Reklama

Reklama

Kurt & Courtney

  • Velká Británie Kurt & Courtney
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tragická smrt sedmadvacetiletého leadera, zpěváka, textaře a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina v roce 1994 byla úředně označena za sebevraždu. Dokumentarista Nick Broomfield ale ve svém filmu Kurt & Courtney naznačuje i jiné eventuality a pátrá po okolnostech zpěvákovy podle něj ne úplně jasně vysvětlené smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Mimomisu odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem shlednout mnohaletym zpozdenim, po dokoukani noveho dokumentu Montage of Heck, kde se nekolik lidi na tenhle "film" odkazovalo a chtel jsem si udelat obrazek...Takovy hyenismus a amaterinu a snahu vyzdimat penize jsem uz dlouho nevidel. Technicky mizerne, zarazeni vsech scen, kdy byli "filmari" utlacovani, aby clovek nabyl dojmu, ze se neco velkeho taji a od zacatku ta strasna nenavist ke Courtney z toho primo tece. Tohle se radi na uroven konspiracnich teorii o 9/11, ktery dava dohromady v moviemakeru upocenej nerd ve sklepe svejch rodicu. FUJ. Uz dlouho me neco takhle nenasralo a vsichni radoby emo fanousci Nirvany, ktery se na tenhle "dokument" odvolavaj" by si meli prehodnotit spoustu veci v zivote ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Jako jo, netvrdím, že by Courtney byla vzorná manželka a byla Kurtovi jenom oporou, ale konspirační teorie mi připadají přitažený za vlasy až to bolí. O tom, že se Courtney ráda popere nepochybuju, a že nemá ráda novináře, se dá celkem snadno pochopit. Jasně když za ní debil přileze, že slyšel kus její nový nahrávky, když tam neměl co dělat a vpálí jí to rovnou do ksichtu, tak mohl bejt rád, že se nenaštvala ještě víc. Rozhovory s ostatními Kurtovými známými, především s jeho tetou, mi přišli podstatně zajímavější. Courtney je ovšem dobrej terč pro média, akorát s tím narozdíl od Kurta dokáže žít... ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ono to zas tak zavádějící nebylo, neb v posledních 15-20 minutách byl dán prostor i druhé názorové straně. Ale je pravdou, že Courtney z toho nevyjde s čistym štítem nikdy. I když jsem si při tomto dokumentu mnohem víc, než kdy jindy, připadal jako voyeur nebo hyena, přesto jsem ho zhltl na posezení, a to i přesto, že adorace Nirvany už u mě pěkných pár let neprobíhá. Ale už navždy to bude poslední vzdechnutí rocku, zvláštní, až magická éra, která navíc pro mnohé interprety tak příznačně skončila. A mimochodem naprosto skvěle to ve svém komentáři vystihla "Luciášek". Absenci hudby Nirvany zavinila Courtney, to snad padlo v dokumentu několikrát. El duce rulezz! :) a potom taky ten posedlej detektiv, ten jeho pohled mi hodně připomněl chlapíky ze Zodiaca. Určitě ještě dneska lítá kolem té vraždy, nevraždy... ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Zjevne dost nepochopeny a nedoceneny film. Kdo ocekava konvencni dokument, bude zklaman. Jakozto jeden z nejosobitejsich dokumentaristickych auteuru, Broomfield se az tolik nezajima o samostatny subjekt (v tomto pripade okolnosti Cobainovy smrti), jako spis o meta nahled na proces utvareni dokumentarniho filmu a vsechny prekazky, kterym jako filmar/vysetrovatel musi celit. Stejne jako v jeho dvojici snimku o k trestu smrti odsouzene Aileen Wuornos, i zde je klicovy Broomfielduv status outsidera (Brit v Americe) a defile bizarnich individuii, ktere se mu pripletou do cesty (zde predevsim dvojice nejneschopnejsich paparazzi, obsesivni detektiv, a slovy nepopsatelny El Duce). To, ze Broomfieldova puvodni vize se borti a vysledna podoba filmu se mu doslova meni pod rukama pak neni handicap ale integralni soucast samotneho filmu dokumentujiciho Broomfielduv kreativni proces. I tak ale musim uznat, ze v tomto pripade (na rozdil od filmu o Wuornos) se vysledek rozpadl snad o neco vic nez by bylo zdravo a snimku misty chybi vetsi ucelenost. Velkou neferovosti je ovsem film vinit z toho, ze by propagoval konspiracni teorie, jak mnozi uvadeji. Pozorny divak, stejne jako Broomfield, musi na zaklade podanych informaci uznat, ze Cobainova smrt byla sebevrazdou (ze Courtney Love je zatracena mrcha, to je jina). ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

priemerný dokument...ale človek sa čo to dozvie o oboch legendách.... vidíme rozhovor s Kurtovou tetou, ktorá mu venovala prvú gitaru...vidíme rozhovor s otcom Courtney, ktorý ju obviňuje z vraždy Kurta...vidíme chlapíka, ktorého si Courtney údajne kúpila aby zabil Kurta.... vidíme feťáckeho Kurtovho kamoša, ktorý popiera, že by bol Kurt zavraždený... vidíme rozhovor s bývalou priateľkou Kurta, u ktorej v byte vidíme aj Kurtove zaujímavé výtvarné práce.... vidíme investigatívneho detektíva, ktorý je posadnutý dokázať Kurtovu vraždu... vidíme miesta, kde Kurt vyrastal, most, pod ktorým si pichal, klub, v ktorom účinkoval... týpka, bývalého priateľa Courtney, ktorý ju opisuje ako šialenú dominu... a nakoniec samotnú Courtney, ktorá sa odmieta s tvorcom tohto dokumentu baviť........ pre Nirvanistov povinnosť, ale inak priemer.... určite to nie je Kurtov životopis.... a v dokumente výrazne absentujú Kurtove skladby ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož ve filmu nemohla být použita hudba Kurta Cobaina, zní v něm místo Nirvany písně z alba Pentastar: In Style of Demons od Earth - kapely Cobainova přítele Dylana Carlsona, který v dokumentu také vystupuje. Ten se však později vůči filmu vymezil a svého vystoupení v něm litoval. (Trauma)

Reklama

Reklama