Reklama

Reklama

Mise

  • Česko Misie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Silné a velmi vzrušující drama, ve kterém hrají hlavní role nositelé Oscarů Robert De Niro (Lovec jelenů, Zuřící býk) a Jeremy Irons (Zvrat štěstěny, Příliš dokonalá podoba, Kafka). V hlubině amazonských pralesů se v 18. století usiluje bývalý obchodník vzdělávat zaostalé indiány. Když je život domorodých obyvatel ohrožen, musí se však obrátit k meči a zapomenout na modlitby... (Rangelone Film)

(více)

Recenze (592)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem špatné období a vůbec se mi nechtěli číst titulky. K filmu jse tedy přustupoval znechuceně, ale nakonec jsem byl téměř spokojen. O 11 let později: Jak krásně jsem do filmu dospěl a vyrostl. Velkolepšá podívaná se svým silným přesahem. V mnoha ohledech i přes hudbu skvělé. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rozdeľ a panuj... a zabíjaj. Keď sa Španieli a Portugalci dohodnú na nových hraniciach, tak musí ísť všetko bokom a cirkev musí iba požehnať tomu, čo má nasledovať. Predtým ale zažijeme množstvo príjemných chvíľ v nádhernej džungli, stavbu chrámov uprostred pralesa pod vedením Jezuitov, ktorí sa nakoniec ocitnú v nemilosti cirkvi. A samozrejme pokánie a obrátenie nemilosrdného otrokára s neobyčajnou scénou odpustenia. Morriconeho hudba je vo filme nenahraditeľná a keď si uvedomím, že ide o jediný motív s niekoľkými obmenami od úvodnej flauty až po burácajúce zbory, zimomriavky mi nabehnú aj teraz. –––– Já tady nemluvím za Boha, ale za církev, která je nástrojem Boha na zemi. –––– Pokud boj je správný, láska na světě nemá místo. Možná tomu tak je. Ale nemám sílu v takovém světě žít. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Příběh žoldáka, který se dal v Jižní Americe na víru, obrátil se proti utlačovatelům z Evropy a po boku domorodců bojoval proti šíření křesťanství. Je to moc hezký a smutný příběh a nejhorší na tom je, že se takové věci děly. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Velmi živě a lidsky natočený film z doby, kterou jsem si velmi rád připomněl. Katolické misie tepají do srdce Jižní Ameriky a kolonizace jde nehledě na oběti rovnou cestou k cíli, ne vždy cestou ideální. Pro mě osobně velmi silný zážitek díky Jeremy Ironsovi, jehož roli kněze zde vyzdvihuji z jeho rolí asi nejvíce. Skvělý Niro a Morriconeho hudba. Z džungle budete mít pocit neustálé vlhkosti a nepříjemného těžkého vzduchu. Velké napětí završené velkým finále. 95% = 5/5 ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Silná záležitost. Přestože je jedním z ústředních témat víra, a ta se na podobných zvěrstvech bohužel též podílela a její podoba v pojetí církve je mi vskutku cizí, láska, lidskost, porozumění, pokora - to jsou velmi silné prvky. Film pohne srdcem, je mi z toho smutno. Ideální spád děje pro takový film a hlavně hudební doprovod ... ani nevím jak okomentovat ... úchvatný. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

V labyrintu pánbíčkářské politiky aby se čert vyznal (!) jinak jsou všechna ta hejblata moci a chtíče ve prospěch dech beroucí podívané, o tom žádná. Ať si křesťané toho svého Boha nechají, mé ´duchovno´ je Ennio ! ()

Amputace 

všechny recenze uživatele

The Mission je jeden z těch filmů, kterým jsem ochoten odpustit všechny dějové nedostatky a mezery, jsem ochoten jim odpustit i to, že žádný příběh nemají, protože jsou jednoduše tak krásné! Robert de Niro podává svůj standard, místy nezvykle nepřesvědčivý, zato Jeremy Irons se překonává a hraje přímo božsky. Souznění přírody s hudbou (nejlepší Morriconeho kompozice) je harmonické a dělá tento film velkým. Jednu hvězdu ubírám za naivní příběh (a to jsem na začátku říkal, že ho filmu odpouštím :)). ()

weselow 

všechny recenze uživatele

Film, který vysvětluje a potvrzuje moje názory na náboženství, církev a rozpor mezi nimi. Ačkoliv sem nikdy neměl touhu stát se křesťanem, tenhle film mi ukázal lidi, pro které to mělo smysl a takové hodlám nejenom respektovat, ale i podporovat. Pro ně totiž náboženství nevychází z knih, ale z nich samých a knihy jsou jenom nápovědou, ne autoritou. Bohužel je dneska ještě někdo jako oni? ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Vynikající Irons a De Niro v marné cestě za záchranou původních kmenů Amazonie. Musím přiznat, že neustále opakující hudební motiv mi ke konci lezl docela na nervy. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Opět velký dlouhý film z historie, který se zaměřil na šíření křesťanství v novém světě... nebylo to zlé to vůbec, ale asi mě neoslovilo to téma v kombinaci s délkou filmu a ani De Niro to nezachránil.. 3z5 ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Sentimentální konec by kohokoli rozplakal, ale v tomto filmu to se mnou ani nehlo. Můj oblíbený herec De Niro, taky nezahrál podle mých představ a do této role bych angažoval někoho jiného. Podle mě tento film nepatří do Top 300, spíš je to průměrný tří hvězdičkový film, pro mě 50% ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Tak na "Misi" bylo pro mne velice obtížné vytvořit si nějaký názor. Je totiž pravdou, že se přes polovinu snímku téměř vůbec nic nestane, chybí děj (ten by se dal skutečně shrnout do dvou jednoduchých vět), vše je vsazeno na pocity, myšlenky a představivost, kterým má pomáhat vskutku krásná výprava a perfektní v komentářích už mnohokráte zmíněná Morriconeho hudba. Přestože se tedy zdá, že film se snad nikdy nerozjede do vyšších obrátek a zůstane pouze u pocitů, nakonec tomu tak není. První půlku jsem to chtěl skutečně vypnout, pasáže z té druhé (obzvláště ty doprovázené hudbou) jsem si pak pouštěl několikrát. Celkově musím tedy nakonec říci to, co by mě po shlédnutí první části vůbec nenapadlo. "The Mission" stojí za to vidět!!! "ENJOY IT !!!" ()

Beer Ceps 

všechny recenze uživatele

Neodpustím si citaci. „Jestli válka je správná, pak láska nemá místo na tomto světě. Ale v takovém světě nemám sílu žít.“ Opět jeden z příběhů o krutosti a neúctě k lidskému životu, jak už konvertování domorodých kmenů na (pravou víru), tak i jejím pozdějším vyhlazováním, neboť jestli dáme lidem kulturu, vzdělání a domov, tak proč je potom o to připravit. Film plných rozpolcených pocitů o církvi a jejím počínáním se skvělou hudbou, která je doplněna výbornými hereckými výkony Roberta De Nira, Jeremy Ironse a Liama Neesona. Jsem rád, že mě opět po dlouhé době nějaký film dohnal k slzám (a to nejsem katolik). ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Film o odvaze, statečnosti, pokání, čistotě i špíně lidské duše, o krásné přírodě, víře, intrikách naději i beznaději atd. Je zde zkrátka vše, včetně nádherných scén, záběrů, kostýmů a masek, výborných hereckých výkonů. Silné, ale nevnucující se myšlenky, scénář představující pluralitu náhledů a přístupů k danému problému, a děj, který vás donutí po zkončení filmu si uvědomit, že jste ve svém pokoji před monitorem a ne v deštných pralesích jižní Ameriky. Filmu nic neubírá ani (pro mě) neslaná, nemastná a nic neříkající kupa zvuků, které Morricone velmi rád říká "hudba". ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se na tenhle skvostný film podíval už snad potřetí.Roviny, která se zde prolínají jsou nadčasové.Ve jménu kříže byly páchány různé zločiny.Osobní vina za bratrovraždu vede obchodníka s otroky nejen ke spolupráci s nimi,ale k boji za jejich věc.A pokání téměř Záhořova typu je úchvatné.Ale to, co spustil papežský legát po inspekci misie, která kultivovala "divochy" je příšerné,ale téměř bizarní je pak sebereflexe, či reflexe počínání jeho pochopů.Nicméně navýsost pravdivá. Tváří v tvář zbraním a vojákům vede mentalita obou kněží k jejich rozchodu.Jeden se chápe zbraní, druhý monstrance a jdou svou cestou, která je oba přivede opět k sobě ve smrti.Ale to, co zaseli se nepodařilo vymýtit......Někdo a něco přežilo...Silný film.Hodnotím vysoko, velice vysoko. ()

Aberforth 

všechny recenze uživatele

Veľmi emotívné, smutné a skutočné. Zábery na prírodu krásne a hudba úžasná. Niektoré scény by som vystrihol a film mohol byť o niečo kratší, každopádne má silnú myšlienku a dokonca mi vyhrkla aj slza...ľudia sú naozaj beštie. ()

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama