Začátek byl trochu uspěchanější, ale pak to zmírnilo tempo a bylo to dobrý. 1. i 2. půlka filmu jsou stejně dobré. Nejlepší ze Slendermanovských filmů vůbec. Na 5 hvězd to nebylo kvůli některým efektům. Velká škoda byla, že tu nebyly 2 scény z 1. traileru, sice to škoda je, ale nevadí. Konec mohl být lepší. Já ten konec teda pochopil. Zatím patří do trojky nejoblibenějších filmů za rok 2018. VYHODNOCENÍ: JAKO VIRUS! ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Jako... Nedám tomu odpad, jak jsem původně tipovala, ale... Fakt si nemyslím, že by se měly točit horory podle creepypast, už jen čekám, kdy vyjde Eyeless Jack, Jeff the Killer, Laughing Jack, Smiling dog a kdoví co ještě. Creepypasty jsou prostě lepší, co si budem kecat. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Mělo to potenciál, ale zabili ho. Nezábavná blbina o čtyřech kamarádkách které se zapletou s nadpřirozenem a jako obvykle to pro ně nedopadne dobře. Mimochodem hlavní monstrum by si zasloužilo mnohem lepší ztvárnění a především film. Tak třeba příště. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Děsivé to je, ačkoliv to používá ty nejlacinější lekačky, docela to funguje. Atmosférická kamera tomu dost pomáhá, ale jinak je to takový šedý průměr a vůbec ničím to nepřekvapí. Kdyby zadaptovali skutečný příběh, dle kterého byl natočen i dokument Beware Slenderman, bylo by to daleko zajímavější.. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

A tak... snažili se z v pravdě jednoduchýho námětu vymáčknout maximum. A na to, jakou sračku jsem čekal, se na to dalo koukat. Po celou délku ve filmu praskaj větve, dělají se efekty s optikou, lekačky klasicky hlukový, tudíž žádná velká kinematografie a žádná velká překvapení už vůbec ne... Jednou a naposled. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Balada o Misteriózním Polenu - aneb - Jak měli protivný holky s rozvrzaným bubákem polízanici. Chjo, kdyby to vzali podle skutečný události, mohlo to bejt interesantní sociální drámo, takhle máme nezajímavý blbě zahraný postavy a rozeschlý strašidlo. Dvě za tu oběť (chápu to správně?) pro mladší sestru. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Šlendrmen je dobrej mamrd, i kdyz tohle se moc teda nepovedlo. Za nehappyend u me automaticky jedna navic. ()

Case_f 

všechny recenze uživatele

Film, který přišel o skoro deset let pozdě, ale zato je v podstatě o ničem a zhola zbytečný. Úvod ještě docela slušně buduje atmosféru a zápletku, ale potom se vlastně už nic neděje. Příběhové linie nikam nevedou, postavy z filmu mizí bez další zmínky, nekoná žádné odhalení ani žádná pointa. Pár trapných lekaček. A několikrát jsem se u toho regulérně rozesmál ve chvílích, kdy to rozhodně tvůrci film nezamýšleli. Ne, tohle fakt ne. Pusťte si radši Marble Hornets. Nejsmysluplnější, co můžete se Slender Manem udělat, je otestovat s ním svůj surround systém, pár scén se v tomhle ohledu dost povedlo. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Samotná postava Slendermana se mi líbí. Je zajímavá, vytvořila se okolo ní dobrá legenda a všechny fotky a videa, které proudí internetem, jsou v něčem děsivé, atmosférické, přestože se jedná o výmysl, o kterém ví celý svět. Na film jsem se celkem tedy těšil, i když jsem nepochopil, proč vznikl až teď, minimálně 5 let po největší slávě, kteoru Slenderman měl. Hráli ho všichni, na Youtube je tisíce videí z her, jenže v roce 2018 přichází tenhle film tak trochu s křížkem po funuse. Jednoduše tahle legenda už nikoho nezajímá, jen pár skalních fandů. A bohužel nebude nikoho zajímat ani poté, co uvidí tuhle nebetyčnou kravinu. Právě díky tomu kultu, nespočet příběhů a virálních věcí bych byl přesvědčený, že film dokáže nějak zaujmout. Jenže tady to je od začátku všechno špatně. Atmosféra neexistuje, příběh je hrozný, logický díry jsou na každým kroku a záběry tak nějak po sobě nenavazují (holka je strachem bez sebe u sebe v pokojíčku, střih bum, běhá po lese a hledá Slendermana). Jeden příklad za všechny. Holka chce zachránit svý kámošky, takže jde do lesa a když najde Slendermana (nebo on jí), řekne mu "vem si mě". On vyroste (asi aby jí snědl), ona najednou začne řvát "néé" a utíkat o 106 pryč. WTF?! Ani ta samotná nadpřirozená postava nevzbuzuje strach nebo alespoň nervozitu. Divák se pak nemá absolutně ničeho bát, on jednoduše skoro nic nevidí. Tenhle film měl vzniknout před osmi lety s větším rozpočtem a schopnějším tvůrčím týmem. Možná by potom nebyl tak špatný jak tenhle omyl. ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Je to naprosto příšerně uchopený koncept. Tohle směle usiluje o titul nejhorší herní adaptace vůbec. Takovýhle výsledek tedy snad nikdo, z těch deseti lidí co se na titul těšili, nečekal. Příběh - 0, postavy - 0, logika - 0, efekty - 0, věrnost předloze - 0, zábava - 0, strach - 0. Co na tohle říct.. odpad! ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dopozerané za mňa 40% viac určite nie ako nápad nie je zlý len podľa mňa veľmi nevyužitý . Herecké výkony nejdem hodnotiť a to preto že v tomto filme ani nemali čo hrať . Kričať viem aj ja a naučiť sa text ktorý nie je nejaký vtipný ani zložitý vie každý herec aj ten čo ešte len vyšiel zo školy. Tie charaktery sú ploché žiadna extra rozvinutá postava. Čo sa týka samotného Slender Mana není to až také strašné CGI ako som počul dalo sa na neho pozerať videl som aj horšie. Napríklad vo filme Sabretooth ( Mutant ) 2002. Príbeh nič extra ale dalo sa. Čo musím vyzdvihnúť je zvuk a hudba. ()

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama