Reklama

Reklama

Kouzelný park

  • USA Wonder Park (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat. June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají. (CinemArt)

(více)

Recenze (60)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Za mne takových pěkných 75. Je to hezky animovaný, místama přiměřeně dojemný, a jako celek tak nějak pohodový. Nechybí tu taková ta klasická klišé jako jsou vtipné postavy malého vzrůstu dabované asiaty (tentokrát mini-bobři). Co hodně ocenuju, má to necelou hodinu a půl, což je při současných přepalených stopážích fajn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nové Disneyovky občas potěší, Pixarovky už celkem nudí, proto občas rád zabrousím k menším a zapadlejším animákům, jež třeba v kině nezaslouženě neuspěly...jako například Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana nebo Čapí dobrodružství. U Wonder Parku jsem ale citelně šlápl vedle. Všechny ingredience tu jsou správně a potenicál tam byl, ale já se šíleně nudil, odvracel zrak a z letargie mě nedokázalo probudit vůbec nic. Generický příběh plný nevýrazných postav. Chtěl jsem ten film mít rád, na ty postavičky se dobře kouká, realita je však úplně jiná a nemohu doporučit nikomu jinému než dětem pod 10 let. Těm přeci stačí, že je to barevné a hýbe se to..👨‍👨‍👧‍👧 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi milý, pestrobarevný animák plný emocí a velkých kukadel, v prostředí krásného světa, stvořeného jen pomocí dětské fantasie. Velké síly, jež bychom si měli v sobě uchovat všichni co možná nejdéle. Pro mě povedená rodinná zábava pro dítě i doprovod. [Kino Citadela - Litvínov] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný a roztomile infantilní animáček pro děti do 10 let, který se komerčně neprosadil, stihla jej nepřízeň kritiky a (odvolaný) režisér Dylan Brown ho neměl plně pod kontrolou a jeho jmenovka v titulcích chybí. I tak je výsledek celkem v pohodě. Paramount do něj nalil neskutečnou sumu, aby byl konkurenceschopný, angažoval pro dabingové účely Milu Kunis, Jennifer Garner nebo Matthew Brodericka, ač se rýsovalo, že u dospělých s přebujele naivním pojetím nepochodí, ovšem mravní výchova dětského publika by oživlým zábavním parkem, který trůní jen v mysli mladé smělé slečny June, co před týdnem vytáhla první tampon, nemusela být radikálně ohrožena. Jak už to tak bývá, odborná kritika většinou není sestavena z dětí předškolního věku, takže naprosto těmto nerudným mužům s dysfunkcí prostaty a neuspokojeným ženštinám s hormonální nerovnováhou chybí nazírání dětskou optikou, načež jim jakékoliv skotačení mluvících zvířátek kolem hlavní hrdinky bude připadat nevyzrálé až prostinké, ještě neopomenou zmínit silný vliv fantasy klasiky "Nekonečný příběh". Asi takhle - vyserte se na tyhle lidi, sami by vytvořit nic nedokázali, nemluvě o jejich grafických schopnostech, takže sezvěte své ratolesti a přesvědčte se, že tohle animované dobrodružství má svůj emoční náboj, co je přesně nastaven na nervovou soustavu společné rodinné podívané. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mne sa teda "Wonder Park" veľmi páčil. Celkovo som s filmom spokojný. Má podľa mňa veľmi pekné vizuály, zaujímavé nápady a okrem toho dobrú hlavnú hrdinku s celkom vtipným tímom zvieratok, ktoré sa o park starajú. Mila Kunis asi v tomto podala najlepší dabingový výkon a dávam jej veľký kredit. Postavy sú podľa mňa celkovo dobré. Problémy sa skôr dostali do príbehu, ktorý je poskladaný z veľkej dávky klišé a okrem toho mám pocit, že málo riskujú. Paramount to urobili viac pre deti a dospelí sa miestami môžu nudiť. Napríklad by som chcel stráviť v skutočnom Wonderlande viac času. Keď je na vrchole síl a predtým, než ho začala temnota pohlcovať. Chápem tú myšlienku, no je to už myšlienka, ktorú sme tu mali. A tým pádom vieme predpovedať ako to celé nakoniec dopadne, čo sa máme naučiť a podobne. A tiež to možno mohlo byť o niečo silnejšie. No ako celok som rád, že som film videl a prial by som si sa do tohto parku aj niekedy vrátiť. Hodnotenie: B ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný park okouzlí zejména úžasně pestrobarevnou a zdařile vytvořenou vizuální stránkou, která si stejně jako dětská fantazie neklade hranice. Co se příběhu týká, tak hlavní poselství bylo vcelku jasné, nicméně jsem očekával asi trochu víc emocí, které by mě odrovnaly jako například u snímku V hlavě, protože Kouzelný park měl tímto směrem též nakročeno. Podobně na tom byla humorná stránka filmu, která ne že by chyběla, ale spíš chrupkala podobně jako medvěd Huňáč - žádné vtipné orgie typu Shrek či Doba ledová se nekonaly. Kdyby měl snímek větší hloubku nebo plul na více komediální vlně, pak bych dal bez váhání vyšší hodnocení. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka, určitě se dalo vyždímat mnohem víc, park uměl hodně nabídnout. Byl to super příběh ale řekl bych rychle to vzalo konec. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka,která vás chytne za srdce a má opravdu krásný příběh.Dcerka se mi u něj i rozplakala.Za mě celkově 95% a pět hvězd. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - Nerozumím tak nízkému hodnocení. Je to moc hezky udělaný animáč, kde se dětské fantazii meze nekladou. 77% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si vzpomněla na legendární Nekonečný příběh. Svět fantazie nemá žádných hranic a je nekonečně bohatý. Jen se musíme dívat na to světlo, které nás obklopuje, protože to stojí za to. To je ta naděje. Ovšem děckám do deseti let to bude úplně fuk. Hlavně, že je to barevné, nápaditě a pořád se něco děje. Nejlépe něco bláznivého. Kouzelný park byl moc hezky vymyšlen. Moc dobrý nápad. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Režisér tohto animáku Dylan Brown vzišiel z Pixaru, takže človek by určite čakal kvalitu (tiež som ju čakal). Napokon sa z toho vykľulo prekvapenie, avšak bohužiaľ v tom negatívnom zmysle slova. Celé mi to prišlo ako kompilát myšlienok všetkých úspešných animákov z posledných rokov s prehnaným tlačením na pílu o vytvorenie niečoho originálneho. Ale v konečnom dôsledku to bol absolútne prepálený koncept. Navyše tomu chýbal potrebný dôvtip (ten bol nahradený silnou dávkou infantílnosti) a zvieratká v parku pôsobili skôr otravne. Pointa bola jasná už od začiatku, takže ani tu sme sa prekvapenia akosi nedočkali. Jeden z najslabších moderných animákov, aké som za posledné roky videl... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Když se vžiju do mojí šestileté dcerky věřím, že tenhle animáček je pro ní velice inspirativní, co se týče rozmanité dětské fantazie a té touhy něčemu věřit. A i když to né vždy vypadá dobře a človíček je na dně, naděje umírá poslední... A v tom je tenhle Kouzelnej park vlastně kouzelnej! 75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Eh... tak takhle rozporuplné dojmy jsem z animovaného filmu měl naposledy snad u Alfy a Omegy. Rozeberu to. Prvních 25 minut pro mě bylo skoro nekoukatelných. Celé to byl maraton überkýčovitých dojemných kýčů, které se snažili diváka (dětského, samozřejmě, ale nedivil bych se, kdyby se ti citlivější rozbrečeli taky) tak strašně citově vydírat skrze dialogy, hudbu a vizuál, že už to nebylo ani směšné, ale jen nesnesitelné. A do toho ještě ty patetické kecy typu "Nenech to světélko v sobě zhasnout." atd... Uf. A ještě lepší byl ten indický klon Clyda McBrida z Hlasiťákových, který nejen že má úplně stejný charakter, on má i homosexuální rodiče (jestli jsem teda dobře viděl)! K tomu se podrobněji vyjadřovat nebudu, nemá to smysl, každopádně když ze scény vypadli všichni lidi (kromě June), stala se z toho sci-fi a June se dostala do paralelního světa, sice to pořád nebylo vtipné, sice ty postavy moc zajímavé nebyly a některým kýčovitě "dojemným" scénám se to nevyhlo, ale i tak se na to celkem dalo dívat a ani jsem se od té chvíle moc nenudil. Akorát ten příběh se dal vymyslet líp. Každopádně, v tu chvíli jsem měl hodnocení mezi 2* a 3*, no nakonec rozhodl závěr, ve kterém SPOILER se ukázalo, že maminka nakonec neumřela a je na živu - což mi udělalo radost, jelikož nesnáším ten podivný trend jednoho mrtvého rodiče v animácích (a Disney se v tom echt vyžívá). Takže slabé 3* nakonec dám, ale znova se na to rozhodně nepodívám. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Zelenšie oči ako má dievčatko z Wonder Parku som ešte asi nevidela. Nebolo to zlé, ale mohlo to byť ešte lepšie. Prekvapilo ma, že viac ako "Wonderland" ma bavil "reálny" svet. Také slabšie 3*. Zabudli na cukríky🍬 (na konci filmu)!!! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná dobrodružná vyprávěnka à la "Nekonečný příběh"(1984) - v něm jsou obyvatelé říše Fantazie taktéž životně závislí na dětském snění. Jenomže ... je tady jedno velké ALE: v "Nekonečném příběhu" je říše Fantazie propojena s celým dětským světem, třebaže ve výsledeku ji musí zachraňovat jediný chlapec. Oproti tomu "Kouzelný park" si stvořila k obrazu svému jen jedna dívka - June. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Má snad zůstat navěky dítětem, odsouzeným ke každodennímu vymýšlení dalších a dalších nevšedních atrakcí pro svůj "Kouzelný park" ? Rozumím ponaučení, které příběh přináší, ale až tak úplně se s ním neztotožňuju. Opouštíme své naivní holčičí a klučičí sny a na cestě k dospělosti si malujeme jiné. Někdy je naplníme a jindy zase ne, ale jde o přirozený vývoj. Obrázky našich dětských fantazií si můžeme přetvořit nebo pečlivě uschovat do tajných zásuvek jako milou vzpomínku, ale nemůžeme na nich zůstat závislí a neměli bychom se jimi nechat vydírat. Takže ve zkratce: Nejspíš mně tady chybí jakýkoli vývoj, obnovený "Kouzelný park" by měl být o něco málo jiný - neměl by upřednostňovat jen bezstarostnou zábavu, s níž si prostě v životě nevystačíte, měl by být moudřejší a bohatší ... o jedno překonané těžké období. A jeho provozovatelé by se přinejmenším měli naučit kreativitě, aby si v případě potřeby vystačili sami. ()

Reklama

Reklama