Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (277)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný, jakože ŠPATNÝ. Neděje se tu nic vysloveně nelogického, ani nepočítejte s extra levnými efekty. Spíše je to jenom vzor špatně natočenýho hororu. Nemá atmosféru, nudí, všechno v něm je hroznej vopruz, jediné, co je tak jako k plusu je Joey King, která standardně hororově totálně přehrává, ale aspoň baví. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak nový KRUH z toho teda určite nebude. Je to presne po rovnakej schématickej línii vystavaný príbeh, s podobnými vizuálnymi filtrami ( tmavé farby ), ako spomínaný hororový megahit. Lenže rozdieli sú astronomické. Samotná réžia ( ktorej tvorca len málokedy navodí strašidelnú atmosféru, skôr ide o akési psycho pochody ), herecké výkony ( uznanie dostanú zrejme len od laických divákov rovnakej vekovej kategórie, akej sú samotné postavy ) a v neposlednom rade príbeh, ktorý príliš nevyniká originalitou a napätím ( ide skôr len o náhodne posadené scénky ). Dnešným konzumentom, to ale rozhodne bude vyhovovať. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mi po nejakej prvej dvadsaťminútovke celkom odľahlo, pretože som pochopil, že Slender man nebude taká katastrofa, ako naznačujú americké ohlasy a nejaké tie odpady tu. Štvorica holiek je síce necharizmatická, ale atmosféru sa ako tak vybudovať podarilo. Samotné bu-bu scény sú fajn nakrútené, dosť sa tu vykrádal Lynch alebo Jakubov rebrík a dobre sa na to pozeralo. Len bohužiaľ tieto scény nie sú súčasťou hutnejšieho a zmysluplnejšieho celku. Potenciál zostal rozhodne nevyužitý. Tvorcovia asi vidia v Slender manovi metaforu na nebezpečie internetu, keď na videách fičí celá dnešná teen generácia a má na ňu zhubné následky. Ale aj myšlienku treba vedieť inteligentne podať, napríklad v dobre fungujúcom horore. Slender man ním proste ako celok nie je. 50% a keďže nie som cieľovka, tak sa zaokrúhľuje dole. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No co čekat od filmu který měl vzniknout tak v o 7 let dříve. Slender man už moc lidí v roce 2018 nezajímalo. Proto mě překvapilo že tenhle film vůbec vznikl jako kinofilm. Nicméně režisér White je spíše rutinér a nemá moc talentu. Tady je to dobře vidět, strašně sterilní a nudný film pro teens. Jediné co film zachránilo byl pěkný plakát, luxusní mindfuck trailer a práce s kamerou. Kamera je to co film zachránilo nejvíce. Nájezdy kamer a triky s kamerou byly luxusní. Při tom kameraman toho za sebou moc nemá. Slender man je sympoš a sem tam by z něj mohl jít strach ale to režisér nevyužil. Škoda mholo to být lepší, takhle to je podprůměrný horůrek který si narozdíl od hry nikdo moc nezapamatuje. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Z počátku vypadal tento snímek velmi slibně, ale čím více film běžel, tak se kvalita zhoršovala. Velkým plusem je slušné obsazení, hlavně v případě Joey King, kterou jsem sice viděl teprve ve druhém filmu, ale věštím ji zářnou budoucnost. Pár napínavých scén se ve Slender Manovi objeví a díky tomu, že film trvá jen asi hodinu a půl, tak se u mě udržel v lehkém nadprůměru. Podobný typ hororu by měl být ale děsivější. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Promo fotky k filmu se pořizovaly v Bostonu od 19. června 2017 do 28. července 2017. (DominikMH)
  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (Duoscop)
  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama